BREAKING: Heren 7 verrast vriend en vijand en WINT!

Assist: Sander Tamse

5e klasse 18

30 maart 2019 10:00

Opstelling Odysseus '91 7

Ik neem u mee naar precies één week geleden. Ody Heren 7 heeft net een prima eerste helft op de mat gelegd tegen koploper Bunnik 3, waarin het zelfs op voorsprong kwam. De gelijkmaker was weliswaar ook al op het scorebord gezet, maar een 1-1 ruststand bood de mannen voldoende hoop voor de tweede helft. Helaas had Bunnik 3 het in diezelfde eerste helft Spaans benauwd gekregen van ons goede spel en besloot het zekere voor het onzekere te nemen; er werden een paar jongens van Bunnik 1 ingewisseld. Hoewel Ody 7 nog dapper weerstand bood was het hier niet tegenop gewassen en werd het met de rug tegen de muur gezet. Het resultaat: een ontluisterende 8-1 nederlaag...

De mannen van het zevende zaten er helemaal doorheen, er zijn harde woorden gevallen. Want het feit dat Bunnik wel enigszins had valsgespeeld nam niet weg dat Ody 7 zojuist de grootste oorwassing van dit seizoen had gekregen. Waar ging het mis? Hoe nu verder? Wanneer is die gifbeker nou eindelijk eens leeg? Vooral die laatste vraag was er een die ons nog lange tijd door het hoofd bleef spoken.

Dan weer terug naar vandaag. Nieuwe zaterdag, nieuwe wedstrijd en hopelijk een kans om ons te revancheren voor het debacle van vorige week. Dit moest dan wel gebeuren tegen VSC, de nummer 4 van de competitie, en de voortekenen voor een stunt waren allerminst gunstig. Zo bleek bij aankomst op de club dat maar liefst vier man hun scheenbeschermers waren vergeten en ook had het de avond van tevoren afmeldingen geregend van mensen die ziek, zwak en misselijk waren. Gelukkig hadden een aantal mensen extra scheenbeschermers bij zich en konden er ook een paar geleend worden. Kleine shoutout hiervoor naar Jochem (H5, red.) overigens.

Goed, naar de wedstrijd dan. In de openingsfase liet Heren 7 net als vorige week zien prima te kunnen voetballen en de Paarse openingstreffer was dan ook zeer verdiend. Een weergaloze pass van Huub werd door topscorer Sander aangenomen en keurig afgerond. De keeper van VSC kon er enkel naar kijken. Helaas werd ook dit keer al voor rust de gelijkmaker gemaakt, na een momentje van onoplettendheid op het middenveld, en tot overmaat van ramp wist VSC niet lang hierna ook nog eens de 2-1 te maken. Aan deze laatste treffer kleefde wel een vrij sterke geur van buitenspel en er werd dan ook netjes gevlagd door grensrechter Jarne, maar hier had de scheidsrechter van dienst geen boodschap aan. Zodoende werd de eerste helft met een achterstand afgesloten, maar lag de wedstrijd nog volledig open.

In de tweede helft was aan alles te merken dat de mannen van trainer Timo geen trek hadden in een nieuwe nederlaag. Er werd fanatiek gejaagd op een tweede Paarse treffer en het duurde dan ook niet lang voordat die er kwam. Tim kreeg een bal van Willem op gelukkige wijze voor zijn voeten en joeg hem in de korte hoek: 2-2! Na deze nieuwe tussenstand voelde Ody dat VSC rijp was voor de slacht en vooral Chris liet zich dat geen twee keer zeggen. Toen hij de bal op de hoek van de vijandelijke 16 kreeg aangespeeld aarzelde hij niet en krulde het leder schitterend in de verre hoek en zette Ody zo op een verdiende voorsprong.
Aangezien wij al vaker dit seizoen het deksel op de neus hebben gekregen, was het nu zaak om de voorsprong zo snel mogelijk uit te bouwen. Gelukkig lukte dit ook vrij snel, te beginnen met een vrije trap van Sander die hij het strafschopgebied in stuurde. Het was weliswaar bedoeld als voorzet, maar de bal viel zomaar binnen bij de tweede paal! Werd de bal onderweg nog aangeraakt? Was het eigenlijk een eigen goal? Waarschijnlijk wel, maar we knijpen maar een oogje toe. De laatste Paarse goal van de dag was vooral de verdienste van de “geblesseerde” Klaas. Hij ging zijn directe tegenstander op snelheid voorbij en vond de volledig vrijstaande Sander. Hoewel iedereen had verwacht dat hij voor eigen succes zou gaan, bleek hij voor de verandering onzelfzuchtig en legde de bal weer breed op Rick, die voor de vijfde goal tekende.
Hierdoor was VSC de wanhoop nabij, getuige de poging die de linksbuiten direct vanaf de aftrap waagde. Geen slechte poging overigens, aangezien Olfe nog serieus in actie moest komen om het schot uit de kruising te tikken. Het slotakkoord bleek ook voor VSC, toen een afgeslagen corner opnieuw werd ingebracht en de spits van VSC de eindstand op 3-5 bepaalde. Gelukkig kwam de overwinning voor de mannen in Paars dus nooit meer in gevaar.

Na deze eclatante overwinning mag er wel gezegd worden dat de eerdergenoemde gifbeker dan toch ein-de-lijk leeg lijkt te zijn en het resterende gif in het spel van Heren 7 is gelegd. Niet eerder wist Ody 7 zo vaak te scoren en nog veel belangrijker; de eerste overwinning is binnen! Het heeft even mogen duren, maar daardoor smaakt de overwinning des te zoeter. Daarnaast biedt deze winstpartij genoeg perspectief voor volgende week, als Sterrenwijk, de nummer 11 van de ranglijst, op bezoek komt. Het kan natuurlijk niet anders dat zij met 0 punten het rugbyveld zullen worden afgejaagd!