15'
72'

2e klasse A

23 november 2019 12:30

Het plan is duidelijk op deze zaterdag. Het maakt niet uit hoe, vandaag gaan wij drie punten pakken. De tegenstander is Faja Lobi KDS VR1, hekkensluiter met tot dusver nul punten. Als wij winnen vandaag worden wij beloond met de 4e plek in de tweede klasse. Dat lijkt ons wel wat. Het tactiekbord is zelfs in de auto gelaten, vandaag gaat het om vertrouwen en lekker voetballen. Dit klinkt misschien alsof de duifjes al denken dat ze gewonnen hebben, maar niks is minder waar. Zoals altijd is er de gezonde spanning. Nadat alle zenuwplasjes gedaan zijn, gaan wij richting het veld.

Terwijl wij wachten tot we het veld op kunnen, laat dames 2 zien hoe het moet. Wij worden getrakteerd op een goede corner waarna Pleuni de bal in de goal kopt en even later een goal door Lize. Lekker bezig meiden!

Om 12.30 is inmiddels het egel alarm meerdere keren afgegaan en is de scheids nog nergens te bekennen. Vijf minuten later is het dan eindelijk tijd voor de passen controle en daarna kan de wedstrijd beginnen.

In de eerste minuten is het meteen duidelijk dat Ody mogelijkheden krijgt op de helft van de tegenstander. Loren maakt gebruik van de ruimte die zij krijgt, maar de pass op Lau komt helaas niet aan. Later stoomt Eva op over links na een goede bal van Jutka, Mathilde (Maatje of Tillie? We gaan voor Tillie), krijgt de bal en kan schieten, maar de bal belandt bij de keeper. Ook Jutka kan een keer op doel schieten, maar deze gaat helaas naast.

Verschillende duifjes kunnen ver doorlopen op de helft van de tegentander, maar het lukt niet om daadwerkelijk tot grote kansen te komen. Faja Lobi heeft duidelijk de bus geparkeerd. Dit komt het voetbal niet ten goede en op de bank gaat het inmiddels meer over rapsen dan over het spel.

Maar dan... Pim krijgt de bal van Tillie en legt hem klaar voor haar rechter been. Er volgt een schot zoals we deze kennen van onze Pimmela en de bal vliegt in het netje. Classic Pim. En zo staat het 1-0 in de 15e minuut. Faja Lobi is het hier trouwens niet mee eens en terwijl de duifjes wachten op de aftrap, krijgt een speelster van FL een plakje kaas voor praten.

In de 20e minuut lukt het de tegenstander om ver door te lopen en bereikt zelfs de achterlijn. Even lijkt het gevaarlijk te worden, maar de speelster schiet de bal in de handen van de jarige Elke. Cadeautje! Kort daarna lukt het Laura om een mooi schot te produceren met haar linker been. Helaas gaat deze net naast.

Op de bank gaat het weer eens niet over voetbal. Alle koffie tentjes in Utrecht worden benoemd, wat er veel zijn zoals u weet. Dorien zoekt namelijk een baantje. Het is een sociale, enthousiaste meid, die snel nieuwe dingen oppikt en flexibel is. Mocht u iets weten, reageren kan hieronder en dan neemt zij contact met u op.

Terug naar de wedstrijd. Vlak voor rust ontstaat er nog een enorme kans. Eva racet op de brommer over links tot vlakbij de goal. De bal komt bij de keeper maar deze heeft hem niet goed en opeens komt de bal weer terug bij Eva. Onze Eddy verwachtte deze bal misschien niet en schrikt er zowaar van, want ze raakt de bal terwijl ze vlak voor de goal staat, maar deze vliegt als een vuurpijl recht omhoog over de goal. Na een prachtpass van Jut wordt Ed kort hierna nog een keer gevaarlijk. Deze keer kiest zij voor de voorzet maar de bal bereikt Laura net niet goed. Ook Marloes mag nog een keer schieten, maar het is niet elke week feest en de bal belandt deze keer toch echt bij de keepe

Tijd voor de rust. De kleedkamersleutel hangt nog aan het haakje in de dug out, handig. Terwijl Shan een sprint trekt terug naar het veld, gaan de duifjes + trainers stiekem de tennis kleedkamer in.

