Lotte Bransen (scrimmage)
75'

Groep 1 1e KO ronde

20 oktober 2018 10:00

Op deze zonnige herfstochtend mocht dames 2 weer op het ody-veld verschijnen. Dit weekend dachten we vrij te zijn, maar tot onze grote verbazing werden we toch ingedeeld in de knock-out fase van de beker. Alle plannen werden gecanceld, tickets voor ADE werden verkocht, en alles werd in werking gesteld zodat we op de ochtend van de 20e van oktober op het veld konden verschijnen. IJFC werd onze tegenstander, die we al kenden uit de voorbereiding. Dat komt mooi uit, want we hadden nog wat goed te maken.

De wedstrijd begon om 10:05, de KNVB-scheids startte in paars, en de paarse helden in geel. Verwarrend.  De eerste kans van Ody kwam al in de eerste minuut. De bal belandde bij Carlijn, maar dit schot werd enkele meters naast de goal geplaatst. In het kwartier dat volgt wordt duidelijk dat er gi-ga veel ruimte is voor ody om rond te spelen, en spelen dan ook grotendeels op de helft van de tegenstander.

In de 24e minuut is het raak. Lotte passt de bal diep op Pim, die vanaf de linkerzijkant 1 op 1 met de keeper komt. Hier hoeft Pim geen twee keer over na te denken en legt de bal keurig in het netje. 1-0.

Nog geen 3 minuten later kwam er een exacte herhaling van deze oefening. Carlijn speelt de bal naar Lotte, maar komt aan bij Pim. Ze neemt de bal mee vanaf de linkerzijkant. 1 op 1 met de keeper. Duidelijk verhaal, 2-0.

In de rest van de eerste helft gebeurt verder vrij weinig.

De tweede helft begint. Sas komt erin voor Carlijn en we starten weer hoog. Dit resulteert in veel kansen:

Zo krijgt Lotte de kans om in de 54e minuut met een omhaal te scoren, maar dit mislukt helaas. In de 62e minuut is het dan wel weer raak. Lot en tegenstander bleven in elkaars schoenen en veters haken, waardoor de bal bleef liggen. Faja ziet ruimte, neemt de bal mee. Ze gaat een 1-2 aan met Anouck, die de voorzet keurig over de keeper plaatst, waarna Faja deze zelf opgezette kans netjes kan afmaken. 3-0.

Inmiddels is Dorien gewisseld voor Emma. Zij krijgt gelijk de bal diep van Lotte, vanaf de rand van de 16 lost Emma een schot, maar de keeper staat helaas in de weg.

Enkele minuten later komt er een nieuwe kans voor Lotski. De bal wordt voorgegeven en komt bij Lotte. Deze vrije kans om te scoren werd helaas niet benut, omdat ze hem vrij ver over schiet. Jammer. Met zijn allen waren we het erover eens dat dit wel een biertje kost na de wedstrijd.

In de 68e minuut stoomt Emma op vanaf links, loopt door tot de cornervlag, maar de voorzet wordt helaas niet bereikt en komt in de voeten van de tegenstander terecht. Een paar minuten later breekt Sas door en komt 1 op 1 met de keeper. Ze omspeelt de keeper maar kan helaas net niet de bal het laatste zetje geven richting het netje.

Dan is het weer raak. Pim krijgt de bal voor haar voeten, haalt uit. En dit fantastische schot belandt zo achter de keeper. 4-0.

We blijven pressie geven, en IJFC komt er niet meer aan te pas. De kansen blijven komen en Lotski wil zo graag nog een keer scoren. De ballen gaan telkens net naast of net over. En dan is het eindelijk Lotte’s moment van de waarheid. De goal die moest vallen. Na een schot op de paal staat Emma paraat voor de rebound maar legt deze af op Lotski die hem keihard in het net ramt! 5-0. En een ontlading bij Lotski tot gevolg.

En om de wedstrijd nog even op zijn Duits af te sluiten, steekt Faja de bal diep op Emma. Ze rent richting 16, 1 op 1 met de keeper. En legt hem beheerst in het hoekje á la Pim. 6-0. Dit is dan ook het einde van de wedstrijd.

EvdB

Opstelling: Elke; Camille (’65 Box), Linsey, Anouck, Ayleen; Carlijn (’45 Saskia), Loren, Faja, Dorien (’60 Emma), Lotte, Pim (’75 Evy)