0 - 6

Odysseus '91 VR5

Vrouwen Zaterdag DA6, 5e klasse C

7 november 2009 15:30

Na 3 mooie overwinningen op rij en een schitterende 3e plaats wordt de druk steeds groter om te winnen. Maar na 2 weken rust stond dames 5 weer zenuwachtig te trappelen om te beginnen. Deze keer mochten we rond gaan rennen in de modder van Lopik. Op papier een “makkelijke” tegenstander en volgens de kantinedame van Lopik zelf zeker geen team om zenuwachtig voor te zijn. Maarja, eerst zien en dan geloven.

Na 10 minuten inspelen stond onze scheidsrechter al op de middenstip om te beginnen. Mede door de slechte voorbereiding en het warrige spel van de tegenstander begonnen we vrij zwak en creëerden weinig kansen.  Gelukkig kregen we steeds meer grip op de wedstrijd en na 20 minuten uitte zich dit in een mooie voorzet die Maaike overtuigend in kon schieten: 1-0. Nu hadden wij de smaak te pakken en de tegenstander raakte de draad ook kwijt, waardoor Marije een mooie actie kon maken in het strafschop gebied en binnen 5 minuten de 2-0 maakte. Hierna werd het weer even rustig. Het leek een beetje alsof we dachten dat de buit al binnen was. Gelukkig maakte Nienke ons vlak voor de rust weer wakker door een hele mooie goal te maken en daarna een indrukwekkende vreugde kreet eruit te gooien. Dus comfortabel de rust in met 3-0.

Na een motiverende toespraak van Peter begonnen we vol zelfvertrouwen aan de 2e helft. Vanaf het begin van de 2e helft was het tempo er volledig uit. Dit kwam deels door blessures en een sloot die veel te dicht bij het veld lag, maar ook aan het ongeconcentreerde spel van onze kant. Gelukkig kregen we een corner die door de kluts in de voeten van Anouk terecht kwam, die hem beheerst in de hoek plaatste: 4-0. Hierna kwam de tegenstander amper de middellijn over wat resulteerde in de 5-0. De bal kwam door het felle doorgaan van ons in de voeten van Rosa die hem via de paal en de keeper het doel in wist te werken. Om dit gelukje goed te maken wist Rosa vrij snel nog een keer te scoren vanuit een mooie corner. Emma van dames 3, nog bedankt voor het invallen en wederom de nul te houden! Eindstand: 6 ballen in het doel van de tegenstander, 8 ballen in de sloot en 3 punten in de zak. Deze 4e winst op rij is een mooie prestatie, maar aankomende zaterdag gaan we deze reeks voortzetten: thuis tegen Renswoude.