Voorwaarts 4

5e klasse 18

22 september 2018 16:15

Opstelling

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de eerste competitie wedstrijd van Ody heren 7. Na 3 wedstrijden in de beker wisten we exact hoe het niet moest en na een lange tactische bespreking op het trainingsveld, waar vooral topscorder Sander moeite mee had het te begrijpen, leken we klaar om Voorwaarts 5 in te pakken.

De aftrap was om 16:15, een tijdstip waar zelfs Tim het voor elkaar kreeg om minder dan een half uur te laat te komen, een record! Nadat we om 15:00 bij elkaar kwamen voor de teamfoto, die niet genomen werd, hadden we ruim de tijd om nog 1 keer de tactiek te horen te krijgen. Timo had dit keer een White board mee die door zijn Interim-assistent, Jesper Melgers, met een glimlach werd vastgehouden. Nu de tactiek duidelijk was konden we niet wachten om te beginnen, en zeker toen Voorwaarts pas om 16;05 met maar 12 man uit de kleedkamer verscheen voor de warming up kregen we hoop.

Echter werd het geen topwedstrijd, de buienradar had meer pieken dan het spel van Ody heren 7. Na een rush van de linksbuiten van Voorwaarts moest verdediger Max Pickkers aan de noodrem trekken. Gelukkig net buiten het strafschop gebied, dachten we, totdat iedereen na de de vrije trap de bal miste en deze keurig in de hoek van de goal stuiterde. 1-0.

Hierna begon de gevreesde regenbui. De paraplu’s van trainers Timo en Kenny konden niet verhelpen dat hun team van de regen in de drup belanden. Na een goede miscommunicatie tussen verdediging en keeper was het binnen een paar minuten 2-0, en na een paar goede counters van de tegenpartij dreigde al snel de grootste nederlaag van het nog prille voetbal seizoen. 4-0. Dit was het moment om in te grijpen. Met de van heren 6 getransfereerde Rick schouten nieuw op het middenveld kon Louis Duijndam terugzakken om de verdediging te versterken.

Dit bleek al snel een gouden greep want Louis bloeide helemaal op als verdediger, maar zelfs hij kon niet verhelpen dat nog voor rust, na een flitsende counter de 5-0- werd binnen gewerkt. In de rust werden de woorden “het kan nog” ingeruild voor “ Eerste helft vergeten, tweede helft winnen”. Met een nieuwe instelling, en met publiekslieveling Huib Hoenjet op de rechtsback positie in plaats van aanvoerder Joost Vissers, stapten we met nieuwe hoop het veld op.

De hele tweede helft konden we best aardig mee komen en werden we minder overlopen. Het lukte ons zelfs bijna om een kans te creëren. In de tweede helft ontpopte Louis zich tot man of the match, legde Chris wederom ontzettend veel energie in z’n spel, werd Rick benoemd tot 4e aanvoerder en kwam stormram Tim (als vervanger van 3e aanvoerder Sander) tot een half uur speeltijd. Een persoonlijk record. Helaas moesten we in de slotfase nog een tegendoelpunt slikken waardoor de tweede helft ook helaas met 1-0 verloren ging.

6-0 verliezen in de eerste wedstrijd, als je de stand omdraait staan we nu bovenaan, we hadden op een betere start gehoopt. Er zijn genoeg punten om mee te nemen naar de training van maandag. De zelfkritiek was hoog na de wedstrijd. De teamschaal werd namelijk een keertje overgeslagen. Hopelijk volgende week een beter vervolg!