Assist: Shan Bazaz

Groep 1 14

17 september 2019 20:00

Dinsdagavond 17 september, 18:45u, sportcafé Olympos

Het is geen gewone ‘trinna’-avond, want om klokslag acht uur zal de beker-‘weddie’ tussen Ody VR1 en SC ’t Gooi VR2 aanvangen. De Ody duifjes komen geleidelijk aan binnen druppelen (drup drup drup drup drup laat het regenen). Jonne zonder sokken en Do zonder avondeten. Gelukkig denken onze duifjes niet in problemen, maar in oplossingen: Loren heeft een extra paar sokken en Laura en Cato schieten Do te hulp met wat nootjes en zelfgesmeerde bammetjes. De een beter voorbereid dan de ander dus. Zo langzamerhand wordt het tijd om de burgerkleding in te wisselen voor die prachtige paarse shirtjes, maar de Hoofd Duif ook wel Captain ook wel Jutka Vries met de kleedkamersleutel mist nog. Zodra zij de sleutel gevangen heeft verplaatsen de duifjes zich naar ‘klidda’ 27 om rustig, oh nee grapje, binnen 10 minuten om te kleden. Ondanks de iet wat gehaaste voorbereiding hangt er een ontspannen sfeer. Een voorbode voor de wedstrijd.

Dinsdagavond 17 september, 19:55u, kunstgras sportpark Olympos.

Op aanvraag van SC ’t Gooi besluit de scheidsrechter dat de beperking op wisselen wordt opgeheven. Het zal dus een ‘all you can wissel’ wedstrijd worden, het equivalent van een ‘all you can eat’ restaurant maar dan voor voetbal zeg maar. Voor de topfitte Ody duifjes was dat uiteraard niet nodig, maar de meiden van SC ’t Gooi hadden volgens eigen zeggen maar ‘ander halve wissel’. Hieruit ontsprong een discussie onder de duifjes over hoe dat er dan uit zou zien, zo’n ‘ander halve wissel’. Als één hele meid en één halve meid met hele korte beentjes ofzo? Nou ja, dat terzijde want de wedstrijd zou spoedig beginnen.

2’         SC ’t Gooi trapt af en de Ody duifjes beginnen met lage druk om het spel van de tegenstandsters even af te tasten. Al snel veroveren de duifjes de bal, waaruit een mooie aanval tot stand komt. Jonne maakt een prachtige actie langs de zijlijn en kan een heel stuk oplopen. Ze kijkt omhoog en wil de bal strak op de zestien voorgeven, maar op laatste moment struikelt ze over haar eigen pootjes, oepsie.

5’         Ody heeft veel balbezit en heeft duidelijk de overhand. Een enkele keer doet sc ’t Gooi ook een gooi naar een aanval, maar dat mag niet baten.

7’         Het eerste doelpunt van de wedstrijd is gevallen. Pim geeft een goede voorzet van rechts en Jutka schiet de bal er knap in met haar rechterkuit (?), dit heeft een hupsje van blijdschap tot gevolg van de laatst genoemde. 1-0

15’       Het eerste kwartier is erg enerverend. Lau schiet op aangeven van Pim op de paal. Jutka denkt dat ze ‘spitta’ is en vuurt regelmatig schoten af op de keeper. Er ontstaan veel kansen voor Ody bij de Gooische goal. Die arme Elke staat eenzaam aan de andere kant koud te vatten. Maar plots in de zestiende minuut, mag ook zij de bal even aanraken en speelt koeltjes de bal weg.

