Laura Brafine (kopbal)

2e klasse A

12 oktober 2019 17:35

Op een druiligere 12 oktober verzamelen de Duifjes zich om 3 uur op Olampos om gezamenlijk te vertrekken richting Amsterdam. Een tijdstip die de duifjes niet helemaal gewend zijn…. normaal zijn de eerste biertjes en (mini) kaassoufflés al rond dit tijdstip genuttigd. Maar ondanks de natte broeken, alcohol loze en frituur loze buikjes vertrekken de Duifjes vol goede moed richting Wartburgia. Klein detail: de duifjes vertrekken richting Amsterdam zonder door te hebben dat Camille achterblijft op de parkeerplaats. De arme stakker kon geen plekje vinden en werd in de regen achter gelaten.

Na een bespreking vol complimentjes, een uitglijder van Lorenzo, en gewacht hebben op de keeper van de tegenstander kan de wedstrijd tegen Wartburgia VR3 beginnen. De Duifjes beginnen scherp aan de wedstrijd en maken de benodigde meters die resulteren in een schot op het doel van Pim en van Lau (couplegoals). Echter na 10 minuten zakt het spel van de Duifjes in en Wartburgia weet kansen te creëren. Ody krijgt het zwaarder en komt onder druk te staan. Laatste vrouw Carly is druk bezig alle ballen op te ruimen en laat nog even weten ‘Wat doe ik vandaag??’ doelend op de ballen die ze alle kanten op (effectief) wegkopt. In de 37e minuut wordt het wel erg heet onder de voeten van Ody. De bal wordt handig door Wartburgia achter de verdediging van Odysseus geschoten en opgepakt door een aanvaller. De speelster probeert Elkie uit te kappen, die hier echter niet van gediend is, en die op haar beurt besluit om de bal met speelster en al neer te halen. Plakje kaas voor Elkie. De Duifjes komen met de schrik vrij want de overtreding vond plaats buiten de 16 en de opvolgende de vrije trap wordt gemist. De duifjes herpakken zich wat leidt tot meerdere goede acties. Pimmela probeert nog met de klassieke ‘stervende zwaan’ een penalty te mee te krijgen, maar kon de scheids hier niet mee strikken. Er wordt afgefloten en het is tijd voor de rust.

De tweede helft wordt Ody meteen op de proef gesteld. Na een goed schot van Wartburgia, maar een nog betere redding van Elkie wordt gelukkig de 0 gehouden. Ody herpakt zich en begint weer op te bouwen. Na goed samenspel volgt er een voorzet van Camille op Pimmela. Pim probeert op de goal te schieten maar haar schot wordt helaas geblokt. De bal belandt vervolgens in de voeten van Lil’ Joan, die op haar beurt hard op het goal schiet. Dit schot wordt knap weggekopt door de laatste vrouw van Wartburgia. Maar dit weerhoudt de Duifjes niet om het nogmaals te proberen, driemaal is toch scheepsrecht?? Lau vangt de bal op en kopt hem met volle overtuiging tussen de doelpalen. 0-1 voor de Duifjes! Na het doelpunt wordt er gewisseld, Nina komt erin voor Pim en Do voor Jonne.

Wartburgia laat merken niet gediend te zijn van de tegengoal en probeert met man en macht (of met vrouw en macht?) de gelijkmaker te maken. Ody komt onder zware druk te staan. Wartburgia krijgt corner na corner en kans na kans. De Duifjes voetballen alsof hun leven ervan afhangt. Tijdens een duel probeert Carlijn de bal weg te werken, maar haar voet glijdt weg waardoor haar knie een verkeerde beweging maakt. Meteen is duidelijk dat het niet goed zit en dat Carlijn niet verder kan. Aangedaan proberen de Duifjes de laatste 15 minuten nog alles op alles te zetten om de 0 te houden, maar dit mocht echter niet baten. Wartburgia weet in de 88e minuut te scoren vanuit een corner. De Duifjes balen als een stekker en weten het niet meer recht te zetten voor het eindsignaal. De wedstrijd eindigt in 1-1, maar wordt ervaren als een verlies door de late gelijkmaker van Wartburgia en de (ernstige) blessure van de Hark. Volgende week pakken de Duifjes het weer op tegen DSS VR2.

Opstelling: Elke, Camille, Carly (80’ Anouck), Fleur, Marloes, Loren, Jutka, Eva, Pim (70’ Nina), Jonne (70’ Do)