0 - 1

VVA Achterberg 2

3e klasse G

9 november 2019 12:30

Na de remise van vorige week tegen VV DOVO was het zaterdag weer tijd om de 3 punten bij Ody te houden in de wedstrijd tegen VVA Achterberg.

Zaterdag 9 november stond er een mooie affiche op de agenda: Odysseus 91’ 4 - VVA Achterberg 2. Deze wedstrijd werd vorig jaar ook gespeeld en beide keren waren dit mooie wedstrijden vol strijd en mooi voetbal.

De opstelling was als volgt met op doel, Kasper. In de verdediging werd gestart door Tim, Maarten, Noah en Michael. Op het middenveld Esra, Luc en Dylan. En de aanval werd gevormd door Rafael, Kevin en Thijs. Op de bank zaten Ivo, Reno en Dimi.

Beide ploegen begonnen redelijk aan de wedstrijd en al gauw ontstonden er enkele kansen.

De eerste kans van de bezoekers werd gekeerd door keeper Kasper. Na 30 minuten was daar alsnog de openingstreffer. Een voorzet vanaf de rechterflank werd, ondanks de redding van Kasper,  binnen geschoten door de opgekomen aanvaller van VVA Achterberg: 0 – 1. Daarna kregen beide ploegen kansen op doelpunten, deze werden aan beide kanten niet benut. Zo was daar kort na het doelpunt een grote kans voor Kevin die op aangeven van Thijs de bal ongelukkig naast het doel schoot. Zo'n 5 minuten voor rust raakte Tim geblesseerd, hij werd vervangen door verdediger Dimi.

In de tweede helft betrad Ody het veld met een nieuw strijdplan om de achterstand ongedaan te maken. Dit resulteerde in verschillende mogelijkheden. Reno kwam in de ploeg voor Rafael, op de rechterflank. Ody moest proberen het beste er van te maken, en opzoek gaan naar de aansluitingstreffer. In de 60ste minuut raakte Esra geblesseerd, en moest Ody noodgedwongen met 10 man spelen. Ody wilde uiteraard meer en probeerde ook naar voren te blijven voetballen. Het was echter opletten geblazen in de omschakeling. Deze uitvallen werden onschadelijk gemaakt door de verdediging van Ody, die veelal goed stond. Op zoek naar de aansluitingstreffer in de slotfase kreeg Reno een kopkans op aangever van Luc, die van de lijn werd gehaald door de verdediger van VVA Achterberg. Alle inspanningen ten spijt eindigde het op 0-1.

Ody zal zich moeten herpakken. Nu wacht volgend weekend de uitwedstrijd tegen Bunnink ’71 3, waar een goed resultaat gehaald zal moeten worden. Aanvang: 12.00 uur.