18’       Lau maakt een loopactie richting het zestienmetergebied en wordt net op het randje neergehaald. Ze neemt de vrije trap van rechts, die prompt op Nina’s hoofd terecht komt, zij kopt de bal goed in (filmpje staat op insta voor de liefhebbers). Een mooie samenwerking tussen de girls with curls. 2-0

22-42’  En we zijn los!!! Binnen 20 minuten worden er welgeteld 5 doelpunten gemaakt door de duifjes in het paars! Jonne legt prachtig voor op Pim en die loopt de bal binnen 3-0. Een paar geweldige driehoekjes op het middenveld stellen Eva in de gelegenheid een heerlijke diepe bal op Laura te geven. Lau doet een paar truckjes geeft voor op Pim en die schiet koelbloedig de bal in het net #couplegoals, 4-0. Eva schiet laag in de linkerhoek van buiten de zestien. 5-0, prijs schieten! Meteen na de aftrap levert Pim de bal in bij Lil Joan die een geweldige actie maakt langs de zijlijn. Lil Johnny geeft de bal voor en Laura schiet hem achter de keep in het net, 6-0. Dan gebeurt er ineens iets geks, sc ’t Gooi breekt door en krijgt het voor elkaar een doelpunt te maken 6-1. Wel leuk voor het publiek natuurlijk, want nu blijft de spanning er lekker in. Gelukkig hoeven we niet te treuren want Lilli is er, zij geeft de bal mee aan Pim. Pim schiet hierop met veel kracht de bal door de handen van de keeper 7-1. Twee minuten later loopt Jutka zowat vanaf de middenlijn naar de zestien, kijkt even, en schiet de bal strak in het doel 8-1!

RUST   Lilli eruit voor Shan, Pim eruit voor Dorien, Jonne eruit voor Saskia, Elke (K) eruit voor Cherelle (K).

46’       Er is geen tijd om even rustig te gaan zitten, want binnen een minuut na het startsignaal van de scheidsrechter verdienen de duifjes een corner. Dit keer is Anouck aan de bird (snap je, birds falling down the roof top), zij krijgt de bal en scoort een pracht goaltje via de binnen kant van de lat 9-1!

49-54’ Shan staat net op het veld en maakt binnen vijf minuten twee doelpunten. Hoe is het mogelijk. Haar eerste doelpunt komt voort uit een lange bal van Cherelle (assist van de keeper!). Shan maakt een loopactie en schiet koelbloedig zonder emoshan dus, de bal onderkant lat in het doel, 10-1. Het tweede doelpunt maakt zij met haar hoofd, vanuit een corner van Eva, 11-1.

56’       Het duurt wederom niet lang voordat het volgende doelpunt valt voor de Ody duifjes. Een nette vrije trap van Laura komt bij Anouck terecht die vervolgens voorgeeft en je gelooft het niet, dan valt Jutka’s derde (!) doelpunt, 12-1.

65’        Shan kapt, kapt, kapt en schiet de bal van buiten de zestien in het net. Netjes, 13-1.

73’       Do geeft een prachtige bal vanaf rechts hoog de zestien in. Is het een vogel, is het een vliegtuig, nee dat is het niet. Het is Jutka die daar aan komt vliegen en haar vierde van de avond scoort met het hoofd, 14-1. #TeamJuDoKa

75-90’ In het laatste kwartier van dit spektakelstuk worden nog vele kansen gecreëerd. Onder ander door Anouck, Sas, Shan (spreek uit als Tjen), Pim en Jutka die nog voor de vijfde probeert te gaan. In de 82e minuut schiet Tjen met haar linkerbeen op de lat, precies zoals zij altijd na de training probeert. De rebound wordt heel hard door Laura ingekopt, net als bij de appeltaart oefening van Guust 15-1.

Dinsdagavond 17 september, 21:45u, kunstgras sportpark Olympos.

Het fluitsignaal heeft geklonken, de Ody duifjes winnen met 15-1. Een leuke wedstrijd om te spelen, met verscheidene pareltjes van doelpunten. Wellicht voor het publiek een wat saaie wedstrijd, vooral als Ajax eigenlijk speelt. Toch Nicky? In ieder geval een goed gevoel om zaterdag de eerste competitiewedstrijd mee in te gaan.