Groep 3 10

7 september 2019 12:00

R. (Rein) van der Laan

Opstelling Odysseus '91 3

De jongens van de plaatselijke heren 3 mochten de eerste zaterdag van september aantreden tegen de COBU boys. Na een blessuregolf op de donderdag was het afwachten welke namen in het eerste deel van de voorbereiding mochten aantreden in de bekermatch. Nieuwe namen in de formatie t.o.v. het vorige seizoen zijn Kasper, Hunter, Visscher, Bernt en Baha. Nadat de namen bekend waren gemaakt kwam de lokale arbiter even in de kleedkamer informeren welke regels de Utrechtse studenten dan wel wilden hanteren. Zoals U al wel aanvoelt werd de arbiter lachend gewezen op de KNVB spelregels van de A categorie: https://www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/wedstrijdzaken/spelregels

De warming-up mocht tot grote vreugde gebeuren op het hoofdveld, waar een hemels zacht tapijt was aangelegd, dat duidelijk subliem verzorgd was. Alles klopte tot in de details aan dit natuurgras. Het gras waar de oudere generatie van Ody mee opgegroeid is. Deze kennismaking met “echt gras” gaf de jongens een sterke boost, en de bal lag er dan ook al in de 2e minuut in. Na een paar ballen heen en weer tussen centrale verdedigers Koen en Timo werd de bal gepasst naar de linksback Tom die op zijn beurt de centraal spelende Bernt aanspeelde. Bernt reet met een “Ziyechiaans” passje de verdediging van COBU open waardoor Juul op kon stomen richting rand 16. Hier was de van heren 2 overgekomen Juul niet zelfzuchtig. De bal werd afgelegd aan de naar links bewogen Joren, die koel de opponent uitkapte en de bal buiten bereik van de keeper in de verre hoek schoof. 0-1! Dit leek het begin van een makkelijke wedstrijd, maar niets was minder waar. De Amersfoortse formatie kwam uit een vrije trap rand 16 terug op 1-1. Hierna leek de focus weg en kwam Odysseus achter uit een corner. Het leder werd strak naar beneden ingekopt en passeerde daarmee de niet onverdienstelijk keepende Kasper. In de tweede helft leek de ploeg van Keizer en De Leijer zich niet bewust de 2-1 achterstand. Daar waar urgentie en vooruitdenken gewenst is, was de wedstrijd van beide kanten fantasieloos. Kansen kwamen kansen vooral voort uit slordig balverlies aan beide kanten. Er werd vaak voor de moeilijke optie gekozen. Zo ook een moment in de 2e helft waar Odysseus de bal in de omschakeling won en Bernt op kon stomen richting de keeper, met een geheel vrij staande Pieter en Stef naast zich. Bernt verkoos echter de optie om Pieter aan te spelen via de paal, dit knappe staaltje werk maakte het voor de Paarse spits echter niet eenvoudig om af te ronden. De bal werd dan ook gehaast in de handen van de keeper gekopt waar er ook tijd was geweest om de bal eerst te controleren. Na negentig minuten floot de “de regels van de 3e klasse reserve hanterende” scheids op zijn fluit en kondigde daarmee de eerste nederlaag aan. Na deze wedstrijd zijn er een aantal verbeterpunten:

- de laatste acht-en-tachtig minuten van de wedstrijd
- magneet 8 is kwijtgeraakt
- Stef had zijn nieuwe sokken onder het bloed (en dient derhalve weer nieuwe te kopen)
- Timo verloor een potje tafelvoetbal van Juul
- Hunter was zijn schoenen kwijt

Wanneer er aan de bovenstaande zaken gewerkt wordt dan ben ik er zeker van dat dit een erg mooi seizoen gaat worden voor de selectie van uw plaatselijke Heren 3. Met veel plezier kijkt uw correspondent dan ook uit naar de eerste competitiewedstrijd van het seizoen!