Het vervolg op de dag van de ommekeer: verse akka's, hakjes, 1-2'tjes en een doelpunt

Sleeuwijk VR1

0 - 1

82'
Shan Bazaz (schot)
Assist: Eva Dekker

2e klasse A

9 november 2019 15:00

Nadat ieders lunch was bekritiseerd en we het over lekkere verse kontjes hadden gehad, vertrokken we naar de kleedkamer om ons weer in het paarse tenue te hijsen. We speelde de wedstrijd uit tegen Sleeuwijk (hierna: SW). Er moest weer gewonnen worden. Immers, de week ervoor was het de wedstrijd van de ommekeer. Of toch de onderkin? Hm.. we laten dat maar even voor wat het is.

Met de gedachte in ons achterhoofd dat Sleeuwijk vorig seizoen ongeslagen kampioen is geworden in de derde klasse, beginnen we wat zenuwachtig aan de wedstrijd. Dit duurt gelukkig niet lang. In de derde minuut vliegen de Odyduifjes in een snelle voorwaartse beweging naar het zestienmetergebied van SW. Dit resulteert in een corner! De bal wordt door Eva met een goede boog ingebracht, maar helaas net wat te ver. Het spel gaat verder, maar Ody maakt het zichzelf wat lastig door steeds de moeilijkste optie te kiezen. Dit is, zoals Jonne schreeuwde, ‘KUT!’. Anouck reageert hier goed op en schiet de bal met veel snelheid richting de goal. Ondanks de grote snelheid, vangt de keeper van SW de bal. SW schakelde snel om. Gelukkig was de achterste linie van Ody scherp en stapte snel naar voren, waardoor SW buitenspel stond. Ody bouwt de aanval goed op. Er wordt een goede pass naar voren gegeven. Maar helaas.. Ook daar gaat de vlag voor buitenspel omhoog. Vervolgens mag Marloes ingooien vlak bij de achterlijn van SW. Jutka kan de bal mooi meenemen, maar wordt uiteindelijk geblokt door een verdediger van SW. Jutka weet er nog een corner van te maken. Eva geeft een fenomenaal hakje nadat Camille de ruimte kreeg om op te stomen. Het spel vindt deze eerste vijftien minuten voornamelijk rond de middellijn plaats.

Dan wordt er een goede loopactie gemaakt door SW waarna de lange bal op de spits wordt gegeven. Fleur zag dit al van mijlenver aankomen en stapte goed, waardoor de spits buitenspel stond. De bal wordt weer goed rondgespeeld en plots komt er een aanval van Ody. Eva speelt de keeper uit, maar de verdediger van SW schermt het doel af. Wel een corner voor Ody. De bal wordt strak voorgegeven en Jutka kopt de bal net over het doel heen.

In de 20ste minuut borrelt bij de Duifjes een gevoel van onrecht. De speler van SW zorgt met een hoog been voor gevaarlijk spel bij onze mini-Shan. GRR!! En dan blijkt ook nog eens dat de scheids zijn fluitje kwijt is! Of zou hij hem toch hebben?! Wij hebben het fluitje in ieder geval de eerste dertig minuten van de wedstrijd niet gezien of gehoord.. Het spel gaat verder en Marloes trekt langs de linker zijlijn de trukendoos open. Laura wordt flink om ver gelopen. De scheids heeft op dat moment zijn fluitje nog steeds niet teruggevonden (raar he, scheidsrechters hebben toch altijd een touwtje om hun nek?). Maar in de 33ste minuut gebeurt het dan toch echt. De scheids FLUIT voor een overtreding op Mathilde. De eerste helft wordt afgesloten door een gemiste kans van SW. Het blijft 0-0.

De tweede helft begint Ody weer sterk, ondanks de felle zon. Jutka maakt een prachtige actie, maar de keeper van SW kan er nog nét bij. De spelers in de dug-out vragen zich af waarom Mathilde en Eva geen 1-2 maken? Volgens mij weten ze het antwoord nog steeds niet. Dan neemt Shan de bal aan met haar bil, of vers kontje?, ach zolang ze haar handen maar niet gebruikt. In de 51ste minuut glijdt Camille uit waardoor zij een overtreding maakt. Met de strafschop die SW hieruit krijgt, denken zij een goede kans te hebben om op voorsprong te komen. Maar niets is minder waar. Er wordt goed uitverdedigd door Ody en er wordt gelijk een aanval opgezet. Alle duifjes doen er aan mee! Laura geeft een voorzet, maar er is weinig bezetting bij de goal. Dan wordt er gewisseld. Jonne wordt vervangen door Pim. Eva zoekt gelijk weer de actie op. Haar schot wordt geblokkeerd door de keeper van SW. De bal komt bij Shan terecht, maar zij maakt hands. Wat zeiden we nou? Bil is goed, handen niet! Vrije trap tegen. Nu de scheids in 33ste minuut zijn fluit voor het eerst tevoorschijn heeft getoverd, heeft hij de smaak te pakken gekregen. Dit resulteert in een paar (zeer) onterechte vrije trappen tegen. Er worden goede combinaties gemaakt. Pim schiet nog eens op doel.  In de 82ste minuut snijdt Shan naar binnen als een knife. Eva loopt goed, waardoor zij een 1-2 met Shan kan aangaan. Shan schiet de bal in het net van de goal!!!! YEAS 0-1! In de 94ste minuut wordt het nog spannend. Ody krijgt een corner tegen. Cherelle wordt daarbij nog wat uitgescholden door de tegenstander. Maar onze keeper houdt haar hoofd koel. Dan klinkt het eindsignaal. 0-1 winst voor de Duifjes.

Opstelling: Cherelle, Camille, Fleur, Anouck, Marloes (‘75 Nina), Jutka, Laura, Eva, Jonne (‘69 Pim), Shan (‘88 Loren)