3e klasse G

16 november 2019 12:00

Op deze koude zaterdagochtend verzamelden de mannen van Heren 4 zich op het sportpark in de bossen van Bunnik. Met behulp van verschillende vervoersmiddelen, zoals de auto, fiets of bus, arriveerden de heren een voor een. Net als met Sinterklaas is het altijd maar weer de vraag of iedereen op tijd zal arriveren, iets wat ook dit keer niet het geval was helaas. Gelukkig konden de laatkomers toch nog verwelkomd worden en kwam alles uiteindelijk toch weer goed. De selectie, aangevuld met Rik (bekend van ‘het komische duo Nick en Rik’) en Trainert Lucas (bekend van Ody), haastte zich naar de kleedkamer waar het strijdplan werd besproken.

Tijdens de warming-up werd eenieder nog even goed opgezweept door de muziek die uit de speaker galmde, maar moest Thijs door een opgelopen snee op zijn enkel alsnog geblesseerd afhaken. Deze snee was op de laatste training veroorzaakt door Reno die hiermee zijn basisplek voor vandaag veilig wist te stellen. Aan hem dus de taak om zich te bewijzen. Met een goed gevulde bank, voornamelijk met geblesseerden (lees: Ko, Esra, Thijs, Marien, Rafael en Tim) in het achterhoofd was er natuurlijk genoeg kans om gewisseld te worden bij het leveren van een wanprestatie.

In de 12e minuut werd de ban gebroken. Thimo speelde de bal aan de rechterflank in op Reno. Deze begon op zijn beurt aan een weergaloze solo waarbij hij op snelheid en techniek langs 3(!) man van de tegenstander glipte en de bal uiteindelijk in de korte hoek langs de keeper schoot. Het eerste schot op doel was dus meteen raak en een prachtige goal om de dag mee te beginnen. Deze voorsprong was echter niet geheel in lijn met het spelbeeld binnen de lijnen. Er werd niet of nauwelijks gevoetbald door de godenzonen, waarbij de bal steeds snel werd verloren en er dus geen kans meer werd gecreëerd door de uitploeg. De uitploeg kreeg daarentegen kans op kans. Deze kansen werden echter op wonderbaarlijke wijze keer op keer gemist, ook mede dankzij het uitstekende keeperswerk van Kasper.

Tien minuten voor rust ging het echter alsnog mis toen Maarten de bal achterin verspeelde en de spits van Bunnik oog in oog met Kasper kwam te staan. Deze wist de bal met een zeer matig schot eindelijk tegen de touwen te werken en de stand weer gelijk te trekken; 1-1. Een ruststand waar Heren 4, gezien de weggegeven kansen, meer dan tevreden mee moest zijn.

Vlak na rust sloeg de thuisploeg wederom toe en keek Odysseus weer eens tegen een achterstand aan. Nu moest het spel al helemaal beter om een resultaat te behalen. Het spel werd ondanks de achterstand niet veel beter, maar de benodigde strijd werd meer en meer geleverd. Kasper onderscheidde zich ook in de tweede helft door redding naar redding te verrichten en de bal af en toe met onmogelijke reddingen uit het doel te houden. Hiermee hield hij Heerah 4 nog in de race om de punten.

Uit een ‘on-point’ genomen vrije trap van Luc kopte Dylan de bal een kwartier voor tijd bij de tweede paal binnen. De Bunnikse grensrechter was echter erg gretig met het omhoog steken van zijn vlag, waardoor de goal helaas werd afgekeurd. De grensrechter mistte even later ook een schandalige overtreding op Tattoe Kevin en claimde dat deze niet was geraakt. Een plakje kaas was hier (en bij meerdere andere lompe overtredingen van de geel-blauwen) wel op zijn plek geweest. Getergd en vol strijd gingen de paarshemden op zoek naar de gelijkmaker. Dit alles versterkt met een impuls van de inmiddels ingevallen coach Lucas die het heft maar in eigen hand besloot te nemen en niks aan het toeval over te laten.

De coach van de thuisploeg schreeuwde de laatste 5 minuten om de 10 seconden dat zijn spelers naar de klok moesten kijken. Erg jammer, want hierdoor hebben hij en zijn spelers waarschijnlijk gemist dat Pablo in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de gelijkmaker binnenkopte uit een corner van Luc. Zo zit het dan eindelijk een klein beetje mee, want een punt was vandaag een stuk minder verdiend en waarschijnlijk dan in andere wedstrijden. We hebben er maling aan, want door een 12-0 (!! Ja echt!) van DOVO heeft Ody 4 de rode lantaarn voor nu overgedragen aan de Veenendaalse ploeg.