Assist: Eva Dekker
84'

2e klasse A

2 november 2019 12:30

Bepakt en bezakt en kletsnet van de regen verzamelden de Odyduifjes zich op zaterdag 2 november op Olympos. Het was het weekend waar we al zo lang op hadden gewacht. Eén van de meest legendarische weekenden van het jaar. Het teamweekend! Eerst moest er nog een wedstrijdje gespeeld worden en niets is natuurlijk beter dan met drie punten in de tas op teamweekend vertrekken. Na een flinke dip de afgelopen weken waarin we het moesten afleggen tegen de hoogvliegers uit de competitie, was het nu tijd om onszelf weer te herpakken en om de Gorkumse Jonge Spartanen te verslaan. Een echte oud-Griekse krachtmeting op het paarse hoofdveld dus.

We beginnen goed aan de wedstrijd. Pim en Shan maken een mooie combinatie langs de zijlijn waar een corner uit volgt. Pim legt aan en schiet de bal keurig voor de goal. Anouck komt inlopen bij de tweede paal en kopt de bal strak in de touwen. Goal in de derde minuut! Wat een lekker begin. Laten we dit vasthouden en als echte jagers de overwinning veroveren en drie punten verzamelen. Maar het spel gaat snel op en neer en na de aftrap komen de Spartanen snel richting de paarse goal. Camille grijpt goed in, maar helaas levert het wel een vrije trap op voor onze tegenstander op een mooie plek net buiten de zestien meter. Gelukkig weet Cherelle de bal goed te pakken. Een paar minuten later is het helaas wel raak voor GJS. Een crosspass wordt, precies tussen onze verdediging door, gegeven op een snelle spits die de bal mee kan nemen en vervolgens knap weet af te ronden. Wat een teleurstelling. Vijf minuten later zijn we onze voorsprong alweer kwijt. Dan volgt er een periode waarin er best wat mogelijkheden zijn voor de Odyduifjes. Mooie steekballetjes op Eef, een net naast gekopte corner door Do, een perfecte bal van Marloes op Laura in de hoek en een mooie voorzet van Pim. Vaak wordt er goed druk gezet, waardoor we de ballen goed kunnen veroveren. Een ander hoogtepuntje is het mooie paardensprongetje van prinsesje Do die als een ware ridder over de bal heen springt. In de vijfentwintigste minuut is dan het eindelijk weer raak voor de Odyduifjes. Mathilde speelt een prachtige bal op Lau die de bal goed meeneemt en zo koelbloedig als een robot met haar linkerbeen de bal naar binnen schuift. 2-1! De Gorkumse Jonge Spartanen willen het hierbij niet laten zitten en hebben besloten dat ze dan maar gaan vliegen om de bal weer te veroveren. Gelukkig is het een paar minuten later weer raak voor Ody en het is weer Laura die weet te scoren, na goed aangeven van Pim. Vlak voor rust wil ook Mathilde nog op goal schieten, maar haar schot wordt geblokt door de handen van een GJS’er. Hands in de 16 dus! Maar nee hoor, de scheids fluit niet en laat gewoon doorspelen. Nog zwaar gefrustreerd over de niet gegeven penalty, ligt de bal ineens wél in het netje aan de andere kant van het veld. De hele bank zag het zelfs niet eens gebeuren. 3-2 in de tweeënveertigste minuut. Het zou mooi zijn om met een goede voorsprong de rust in de gaan dus Pim besluit om bij een corner weer de bal mooi lang te geven en voor de goal leggen. En weer heeft het succes! Door goed irriteren van Shan bij de keeper, laat de keeper de hoge bal door haar vingers glippen en staat Jutka scherp om de los gelaten bal in de goal te koppen. Goal! Met 4-2 gaan we de rust in.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft is het voor even gedaan met de doelpunten, totdat Eva een corner mag nemen. Ook Eva weet hoe je de bal lekker voor de goal moet leggen en het is wederom Anouck die de bal lekker binnen kopt. 5-2! Maar ook na deze goal moeten de Odyduifjes alweer snel een tegendoelpunt incasseren, omdat het niet lukt de bal goed weg te werken. In de vijfenzeventigste minuut wordt het 5-3. In de minuten daarna volgen er nog een aantal memorabele momenten, zoals een mooie bilaanname van Camille, die overigens ook een paar keer goed weet op te komen langs de flank, een leuk trucje van Jutka, en een klasse redding van Cherelle die een schot op goal nog net naast weet te tikken. En we komen er ook achter dat het hoofd van Jonne veel harder is dan dat van haar tegenstander. In de vierentachtigste minuut in het nog een keertje raak voor de Odyduifjes. Laura geeft een heerlijke bal op Jonne, die hem goed weet mee te nemen en mooi in het rechthoekje scoort! Het slotakkoord is voor GJS die in de laatste minuut ook nog een keertje de bal achter Cherelle weten te krijgen. Eindstand: 6-4

Wat een gekke wedstrijd met een rare uitslag, maar winst is winst en de Odyduifjes konden met drie punten in de tas vetrekken naar Den Bosch.

Opstelling: Cherelle, Dorien (’46 Britt), Camille, Anouck, Marloes, Laura, Eva, Jutka, Pim (’61 Jonne), Mathilde, Shan (’70 Nicky)