65'
Assist: Eva Dekker

2e klasse A

19 oktober 2019 12:30

Op 19 oktober mogen de duifjes als enige ody team thuis spelen. Het is dus ook vrij rustig op olympos. Dat merken we meteen, want we staan voor een dicht hek bij het hoofdveld.  Zowel wij als de tegenstander zijn er eerder dan het bestuur en mogen de sleutels zelf ophalen bij olympos.

Op 19 oktober zijn er in de geschiedenis veel mooie dingen gebeurd, zo werd in 1969 Rinus Dijkstra geboren, beter bekend als zanger Rinus. Zijn eerste hit was; ‘Hey Marlous (ik wil met je onder de douche). Een lied waar vooral Marloes erg blij mee was (wie wil nu geen lied met (bijna) haar naam erin!
In 1993 was er op 19 oktober de langste zonneschijnduur van wel 9,5 uur, rond het begin van de wedstrijd leek het weer zo’n mooie dag te worden als toen.

Op deze 19 oktober 2019 was er bij de buren een primeur, de hele uithof stroomde vol met ANWB-koppels met matchende wandelschoenen, want de eerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht ging van start bij de botanische tuinen.

Terug naar onze wedstrijd: we begonnen met veel meiden zodat de trainers de keuze zouden hebben als het spannend zou worden. DSS had 6 punten uit 3 wedstrijden en wij 4. Als we winnen gaan we over hen heen. In de kleedkamer bespreken we dus dat we echt moeten winnen.
Laura mag als aanvoerder deze week het praatje houden vlak voor de wedstrijd en heeft het daar ook nog even over de ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’, we gaan er alles aan doen om te winnen!
Vooraf wordt door de trainers, wissels en supporters ook nog even besproken wat de stand zal worden, dit zijn de voorspellingen:
- Cato + Yvonne: 2-1
- Jim + Cherelle + Mathilde: 2-0
- Fleur + Nicky: 3-1
- Jerry: 3-2
- Annelisa: 3-0
- Jutka: 2-2
Zoals jullie kunnen zien waren we er bijna allemaal van overtuigd dat we gingen winnen! We hadden er zin in.

Helaas gaat dat in de eerste helft niet zoals we willen, we spelen slapjes, verliezen veel duels en het is gewoon chaos op het veld. DSS maakt daar in de 7e minuut goed gebruik van en na balverlies op het middenveld schieten ze de bal zo over Elke. Dat is een slecht begin, we zijn nauwelijks begonnen of we staan al achter. We weten onszelf niet echt goed te herpakken en blijven slordig en ongeconcentreerd spelen.
Er volgen nog een paar flinke botsingen, in de 1e helft zijn Camille en Laura de slachtoffers. Na een elleboog op de kaak en een bloedlip is Lau even uit het veld, maar met een paracetamolletje achter de kiezen gaat ze door!
We gaan weer door, maar het blijft statisch en chaotisch. Het beeld van de wedstrijd over het algemeen tot nu toe is ronduit k*t.
In de laatste 10 minuten van de eerste helft weten we het nog even spannend te maken door Eva en Jonne 1 op 1 op de keeper te zetten, helaas volgt er geen goal. De tegenstander gaat effectiever met de kansen om en omdat wij onze mannetjes laten lopen scoren ze op slag van rust de 0-2.

In de rust krijgen we een lange preek van Jerry en beginnen we met 2 verse krachten in het veld: Fleur en Shan.

In de 2e helft laten we zien dat we toch wel willen winnen, we zijn scherper, winnen veel meer duels en creëren meer kansen. Laura komt 1 op 1 op de keeper, en 3 maal is scheepsrecht, dus ze schiet hem keurig in het hoekje. 1-2. We blijven het proberen en het lukt om af en toe kansen te creëren en er zitten mooie combinaties tussen, helaas lukt het niet om nog een keer te scoren. In de 82e minuut schiet DSS er nog een prachtig in de winkelhaak, 1-3.

Kortom: op 19 oktober zijn er geweldige dingen gebeurd, alleen onze wedstrijd hoorde daar niet bij.

Opstelling: Elke, Camille, Nina (Fleur), Anouck, Marloes, Laura, Jonne, Loren, Dorien (Mathilde), Eva, Pim (Shan)

Supporters: Cato, Cherelle, Yvonne, Nicky, Jutka, Papa-nina, Opa-nina en Oma-nina (Nu alleen de boy nog Nina, we zijn benieuwd!)