Chris Bekker (intikker)
68'

Groep 1 08

31 augustus 2019 13:30

Jaajaa, daar gaan we weer! Afgelopen zaterdag begon ook voor dames 4+1 het nieuwe voetbalseizoen weer. Ook dit seizoen enkel een paar kleine wijzigingen in de selectie. In de wedstrijdselectie zijn Manon en Emma T opgenomen, na slechts één training konden zij meteen hun debuut maken in de as van het veld bij dames 4+1. Onze andere Emma en supergoalie gaat ons kikkerlandje verlaten om een paar maanden op trainingsstage te gaan in het altijd broeierige Indonesië. Gelukkig blijft onze selectie niet zonder keeper en zal Mélanie ons komen versterken als sluitpost. Afgelopen zaterdag was Em-ma nog een keer van de partij om ons doel te verdedigen en met de aanvoerdersband om haar linker bovenarm was een laatste cleansheet in 2019 het devies.

De wedstrijdselectie bestond vanwege nog lopende vakanties, blessures, een bruiloft en andere slecht geplande zaken uit een karig aantal original 4+1’ers. Aangevuld met de crème de la crème van dames 6 (Annie Ham, Britt en Liset) en oudgediende Joos en Karien werd door de groep lekker op tijd verzameld in de altijd weer lekker ruime kleedkamer. Onder het genot van wat Spaanse hits uit de nieuwe JBL werden de paarse hemden weer uit de teamtas getrokken en na het vakkundig uitfaden van de muziek kon Fries beginnen aan de tactiekbespreking. Vanwege de warmte en nog beperkt aanwezige conditie was het plan om vooral de bal het werk te laten doen en door middel van goede communicatie de bij elkaar geraapte basis-elf vooral op de helft van de tegenstander te krijgen.

De toegestroomde toeschouwers hebben het eerste kwart van de wedstrijd vooral mogen genieten van de ingooikunsten aan de zijlijn en rommelig spel van beide kanten. Na de drinkpauze lukt het Odysseus langzaam om wat meer te gaan voetballen en kwamen er van de OB-tandem Ham, Snowie en Bekker langzaam wat combinaties op gang. Aan de rechterkant probeerde Britt zich met steeds meer succes langs de verdedigers van DVSU te frommelen. Na mooi combinatievoetbal over het hele veld kwam de bal terecht in de voeten van Josine, die helaas de lat trof.

In de rust werd een strookje schaduw opgezocht en volgde een scherpe analyse van coach Fries. We waren echt veel beter, maar ons voetbal leek nergens op. We moesten meer gebruik gaan maken van de ruimte aan de zijkanten en de passing moest veel secuurder. Josine verving Manon in het centrum van de verdediging en Anna en Liset gingen de zijkant van het middenveld op. Na de rust stond het goed en langzaam groeiden we in de wedstrijd. We wisten wat kansjes te creëren en de keepster van DVSU te testten. Na aankomst van het trainerstrio Jip, Jorrit en Gerben zette sommigen nog een extra tandje bij en werden wat tactische aanwijzingen het veld in geslingerd door Jorrit. In de 75ste minuut werd een prima aanval opgezet en was het Machine onderdeel Chris Bekker die na een mooie pass goed wist weg te draaien van haar directe tegenstander en de bal fraai in de hoek wist te schieten achter de keepster. 1-0!!

In het kwartier dat volgde waren er over en weer nog wat kansjes, maar wist de Odysseus verdediging de sterkste speelster van DVSU steeds op tijd uit te schakelen. Na 90 bloedhete minuten klonk dan ook het verlossende fluitsingel van de scheidsrechter van dienst en zat de eerste wedstrijd van het seizoen er alweer op. Een wedstrijd om gauw weer te vergeten en met genoeg aanknopingspunten voor de training van woensdag. Voorlopig staan we vanwege een 3-3 gelijkspel op het veld van Odin bovenaan in de bekerpoule. Volgende week hopen we in een wat meer bekende formatie aan te treden op het veld van Voorwaarts en daar met het bekende combinatievoetbal een vervolg te geven aan ons bekeravontuur.