... (afstandschot)
70'

3e klasse B

2 november 2019 15:15

Op zaterdag 2 november stonden onze paarse heldinnen weer klaar om na een paar weken weer de volle drie punten binnen te slepen. Dit konden we doen tegen onze tegenstander Desto VR1, een nieuw team in deze klasse. Met volle moed gingen wij de kleedkamer in, want Desto had nog geen punten behaald dit seizoen en al een flink aantal doelpunten tegen. Hopelijk konden we met deze wedstrijd weer een beetje aansluiting krijgen boven in de competitie. De scheidsrechter komt vlak voor de wedstrijd naar Pleunie: “Jullie spelen twee keer 45 minuten, toch?” Ach, het wordt zo een dag.

Bij de aftrap probeert de tegenstander een lange bal te spelen om zo te scoren, maar dit hadden wij allang voorzien dankzij een anonieme tip. Het spel van Ody begon een beetje slordig en gehaast, maar kwam niet zonder een aantal kansen. Zo had Christa in de 3e minuut alle vertrouwen in haar schot want ze streept hem zo vanaf 20 meter in de korte hoek: 1-0! Hierna gaat Ody beter combineren en worden de spitsen, maar ook de backs, veel diep gestuurd. En vijf minuten later is het weer zo ver: Sas geeft de bal lang op Anne, welke de bal vervolgens laag in de verre hoek schuift. 2-0 voor Ody! Een meevaller, omdat de bank ervan overtuigd was dat Anne wel een metertje of twee buitenspel stond. Florence kan dankzij haar aerodynamische vlecht het hele veld over suizen, van verdedigen in het eigen zestienmetergebied tot aanvallende acties tot aan de goal van de tegenstander. Maar dit kan Evelien ook, zelfs zonder vlecht. Ze gaat een mooi driehoekje aan en komt op vanaf de backpositie. Zo ziet trainer Mart het graag. Misschien wordt het Evelien zo een beetje te veel, want ze komt langs de kant vragen om een paracetamol, waarop Mart weifelend antwoord: ja, in het slettentasje toch? Hij is duidelijk al goed bekend met de magische inhoud van ons zeemeermingroene tasje. Helaas stond deze nog in kantine en moest Eef zelf de pijn trotseren. In het spel waren er aan schoten in elk geval geen tekort, waaronder van Wout, Anne en Evelien, maar deze komen niet voorbij de keeper. Christa laat ons allemaal denken dat we 4 keer een déjà vu hebben, want ze valt binnen vijf minuten precies zoveel keer op dezelfde wijze. Na een half uurtje is bij Ody de pit er een beetje uit en krijgt Desto een aantal kansen, maar gelukkig hebben we topkeeper Elke op het doel. De wedstrijd wordt wat saai (het publiek wil ook wat!) en zo gaan de laatste minuten wat langzaam voorbij.

Nadat Siets in de rust een flinke donderpreek heeft gegeven over dat het spel feller moet worden, stappen we na een half kopje thee het veld weer op. Meteen enkele minuten na het fluitsignaal zet Desto het op een lopen en waagt een van de spelers een schot vanaf 25 meter van het doel. Met de wind mee vloog deze bal helaas over onze Elkie heen, 2-1. Dit laten we ons natuurlijk niet zomaar gebeuren. Ons antwoord hierop is een schot met doelpunt van Lize, maar zij stond helaas buitenspel. In de 50e minuut besluit Anne het ook maar op beenkracht te doen: een schot vanaf 30 meter (en wind tegen!) keihard in de kruus: 3-1! Dat begint er meer op te lijken. De bank viert een feestje. Na 54 minuten mag Britt, die ook al een helft mee heeft gespeeld met onze vriendinnen van Vrouwen 1, lekker komen uitrusten op de bank. Siets neemt haar plek op de backpositie. We lijken wat vermoeider te worden en zijn wat laat met onze verdedigingsacties: een “pok” van Flo eindigt in een vrije trap tegen (maar Elkie neemt deze in de handen). Maar Desto heeft ook last van deze vermoeidheid. De tegenstander van Kaylee kon haar niet meer bijhouden en besluit het maar op een tackle te zetten, waardoor zij vol op Kaylees voet gaat staan. Niet eens een plakje kaas, wel een wissel voor Kaylee. Star mag het laten zien. Vijf minuten later wordt ook Lize gewisseld voor Leo. Het spel van Ody wordt weer wat slordiger, wat onze snotterende Judith op de bank ook opmerkt. Zij benoemt ook dat we de bal achterin te vaak over de lijn spelen in plaats van uit te verdedigen of terug te spelen naar de keeper. Ondertussen wordt Anne gewisseld voor Pleunie. In de 70e minuut heeft Leo een beetje ruzie met haar tegenstander. Ze krijgt hiervoor een waarschuwing van de scheidsrechter. Leo is echter hardleers en nadat zij bij buitenspel de bal een eindje verder wegtrapt krijgt zij een gele kaart. De scheidsrechter heeft duidelijk zijn spelregelbewijs voor Categorie A niet behaald, want hij wil Leo er 10 minuten uitsturen. Na een hoop overleg en met sportieve hulp van de tegenstander mag ze toch blijven staan. Met aanmoedigend VR1 in volledig teamweekend kostuum eindigt de wedstrijd in spannende minuten: schoten van zowel Desto (op de paal en naast) en Ody (Pleunie uit de corner net over, Sas doet een classic Sas). Dan wordt er afgefloten en hebben wij eindelijk weer 3 punten en aansluiting in de competitie!

Opstelling: Elke, Eef, Emma, Britt (Siets), Flo, Christa, Sas, Wout, Kaylee (Star), Anne (Pleunie), Lize (Leo).