WV-HEDW VR1

32'

2e klasse A

7 december 2019 12:30

We beginnen de selectiedag met een vertraging van 10 minuten. WV-HEDW VR1 heeft ongelukkigerwijze een tenue aan die erg op die van ons lijkt (witte broek, donkerblauw shirt). De scheidsrechter houdt stand dat wij als thuisteam een andere tenue aan moeten doen… Dus krijgen we de gele uitshirts van Odysseus. Iets te groot, maar gelukkig stinken ze niet - wat een opluchting. Helaas lijken we nu geen duifjes meer, maar meer kanaries.

Dat we aan ons mooie paars gewend zijn, merken we vanaf seconde 1. De tegenstander begint met de aftrap en geeft een lange bal over onze verdediging naar hun spits, na 20 seconden valt bijna de 0-1. Zij blijven druk zetten op ons goal met nog meer kansen in de eerste minuten. In de vijfde minuut valt het goal. De kanaries staan een goal achter. De vriend van Nina is komen kijken voor haar verjaardag en was ook verbaasd over ons nieuwe tenue. Zijn schoenen matchen nu niet meer met ons shirt.  In de volgende minuten creëren wij kansen. Nicky pakt voorin mooi ballen af maar mist het goal helaas met centimeters. Jutka die in het midden overal aanwezig is om te helpen probeert een afstandsschot. Die zit goed, maar komt jammer genoeg tegen de lat en gaat via de keeper weer het veld in. Ook Lau lukt het een kans te maken, helaas glijdt zij uit en de bal gaat net naast. Binnen vijf minuten krijgen de kanaries vier vrije trappen. Alle schotten belanden niet in het goal. Wat jammer. Camille heeft last van haar bovenbeen, Do komt er in de 30e minuut in. Dan in de 32e minuut krijgen de kanaries een corner. Pim neemt hem en weet Anouk te vinden in de 16, die hem volle kracht in het goal kopt! GOAAALL!!! – Op naar de tweede dan.

De laatste minuten van de eerste helft lijkt het erop dat de duifjes iets meer gewend zijn geraakt aan hun nieuwe kleur veren, er wordt nog een paar keer geprobeer te scoren, maar de ballen belanden óf in de handen van de keeper, óf net naast het goal. Voor de rest is te zeggen dat de tegenstander de bovenliggende ploeg is in de eerste helft en er te makkelijk doorkomt richting Cherelle. Zij houdt echter ons goal goed veilig. Het doel voor de tweede helft is: meer pit erin!

In de rust maakt Nicky, met last van haar kuit, plaats voor Eva. De tweede helft begint beter dan de eerste helft. Shan heeft een mega kans – helaas komt de bal niet langs de keeper. Shan mag twee minuutjes later nog een keer en ook Pim heeft twee kansen. Maar het blijft 1-1. In de 52e minuut belandt de bal weer bij de spits van WV-HEDW en met een heel hoog lobje over Cherelle weet zij te scoren. In minuut 57 moet de keeper van WV-HEDW gewisseld worden door een blessure, er komt hoop bij de kanaries. Marloes, tegenwoordig onze nieuwe tweede linksbuiten, maakt een super mooie step-over en schakelt zo ineens twee achtervolgers uit. Op de bank vraagt men zich af hoe lang je van te voren eigenlijk bedenkt of je wel of geen trucje gaat doen. In de 70e minuut komt Cato in het veld voor Emma. Cato weet Eva te vinden, maar de keeper houdt de bal tegen. 10 minuutjes later krijgt Cato plakje kaas. Shan krijgt nog een kans in de laatste minuten, maar de nieuwe keeper van de tegenstander is helaas een echt goede keeper…

De scheids is goed en houdt de tijd goed bij. We krijgen nog 6 minuten extra om te scoren. In de 94e minuut mag Jut nog een keer, maar ook deze bal gaat er niet in voor de kanaries.  In minuut 96 rekt de goede tweede keeper van WV-HEDW lang tijd, ze beslist de bal dan toch nog te schieten. Deze laatste lange bal gaat via de  rechteraanvaller naar de spits, en het is een goal. Het staat 1-3 voor WV-HEDW in de laatste seconden – klaar. Wat jammer.

Van alle vier de selectieteams (H1,2 en D1,2) heeft helaas niemand gewonnen. Toch werd de dag heel gezellig afgesloten met de selectieborrel.

Terug naar duifjes volgende keer, want hiermee hadden we meer succes en bovendien staat paars ons ook veel beter dan geel. De duifjes houden nu op zaterdag winterslaap tot 25 januari om vol energie en zonder blessures de 2e seizoenshelft in te gaan.

Opstelling: Cherelle, Camille (´30 Dorien), Emma (´70 Cato), Anouck, Marloes, Mathilde, Shan, Jutka, Nicky (´45 Eva), Laura, Pim