Eva Dekker (schot)
Assist: Jutk Vries

2e klasse A

26 oktober 2019 12:15

Deze zaterdag mocht dames 1 van Odysseus op bezoek bij DTS Ede, de koploper van de competitie. Al om 10:00 ’s morgens stonden alle duifjes op Olympos, klaar om te vertrekken. Zoals vogels in formatie naar hun bestemming vliegen, ging het vandaag iets anders. Auto Anouck nam de verkeerde afslag en zette hun vlucht voort richting Rotterdam! Gelukkig wisten ze snel te herstellen en al gauw was de weg naar de kleedkamer in Ede gevonden, waar de recht van de groep al zat te wachten.

Ody besloot dat het vandaag toch echt tijd was om te winnen, en tegen wie kan je dat nou beter doen dan tegen de koploper? De gretigheid ging in de lucht en al 3 minuten na het fluitsignaal van de scheids viel de 1-0 voor Ody. Na een voorzet van Jutka wist Eva de bal nauwkeurig het doel in te leggen en bracht de Duifjes op voorsprong! Een paar minuten daarna weet Jonne de bal voor het doel te krijgen, Lau kopt net naast. De beginfase is erg sterk, voetballend komen we er goed uit en we zetten goed druk. Jerry krijgt nog een keer op z’n kop van de scheids, maar Jerry heeft gelijk, de tegenstanders moeten op ingooicursus. Hier later meer over. Ook na de beginfase weet Ody nog sterk te spelen. In de 24e minuut schiet Laura vanaf 20 meter net naast! Vlak hierna weet Lau de bal nog een keer voor de goal te krijgen na een ingooi van Nina die Eva net niet kon bereiken. Lau anticipeert op de bal, helaas net geen doelpunt. De bank stond al te juichen! Helaas weet DTS er nu ook een paar keer doorheen weet te breken door middel van herhaaldelijke diepe ballen en hun snelle buitenspelers. Hierdoor mag Elke met enige regelmaat een bal onderscheppen om een doelpunt te voorkomen. Helaas gaat het in de laatste minuut van de eerste helft toch mis: de spits wordt met een diepe bal 1 op 1 gezet voor Elke, dit resulteert in een tegendoelpunt. Met 1-1 gingen de duifjes de kleedkamer in.

Met een frisse moed werd het veld weer betreden, wetende dat we het dus wel kunnen tegen DTS! Helaas wist Ody de tweede helft minder scherp te starten dan de eerste helft. In de 49e minuut weet een speelster van DTS een paar speelsters van ons te passeren en mag doorlopen naar de achterlijn. Zij geeft de bal voor naar een speelster die vrijstaat op de 5-meter en hoeft de bal alleen maar een tikje te geven. 2-1. Ody probeert het spel te herpakken en weet af en toe wat combinaties te creëren, maar echte kansen komen er niet uit. Opvallend was hoe vaak de tegenstander verkeerd ingooide. De scheids had het nu wel door en gaf daarom de ingooi steeds aan Ody. Ondertussen ontstaan er wat pijntjes en wordt Mathilde gewisseld voor Shan. Shan? Ja! Die heeft een aantal vakanties genomen, maar we hopen dat ze nu een tijdje bij ons blijft. Ook Nina wordt gewisseld voor Loren. Alle rechtsbacks waren op, dus Jonne mocht deze positie invullen. In de 62e minuut weet de spits van DTS de verdediging te passeren en daarna zelfs Elke, gelukkig grijpt Anouck in om nog een doelpunt te voorkomen. Enkele minuten hierna wordt er vanaf de helft van de helft van Ody een zondagssschot gelost, die over de verdediging en Elke in de goal valt. Een zondagsschot op zaterdag, Ody staat met 3-1 achter. In de 69e minuut wordt Laura gewisseld voor Nicky. Die weet in de slotfase nog een tegenstander te poorten, maar daar de tegenstander weet zich te herstellen. De pit is eruit. Was het de wedstrijd van woensdag of denken we dat het niet meer kan? In de 90e minuut krijgt Ody nog een vrije bal op 10 meter buiten de 16, maar die belandt in de handen van de keeper.

Nu we alle teams uit de top van de competitie hebben gehad, gaan we a.s. zaterdag door tegen GJS, 12:30 op Olympos.

Opstelling: Elke, Nina (’55 Loren), Fleur, Anouck, Marloes, Laura (’76 Nicky), Jutka, Mathilde (’54 Shan), Jonne, Pim, Eva