0 - 1

DTS '35 Ede VR2

2e klasse A

7 maart 2020 15:15

Met een zonnetje in de lucht verzamelde de duifjes zich op Olympos. Door een ruime tijdinschatting snelde ze naar het veld om nog een extra 15 minuutjes de dames van 2 aan te moedigen. Daarna was het tijd om de kleedkamer op te zoeken en om zich klaar te maken voor een spannende wedstrijd tegen de nummer 2. Vorige keer hadden ze goed spel laten zien tegen deze tegenstander maar wisten ze zichzelf niet te belonen. Nu waren ze vastberaden om dit goed te maken en zo SUSA 3 goed te beginnen. Met goede zenuwen liepen de duifjes naar het veld waar de tegenstander al warm liep. Dit vond Shan een beetje intimiderend, volgende keer dan toch maar weer eerder naar het veld dan de tegenstander. Verder begonnen de meiden aan de warming-up waarmee goed gefocust werd op het eigen spelletje en de zenuwen voor de wedstrijd een beetje afnamen. Hanna zag het tijdens deze warming-up al helemaal voor zich, ze had een goed gevoel, vandaag gaan we winnen! Wat kan er na zo’n voorbereiding nog mis gaan zou je denken…

Zoals al te voorspellen begonnen de dames heel sterk. Shan weet Lau al in de eerste minuten te vinden maar door een moeilijke hoek kreeg ze de bal niet voor het goal. Gelijk daarna gaf Cato een heerlijk balletje op Ed wat uiteindelijk tot een corner leidde voor de duifjes. De bank kijkt z’n oogjes uit naar het mooie spel en onze Nina die er weer mooi fit uitziet. Goed om deze meid weer terug op het veld te zien! Nadat Jut weg moest duiken voor een bal die als een komeet op haar af komt besloot ze er zelf maar eens zo eentje op het goal af te vuren. Misschien was dit schot iets minder hard maar goed geplaatst en heel gevaarlijk. Een aantal duifjes wilde het al op een juichen zetten maar via onderkant lat springt de bal het goal uit. Door deze onverwachte wending wist de voorhoede niet snel genoeg te reageren en ging de tweede bal helaas verloren. Ed liet daarna zien dat ze wel degelijk wist hoe ze snel moest reageren en pakte heel handig de bal af van de twijfelende laatste vrouw. Ze schiet! Maar weer net naast. Zo blijven de duifjes heel goed voetballen en zo blijven er kansen ontstaan. Pim krijgt de bal voor haar voeten en schiet hard op goal. Het zou onze dag zijn geweest als een goal geen palen zou hebben, maarja, een goal heeft deze nou eenmaal wel. Zo knalt de bal tegen de rechter paal en weten de duifjes weer niet te scoren. Vlak voor rust herpakt DTS zich en weet na een lange bal op de spits voor een gevaarlijke aanval te zorgen. Gelukkig was daar Cherelle nog met een pracht van een redding waardoor de 2 teams met 0-0 de rust in gingen.

De Ody dames moesten in de 2e helft weer eventjes wennen maar nadat Jut iedereen bij elkaar had geroepen werd het spelletje van de 1ste helft weer opgepakt. Zo weet Pim een schot op goal te lossen, helaas zat de keep hier goed bij. Daarna komt er nog een goede voorzet en weer is het Pim die er bij zit, ze weet de bal alleen net niet in het goal te koppen. Voor beide teams worden veel vrije trappen gegeven in dit deel van de wedstrijd. De een na de andere meid ligt dan ook op de grond. Zonde van het snelle tempo wat er eerst in het spel zat en zonde voor het grote publiek dat was komen kijken en nu lang naar een stilliggend spel moest kijken. Niet getreurd, de minuten worden geteld en het spel gaat weer verder. Shan werd gewisseld voor Evy die mocht gaan laten zien waarom de keuze vandaag op haar was gevallen. Zoals er tijdens deze wissel door Jonne is gezegd: ‘Je hebt niet voor niets 3 mensen uit 1 gespeeld’. Na een goede ingreep van Nina raakt ze blessa en krijgt DTS een corner. De corner wordt gewonnen door Ody maar hierbij valt de 2e bal op randje zestien. Er wordt keihard LAAT geroepen en DTS schiet de bal op het goal. Cherelle tikt hem nog aan, Cato springt nog om de bal weg te koppen maar tevergeefs. 0-1 voor DTS. Er wordt nog verhaal gehaald bij de scheidsrechter want het was toch echt Cherelle niet die LAAT had geroepen. De scheids moest er over nadenken en zei na een lange stilte: ‘eeeuh, ik heb het niet gehoord’. Hij was de enige maar het doelpunt telde en de duifjes begonnen vanaf de middenstip.

Nu de duifjes achter stonden werd er met meer risico gewisseld. Loren komt erin voor Marloes om nog meer druk vooruit te zetten. Na een grote kans van DTS pakken de dames het weer op en zorgt Lau voor een goed schot op goal. Nog geen 2 minuten later is het Ed die zorgt voor nogmaals een gevaarlijke aanval. Na een overtreding mag Hanna nog een vrije trap nemen, die ze heel hard en laag over de grond op het goal schiet. Helaas worden alle drie de kansen gestopt. Jut zet een goede harde tackle in waarmee ze de bal verovert en haar speelster op de grond werkt. Door deze actie stopte eigenlijk iedereen met voetballen en nu reageerde de scheids soms inderdaad wat laat maar deze keer ging die toch echt niet fluiten. Na een paar lange secondes en een hoop verwarring werd er dan toch uiteindelijk verder gespeeld.

De duifjes gaan de laatste minuten in en de laatste wissel wordt ingezet. Megan komt erin voor Pim en de meiden achterin gaan 1 op 1 staan. Megan immediately shows that she is not gonna let someone eat the cheese of her bread. She goes for the ball but so does her opponent, they crash into eachother and her opponent falls on the ground. In de minuten daarna volgt er super veel verwarring. De verzorging komt erbij omdat deze meid toch wel veel pijn heeft. Het spel ligt erg lang stil en er wordt niet verder gespeeld, ook niet wanneer de geblesseerde meid allang uit het veld is. Wanneer gaat de scheids een beslissing maken, wat gaat er gebeuren? In alle verwarring geeft hij een rode kaart aan de geblesseerde meid. Dit schepte allemaal nog meer verwarring en zorgde ervoor dat het spel nog langer stil bleef liggen. Uiteindelijke conclusie: de geblesseerde meid kwam onbesuisd in en Ody krijgt een vrije trap. Deze werd dan ook goed benut en Megan weet hem bijna in het goal te krijgen. Uit deze actie kwam nog een corner die Jut er net niet in weet te koppen. In the meantime is Megan everywhere, to help everyone out and create many chances. Na nog een aantal kansen is het tijd voor de laatste corner. Anouck kopt de bal hard richting goal maar de afstand was te groot en de keeper weet hem te pakken. Zo verliezen de duifjes de wedstrijd na alle goede hoop en verwachtingen. Wel hebben ze een hele goede wedstrijd neer gezet en kan er met opgeven hoofd naar de volgende wedstrijd uit gekeken worden.

AB

Opstelling: Cherelle, Sterre (Hanna), Nina, Anouck, Marloes (’73 Loren), Jutka, Cato, Laura, Pim (’87 Megan), Shan (’66 Evy), Eva