Odysseus '91 4

3e klasse G

2 november 2019 14:45

L. (Lawrence) de Waal

Na het toch wel hoopgevende spel tegen Kampong en een week goed getraind te hebben reisde Heerah 4 vol goede moed af naar Veenendaal om het op te nemen tegen DOVO 3. Het verschil op de ranglijst was voorafgaand aan deze wedstrijd maar 1 schamel puntje, dus winnen was een must voor beide ploegen. De opstelling was voor deze wedstrijd iets gewijzigd. De meest noemenswaardige verandering was dat Luc na zijn uitstekende spel van vorige week dan eindelijk op zijn geliefde 10 positie mocht gaan spelen. Hierdoor verschoof Esra naar de rechter flank. Verder werd begonnen met Kasper, Jenoah, Dimi, Maarten, Mike, Dylan, Pablo, Thijs en Kevin

Vanaf de aftrap gingen de mannen van Ko(ach) als een raket van start. Er werd hoog druk gezet waardoor de verdediging van DOVO geen tijd kreeg om de middenvelders te bereiken en Ody de bal vaak snel kon veroveren. Dit resulteerde na 20 minuten spelen in de openingstreffer. Met een splijtende pass van Luc werd Kevin de diepte in gestuurd. Deze haalde vervolgens de achterlijn en legde de bal panklaar neer voor de meegelopen Luc die de bal net voor de doellijn alleen nog maar binnen hoefde te tikken. Perfect uitgespeeld. Na deze goal bleven de godenzonen doorgaan met waar ze mee bezig waren en werd er aanvallend erg dynamisch gevoetbald. Ook lag de 0-2 dus al snel in het netje. Een messcherpe voorzet van Luc kon bij de tweede paal beheerst tegen de touwen worden gevolleerd door Esra, die zo eindelijk zijn eerste goal van het seizoen maakte.

De thuisploeg werd vooral gevaarlijk uit dode spelmomenten. Bij een van deze spelmomenten belande de bal via de binnenkant van de paal tegen het hoofd van Kasper. Wonder boven wonder verdween deze bal hierna over de achterlijn in plaats van over de doellijn. Een moment à la Heurelho Gomes in de wedstrijd PSV-Ajax uit 2007.

Ook na de 0-2 werden er nog kansen zat gecreëerd door de paarshemden. Het was deze dag helaas niet helemaal de dag van spitta Kev. Zo belande een uitstekende kopbal uit een corner via de onderkant van de lat op de doellijn, kwam hij net een teenlengte te kort om een bal binnen te glijden en was hij een op een met de keeper een keer ongelukkig. Uit betrouwbare bronnen hebben wij echter vernomen dat hij zijn goals heeft bewaard voor de komende wedstrijden, dus dat gaat helemaal goed komen.

In de rust werden de heren gecomplimenteerd voor de goede eerste helft, maar werd er ook gewaarschuwd voor verslapping. Ondanks deze waarschuwing werd er in de tweede helft nauwelijks meer gevoetbald door de uitploeg en was de bal veelvuldig in het bezit van de thuisploeg. Deze probeerde de aansluitingstreffer te forceren door lange ballen de zestien meter in te pompen. De 1-2 viel uiteindelijk zo’n tien minuten voor tijd. Toen Michael bij een corner het veld even moest verlaten om een nieuwe scheenbeschermer te regelen, want zijn oude scheenbeschermer was ineens foetsie, schoot de ingevallen Tim K. de bal ongelukkig in eigen doel. Door deze treffer van DOVO werd er steeds meer met angst gevoetbald en kwam Ody 4 nauwelijks meer van de eigen zestien af. Diep, diep, diep in blessuretijd (minuut 98) kon de spits in het rood de gelijkmaker nog binnen koppen en verdween de tweede driepunter van het seizoen als sneeuw voor de zon. Het zit dan ook echt niet mee….

Zaak is nu om het spel van de eerste helft 90 minuten lang vol te gaan houden in de wedstrijden die nog gaan komen. Als dat lukt dan komen de punten vanzelf.