Odysseus '91 4

3e klasse G

6 december 2019 19:45

Vrijdagavond 19:45 op 6 December 2019

De avond begint grauw en stormachtig, zoals verwacht wordt van een late herfstdag in December. Dit beschrijft misschien ook wel het gevoel wat er bij Heren 4 is blijven hangen na de afgelopen reeks wedstrijden. De wedstrijden zijn beter sinds het ‘Oktoberdebacle van het Combiveld’, maar de resultaten blijven achter. Deze avond zou het oude eerste van ons eigen cluppie in andere tenues tegen ons aantreden. Het team waar wij voorgaande jaren achter stonden en waar onze trainers sterke affiniteit mee hebben. Dit team hoorde totaal niet thuis op ons niveau en moet ook de schaal wel gaan pakken. Toch was er die lust naar punten en het geloof dat deze stormachtige avond nog wel eens in ons voordeel kon gaan verlopen.

Het team is op een aantal plekken geteisterd door afwezigen en geblesseerden. De opstelling is als volgt in de 4-2-3-1, van achter naar voren en links naar rechts: Kasper, Thimo, Dimi, Maarten, Noah, Michael, Thijs, Baha, Luc, Reno en Kevin. De primeur op het middenveld voor het VUGS duo Michael en Thijs, ook wel onze brakke jongens odz ‘Boeije Zuipe’. Op de bank nemen plaats: Rafael, Rik, Teus, en Tim K.

De wedstrijd gaat van start en het pit is meteen te voelen. De godenzonen laten zien waar ze staan en beginnen vel aan de wedstrijd. De tegenstanders schrikken er misschien wel een beetje van. Het gaat er hard aan toe. De passing wordt veel afgeschermd en de aanval kan niet makkelijk gevonden worden door de tegenstander. Onze spil op de 6 en 8 raggen de opbouw aan gort en winnen vrijwel alle dueas. Zelf zijn de Heren van 4 nog twee keer gevaarlijk op de counter. Kortom, een enerverende eerste tien minuten. OUD-1 begint echter de loop van het spel beter te snappen en gaat uit van persoonlijke kwaliteit van de spits onder de naam ‘turbo’. Deze homp vlees van 2 bij 1 meter die zichzelf nog net geen reus, maar een mens mag noemen, is de gevaarlijke man. Na ongeveer 20 minuten loopt de spits vrij achterin de zestien en kan na een geplaatste voorzet de bal aannemen en binnen schieten. Een kleine tien minuten later kan de 2-0 bijgeschreven worden na een weergaloze vrije trap die zelfs voor Kasper buiten bereik is. Een dreun voor Heren 4, maar de intensiteit blijft. Het gevoel is niet gedood, dit kan onze wedstrijd worden. Als team waren we verre van overklast in het eerste half uur. Er ontstaan een aantal kansen onder meer door de wendbare Luc op 10 en door Kevin die de schakeling uit de 2de versnelling heeft gevonden en zichzelf weer ‘snel’ kan noemen. Want dat was hij. Sprintend achter de verdedigers aan jaagt hij ze op. Op het goeie moment wordt een keer de bal diep gegeven door Luc waardoor de snelwagen van Kevin op gang komt. Hij wint het duel en gaat diep waarop hij in eerste instantie de keeper vindt. Echter komt de bal door buitengewoon werk weer bij Kevin en werkt hij hem af met zijn linker voet in de korte hoek. 2-1. Het werk wordt eindelijk beloond voor de heren en er is hoop. Dit hadden ze nodig voor rust om de beuk er in te houden.

In de rust wordt besproken hoe de kansen er liggen. Het staat nog maar 2-1 en Rivierwijkers laat zich als team niet op zijn best zien. Er moet blijven gevochten worden, en de kansen komen er zelfs. Als je zo kan voetballen ben je aan jezelf verplicht om ook punten mee te nemen. De groep zat op één lijn.

De tweede helft gaat van start en de intensiteit is er ook weer. De Rivierwijkers zijn echter ook slim genoeg en gaan gebruikmaken van de ruimtes in het veld. Het is lastiger geworden om de tegenstander op kracht af te troefen en de bal komt niet vaak in de buurt. Het blijft 15 minuten goed gaan, zelfs is er kans op de gelijkmaker door een “Bijltje” van Kevin net voorbij de eigen helft. Deze mist echter net het doel. Hierna komt het echte Rivierwijkers tevoorschijn. Het spel is uitermate uitgekiemt en de passing sterk. We worden overlopen en al snel komen de doelpunten. Het wordt 3-1, 4-1 en de uiteindelijke eindstand 5-1. Waaronder een penalty die Kasper, wie tegen één van de palen aanleunt, niet kon houden. De wedstrijd eindigt in mineur.

De mannen druppelen de kleedkamer in en gaan nabespreken. Er moest hoop uit deze wedstrijd geput worden. Tegen een team wat vorig seizoen uitkwam in de 2de klasse werd gewoon 60 minuten uitstekend gevoetbald. De conclusie is duidelijk: Wanneer we zo voetballen, kan je elke wedstrijd winnen. Naderhand wordt er een biertje genuttigd door menig teamlid en kunnen we met de sympathieke heren van de tegenstander ook borrelen. Het teamweekend stond voor de boeg en beloofde een magisch weekend te worden in Brugge.