Odysseus '91 1

Mannen Zaterdag standaard 1, 4e klasse G - 09/10

7 november 2009 14:30

Odysseus incognito pakt koppositie

Met 4 auto’s en 15 spelers ging Odysseus met volle moed naar DVSA. Met een overwinning kon Ody vandaag de koppositie pakken in 4G west. Door de spanning waren de studenten hun uitshirts vergeten en moesten ze in rode wisselshirts van DVSA spelen. Er was niemand die dit erg vond want statistisch gezien blijkt rood meer te winnen van andere kleuren(http://nieuws.nl.msn.com/opmerkelijk/article.aspx?cp-documentid=149404095).

Na een scherpe warming-up en een paar cliché zoals “Dit is een zes punten wedstrijd” en “Als je kampioen wil worden zijn dit ook drie belangrijke punten” kon de wedstrijd beginnen. Ody speelde met veel druk naar voren waardoor DSVA veel de lange bal moest hanteren. Wietse en Bas konden keer op keer deze bal onderscheppen en een aanval van Ody opzetten. De eerste grote kans van de studenten kwam verassend genoeg niet uit 1 van de mooie aanvallen maar uit een vrije bal. Bas gaf strak voor en Jobke kon de bal net niet genoeg van richten veranderen om de keeper te verassen. Ody speelde beter en het was dan ook wachten op de eerste goal. Vlak voor rust viel de goal naar een corner die bij de 2e paal vrij kon worden ingeschoten door Mark. Niet lang hiernaar floot de scheidsrechter voor de rust.

DVSA had in de eerste helft geen echte kans gecreëerd maar was wel gevaarlijk uit corners en vrije ballen. Voor Ody was dan ook belangrijk om scherp de 2e helft te beginnen en geen goal tegen te krijgen.

De 2e helft begon en Ody ging lekker door met ballen en opzoek naar een 2e goal. Deze werd snel gemaakt door een prachtige vrije bal van Loek. Jokbe stond klaar om de vrije bal te nemen maar Loek dacht hier anders over en krulde de bal rechts langs de muur 0-2. Klus geklaard zal je denken maar de 1-2 zat er 5minuten later in uit een vrije bal. Ody liet zich niet gek maken en maakte snel de 1-3 uit een penalty en de 1-4 door een mooie actie van Adam. DVSA ging nog aanvallender spelen waardoor ze nog wel de 2-4 scoorden maar de overwinning van Ody kwam niet meer in gevaar. Er vielen nog twee onnodige/domme gele kaarten.( is dit geen kannetje kaartencommissie?)

Een belangrijke overwinning waardoor Ody de koppositie pakt. Over drie week thuis tegen Elinkwijk weer lekker knallen mannen!!!

Opstelling: Mark, Wietse, Bas,Lorin,Jesse(Rik),Jobke(Erik),Loek,Admin,Chris,Willem(Jochem)