Speler Candia (corner)
66'

Competitie Dames 5 08/09

27 september 2008

De laatste zonnige septemberochtend van dit jaar en de tweede competitiewedstrijd van Dames 5 werd gespeeld tegen de dames van Candia op eigen grasmat. Resultaten van vorig jaar wezen uit dat we weliswaar niet volstrekt kansloos zouden zijn, maar van een reele winstkans was zeker geen sprake. De uitslag van de eerste competitiewedstrijd (0-8 winst tegen Renswoude) en de spannende oefenwedstrijd tegen Zwaluwen D1 (1-3 winst) in dezelfde week zorgden wel voor vertrouwen in eigen kunnen.

Met 15 man sterk traden we aan tegen het eerste team van Rhenen. Vanaf het begin werd er fel gevoetbald en bleken we aan elkaar gewaagd te zijn. Zowel de verdediging, het middenveld als de aanval stonden als een huis en het brute geweld van Candia werd krachtig bestreden. Ook onze debutanten konden goed meekomen en na ongeveer 15 minuten maakte Anna de openingstreffer. We gingen begrijpen dat we deze wedstrijd wel eens naar onze hand konden zetten en bleven scherp en alert en lieten Candia niet in hun spel komen. Door een corner die er vakkundig door de tegenstander in werd gejast en daarop nog een doeltreffende corner van Anna stond Odysseus weer voor met 2-1. Voor de rust scoorde Candia nogmaals wat resulteerde in een ruststand van 2-2.

Na de rust was het een kwestie van de rust behouden. Candia gaf de moed echter niet op en liet weinig kansen liggen. Ook de wisselingen in het veld zorgden af en toe voor wat chaos. Dit ook bij de tegenpartij; Emma scoorde een mooie goal nadat de keeper van Candia de bal haar letterlijk in de voeten had gespeeld. Nadat Candia 3-3 maakte was het nieuwkomer Sophie die stond waar ze moest staan en de 4-3 maakte- haar eerste goal in negen jaar voetballen! Na 15 laatste spannende minuten klonk het fluitsignaal en vielen we elkaar huilend in de armen en leefden we nog lang en gelukkig. Een veelbelovend begin!