De tweede officiële Odyduifjes wedstrijd

82'
Assist: Eva Dekker

Groep 1 14

7 september 2019 14:45

Op zaterdag 8 september speelden de Odyduifjes hun tweede officiële wedstrijd, tegen Hercules voor de beker. Op het complex van Hercules werd er nét iets na de aanvangstijd afgetrapt. In het veld Elke, Yvonne (Ody debuut!), Anouck, Carlijn, Marloes, Jutka, Nicky, Loren, Lili, Eva en Pim. Tevens mocht er vandaag weer 5 keer gewisseld worden.

De Odyduifjes begonnen de wedstrijd gelijk sterk en lieten zien dat zij hier kwamen voor de 3 punten. In de 2 e minuut scoorde Lili haar eerste goal voor dames 1 met een schot vanaf de 16 meter, dat het gevolg was van een mooie pass van Pim. De toon was gezet. In de beginfase werd er erg goed gespeeld en door de juiste druk veroverde Ody de bal keer op keer op het middelveld. Er werden goede kansen gecreëerd door o.a. Pim, Nicky, Jutka, en Loren. Door het inschuiven van Anouck konden de Odyduifjes extra gevaar vormen. In de 23 e minuut was het weer raak. Door een goed oplettende Pim kon zij een pass van de keeper naar de centrale verdediger onderscheppen en de bal in het net jagen. 0-2! Terwijl Shan langs de lijn ondervond dat de grond nog iets te nat was om op te zitten, zette Ody het goede spel voort en werden er nog meer kansen gecreëerd. Hercules wist er enkele keren doorheen te komen, maar vormden nooit een echt gevaar voor onze keepster Elke, die maar een paar keer de bal koeltjes weg hoefde te werken. Ook Camille was erg in vorm, ze stond uitstekend te vlaggen. Met een 0-2 gingen de Odyduifjes de kleedkamer in.

In de tweede helft kwam Ody iets minder makkelijk op gang. Was het de te warme kleedkamer?
Zaten de drie punten al in onze zak? Er werd iets meer op Ody’s helft gevoetbald. Het was weer even zoeken, maar het spel was nog steeds leuk om te kijken. Terwijl de zon ging schijnen wist Ody
langzaam weer het spel te herpakken. Achterin werd de rust behouden, middenvelders Loren, Eva en Jutka wisten zich vaak vrij te spelen en konden mooie combinaties vormen met de spitsen. Helaas bleven de doelpunten nog uit. In de 63e minuut werd Lili vervangen door Laura, die nieuwe energie het spel inbracht. Later werd ook Loren vervangen door Nina, en Marloes door Camille. De wedstrijd bevatte leermomenten, zo ook voor Loren, die heeft geleerd dat een bal aannemen met haar keel niet zo prettig is. Verder werd ook de keepster verwisseld, Cherelle mocht haar debuut in Ody maken en na een lange blessure weer tussen de palen staan! Tegen het einde van de wedstrijd viel toch nog de 0-3, door een pass van Laura naar Pim en van Pim diep op Eva, die eerst een paar spelers passeerde en daarna de bal strak richting de 2e paal wist te krijgen, waar Nicky de bal koelbloedig de goal in tikte (met links!). Voor ons gevoel zaten we in de 83e minuut toen er afgefloten werd. Zat de scheids misschien in een andere tijdszone? Wie weet. Who cares! De Odyduifjes gingen er met 3 punten vandoor!

We kunnen met een goed gevoel door naar de volgende week: de derde bekerwedstrijd tegen ’t Gooi
VR2, om 12:30 op Olympos.