2e klasse A

16 november 2019 12:30

W.D.M. (Wil) van Arnhem

Op 16 november verzamelden de Ody duifjes zich voor de ingang van Olympos voor hun achtste competitiewedstrijd. Na de ‘’Gorkumse Jonge Spartanen’’ mochten we het nu opnemen tegen een andere oud Griekse club, namelijk: Sparta Nijkerk. De Griekse clubs zijn schijnbaar goed vertegenwoordigd in onze poule. Helaas werden er meerdere van onze speelsters geteisterd door een liesblessure en andere pijntjes, waardoor onze selectie iets was uitgedund. Er was echter ook sprake van goed nieuws, want onze Cato (‘’CA-TO!’’) had haar armblessure getrotseerd en mocht weer meespelen! Daarnaast was het de dag dat Sinterklaas ons land zou betreden met de stoomtrein en misschien zou hij ons wel drie punten cadeau geven.

Na even gekletst te hebben in de kleedkamer en in de Sinterklaasstemming te zijn gekomen door een cadeautje van Jerry (GRATIS KLEDING!) was het weer tijd om onze paarse tenues aan te trekken en richting het veld te gaan. Buiten op het gras van Olympos was het niet warmer dan twee graden en menig duifje had na de warming up nog steeds bevroren tenen. Deze temperatuur weerhield de supporters echter niet om ons aan te komen moedigen. Met o.a. Shananaz Bazaz, Nina de Ninja, Little Joanie, Carlijn de Hark, Megan the Vegan, Busta en zelfs Ruud Bijnen @voetbalintellect langs de lijn, konden we met goede moed beginnen aan de wedstrijd.

Ody trapt af en begint een beetje rommelig aan de eerste helft. Sparta komt al snel gevaarlijk dicht bij onze goal, maar gelukkig gaan de schoten naast. We creëren een paar kansen: Lau gaat de 1-2 aan met Loren en geeft een voorzet op Jutka, maar het schot gaat helaas naast. Lau speelt zich mooi vrij op de rand 16, het schot gaat net over. We verliezen vaak de bal door slordige passing. Er ligt af en toe veel ruimte aan de linkerkant van het veld, wat onze Marloes goed doorheeft. In ’19 gaat ze de combinatie aan met Pim en weet ze helemaal door te stomen tot de rand van de zestien. Ze schiet van afstand en even lijkt het of de keeper hem heeft, maar ze laat de bal los en hij raakt het net!! GOAL! 1-0 voor Ody. In de resterende tijd van de eerste helft, komt de bal vaak in de buurt van onze goal, maar gelukkig komt Elke goed uit en heeft ze een paar mooie reddingen. In ’21 neemt ze de bal aan buiten de zestien met haar handje, zo lijkt het, maar gelukkig ziet de scheids het niet. Nu zal je misschien denken van ‘’oh maar die scheids is zo slecht nog niet’’, maar schijn bedriegt. Hier volgt later meer over. Het is een dynamische eerste helft, waar sterk positiespel en slordige passes elkaar afwisselen en Pim nog een bal op haar hoofd krijgt. Met een 1-0 voorsprong gaan we de rust in.

Na de rust beginnen we scherp aan de tweede helft en creëren we meteen een aantal kansen van Jutka en van Pim, na lekker rond te hebben getikt. Helaas wordt het spel gauw weer een beetje rommelig. Anouck geeft haar tegenstander een goede schouderduw. In ’53 schiet Sparta op doel, maar gelukkig komt de bal tegen de handjes van Elke. Het gevaar is nog niet geweken, want een paar minuten later krijgen ze weer een kopkans. In ’58 struikelt Camille in de zestien, waardoor de tegenstander over haar heen struikelt. Nu is struikelen in het voetbal een zware overtreding volgens deze scheidsrechter en hij wijst naar de stip. Dit onrecht veroorzaakt veel ongeloof bij de Ody duifjes en het publiek. Sparta schiet de penalty in het doel en het is 1-1. AAAARGHHH!!

In ’60 maakt Cato haar herintrede in het team (‘’WOEHOE!’’, wordt er geroepen langs de lijn en in het veld) en valt ze in voor Fleur. Vanaf de kant wordt vervolgens elke goede actie van Cato enthousiast toegejuicht. De fase die volgt is zenuwslopend. Zal Ody nog de 2-1 kunnen maken? Mathilde schiet de bal in de handen van Elke na een corner van Sparta. Een minuut later neemt Pim een corner voor Ody, maar deze wordt helaas in de handen van de keeper gekruld. In ’77 wordt Pim gewisseld voor Dorien. Even later weet Cato zomaar het hele veld over te dribbelen (‘’WOEHOE!!!’’). Cato geeft een pass op Mathilde, maar helaas verliezen we de bal (WOEHOE…., onee wacht). De frustratie over de scheidsrechter groeit langs de kant en Jerry krijgt te horen dat hij zijn mond op slot moet doen, anders krijgt hij geel. ‘’Niet zo piepen!’’, roept de scheids. In ’81 krijgen we een corner die gevaarlijk is voor de tegenstander, Do gaat naar de bal als een ninja en de bal vliegt over de keeper, maar een Spartaan kopt de bal net op tijd weg.

Er wordt door de duifjes mooi samengespeeld op het middenveld, maar we weten de voorhoede net niet te bereiken. In ’89 maakt Marloes een goede sliding, waarna haar tegenstander vervolgens op haar been gaat staan. AU!?! Sparta krijgt een vrije trap mee, maar deze gaat mis. We krijgen drie minuten extra tijd. In deze extra tijd krijgt Sparta nog een vrije bal, die echt bijna het doel ingaat, maar gelukkig haalt Mathilde de bal van de lijn. De scheids fluit af. Eindstand: 1-1.

De wedstrijd was een heus oud Grieks gevecht. Net zoals de Griekse heldinnen na een vermoeiende strijd, strompelden vele Odyduifjes het veld af met bebloede knieën, allemaal krassen op hun benen en zelfs bebloede bovenbenen. Er werd flink gebaald van de onterechte penalty, maar we konden wel inzien dat we hard hadden gewerkt met zijn allen en toch een punt extra op zak hadden.