Een eerste punt en Schöne goal voor Ody Heren 4 en een advies voor de spelers van DOSC 2: “Eat a Snickers!”

Groep 3 15

7 september 2019 12:30

Odysseus ’91 4 – DOSC 2 1-1

Zaterdag 7 september 2019

Voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen mocht er op het hoofdveld worden aangetreden tegen DOSC2. De nieuwe kunstgrasmat mocht dus meteen uitgetest worden door de mannen van heren 4. Met 10 fitte spelers en 2 half geblesseerden (Ivo en Kevin) begonnen de mannen van Nicky en Lucas aan de wedstrijd.

De eerste helft ging aardig gelijk op, maar werden er niet heel veel kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft werd de ban door de thuisploeg gebroken. Jorn kwam goed op aan de zijlijn en speelde de bal strak naar Esra. Deze besloot de bal echter niet aan te nemen, maar de tegenstander op het verkeerde been te zetten met een overstapje. Hierdoor kwam Luc op 25 meter van het doel vrij aan de bal. Zonder verder na te denken besloot hij vol uit te halen om zo de keeper kansloos te laten en de bal in het zijnet te laten belanden. Een goal à la Lasse Schöne en de 1-0 voor Ody Heren 4. De körk kon dus voor het eerst dit seizoen oet die fles.

Geen vuiltje aan de lucht en niks aan de hand dus. Echter was er kort na de openingsgoal wel iets aan de hand bij keepert Tom. Na een botsing met Dimi, als het gevolg van een overduidelijke duwfout van de tegenstander, liep de sluitpost een handblessure op en moest hij noodgedwongen het veld verlaten. Aan Dimi de eer om de plaats onder de lat in te nemen en te proberen het doel schoon te houden voor het restant van de wedstrijd.

Een erg gezellige wedstrijd was het bepaald niet. Vanaf minuut 1 liepen een aantal spelers van de tegenstander al opgefokt rond. Voornamelijk de spits en aanvoerder liepen met schuim op hun bek rond en grepen elke kans aan om even lekker op alles en iedereen te zeiken. De godenzonen van Ody gingen hier verstandig niet in mee en lieten op het veld gewoon de voetjes spreken. Dit uitte zich onder andere door af en toe een keer een prima beukje uit te delen of een tackle met gestrekt been en de nopjes vooruit in te zetten op een van deze twee gezellige heren.

De rest van de wedstrijd bleef het spel op en neer golven en bleven de teams aan elkaar gewaagd.

DOSC begon steeds meer te drukken en dit leverde meer ruimte op voor de paarshemden. Deze ruimte kon onder andere door slordigheid in de passing en omschakeling echter niet optimaal benut worden waardoor grote kansen uitbleven. De grootste kans in de tweede helft was voor Rafa die de doelman met een schot met links probeerde te verschalken, maar de bal recht op de doelman afvuurde.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd moesten de ‘purple boys’ weer met 10 man verder toen Thimo het veld met kramp moest verlaten. Hierdoor nam de druk van de uitploeg nog meer toe en wist Dimi met een aantal katachtige reddingen de gelijkmaker te voorkomen. Uiteindelijk was de gelijkmaker helaas niet meer te voorkomen. Een paar minuten voor tijd werd de bal na een voorzet vanaf de flank ongelukkig verlengd door Noa(h) waarna een speler van DOSC de bal in het lege doel kon koppen. In de allerlaatste seconde had de uitploeg nog recht op een penalty, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter was ook helemaal klaar met de uitploeg en besloot terecht een oogje dicht te knijpen. Boontje komt om zijn loontje zullen we maar zeggen.

Om af te sluiten nog even een ‘shout out’ naar Kevin die ondanks zijn half afstervende been en koorts gewoon in de basis begon. Naar eigen zeggen heeft hij ‘de sterren van de hemel gespeeld’ waarbij hij in de hele wedstrijd welgeteld 1 schot op doel gelost heeft. Applaus.