Terug op het veld weet Marloes de bal op mooie wijze achter de verdediging van Faja Lobi te leggen. Laura krijgt de bal en wordt dan op brute wijze neergehaald door de keeper. Penal??!!!!! Nee.

Weer volgen er een aantal schoten, zonder dat deze het netje bereiken. Tussendoor nog een “mooie bilbal”, aldus een van de trainers. In de 50e minuut weet Cato een perfecte bal op Laura te geven, maar de vlag gaat omhoog. Zij niet, kan nooit, proberen we nog in te brengen, maar het mag niet baten.

Pim weet een paar keer kei hard op een tegenstander te schieten in de 16. Oh het heerlijke gevoel van de bal op je koude bovenbeen. Moet ze daar maar niet staan, de bekende lijfspreuk van Pim. Vlak voor de 60e minuut ontstaat er een gevaarlijk moment omdat een duifje de bal net voorbij de 16 verliest. Gelukkig is daar onze Cato die vol voor de bal gaat en daarmee een grote kans voor de tegenstander voorkomt. Helaas gaan we kort daarna weer in de fout waardoor een 1 op 1 situatie met (jarige) Elke ontstaat. Gelukkig gaat het schot naast.

Marloesoe weet deze wedstrijd de bal meerdere keren goed in de loop aan te nemen en flink op te stomen. Hiermee creeert ze snelheid en gevaar. Helaas heeft zij in de eerste helft haar enkel bezeerd en eist al het rennen zijn tol. Het is tijd voor de eerste wissel: Marloes maakt plaats voor Shan. Ondertussen is het laatste half uur van de wedstrijd is ingegaan en het wordt toch echt tijd voor een goaltje meer. De 1-0 die het paarse bord laat zien, is niet genoeg vandaag.

Eva wordt in korte tijd meerdere keren neergehaald, wat leidt tot vrije trappen voor de duifjes. Beide keren helaas niet resulterend in een doelpunt. In dan in de 72e minuut weet Lau de bal mooi weg te kappen van haar tegenstander. Zij geeft een strakke bal op Pim die hem met volle kracht in het doel weet te schieten. OKEEEE eindelijk tijd voor de 2-0 dus. Dat geeft wat rust.

10 minuutjes later geeft Anouck een lange bal. Zij coacht deze duidelijk na: GA MAAR PIM!!!! Om de tegenstander te verwarren gaat Laura echter voor de bal en kan vanaf links de bal richting doel schieten. De bal passeert de tegenstander en rolt tergend langzaam richting de doellijn. De bank ziet de bal er al in rollen, het volume van juichen vanaf de tribune wordt steeds luider, maar..... Een verdediger van Faja Lobi is sneller dan de bal en weet met een sliding de bal nét van de lijn te halen waardoor de 3-0 voorkomen wordt.

In de laatste 10 minuten mag Lil Joan er nog in voor Laulau. Ondanks de nieuwe energie en een zonnetje dat doorbreekt, weten de duifjes geen bal meer in de goal te prikken. Eindstand: 2-0. Met nog speciale dank aan de support van de gehele Harry Potter crew.

De drie punten én natuurlijk Elkies verjaardag, worden goed gevierd. Er zijn kannetjes bier, aanraak en er wordt een heuze Ody tafel gecreeerd. Er ontstaat iets wat op een biercantus lijkt en er wordt op de tafel gedanst. Het feestje wordt doorgezet in de stad, waar twee duifjes opeens zijn veranderd in wally’s (inclusief fannypack). Om 12 uur wordt de ene jarige afgewisseld met de volgende: van harte gefeliciteerd Cáto. Diep in de nacht zoeken de duifjes één voor één hun hok weer op terwijl Odysseus ’91 VR1 op de 4e plek prijkt. Dat slaapt lekker.

Opstelling: B-day girl Elke, Camishne, Cáto, Nouck, Marloesoe (Shananas), Lorenzo, Jut, Tillie, LauLau (Lil Joan), Pim, Ed