Esra Schouwenberg (afstandschot)

4e klasse 17

4 mei 2019 13:00

J. (Johan) Vink

Odin heren 4 is vandaag de te kloppen ploeg. De druk is hoog, aangezien beide teams nog volop in de race zijn voor het kampioenschap. Mochten de paarshemden vandaag de drie punten mee naar huis nemen, dan is er een enorme stap gezet richting de begeerde titel.

In de voorgaande wedstrijden dat de mannen van heren 5 moesten aantreden tegen directe concurrenten zijn veelal tegenvallende resultaten behaald. Echter, de koploper werd enkele weken geleden nog met 5-1 van de mat gespeeld dus dat geeft de burger moed.

Jona “Ekans” haalt het in zijn slangenkoppie om niet op te komen dagen omdat hij zo nodig het licht uit z’n ogen moest zuipen bij een gala, dit zal niet worden vergeten door zijn teamgenoten. Het is maar goed dat er twee versterkingen van heren 3 zijn aangesloten bij de groep om met genoeg mankracht het strijdveld te betreden.

Het begin is niet sterk, de mannen moeten duidelijk nog in de wedstrijd komen en de jonge, fitte ploeg van Odin vormt een lastige tegenstander. De eerste paar minuten zijn rommelig en er wordt van beide kanten niet veel gecreëerd, een paar ongevaarlijke afstandsschoten en voorzetten zorgen bij beide keepers niet voor problemen. Dan na een minuut of 10 ongelukkig moment aan Odysseaanse kant. De spits wordt vanuit achteruit gelanceerd en staat ineens een op een op Boris die hem niet kon weerhouden om de bal in de hoek te prikken. 1-0.
Er wordt strijd geleverd aan beide kanten en dat is ook het enige wat deze wedstrijd te bieden heeft, het veldspel is niet om over naar huis te schrijven. De wedstrijd bevat weinig hoogtepunten, totdat Esra, die precies 3,45 seconden in het veld stond, de bal krijgt en van een meter of 25 besluit te schieten. Een vlammend schot die in de linkerbovenhoek beland brengt de score gelijk.
Na deze impuls lijken de mannen de weg naar boven te hebben gevonden, maar al snel wordt er roet in het eten gegooid door de thuisploeg. Na een misverstand tussen keeper en verdediging wordt er een indirecte vrije trap toegekend in de 16 meter. De bal wordt opzij gerold en doeltreffend geraakt, de ruststand is 2-1.

In de rust worden bemoedigende woorden gesproken. Er is nog niks verloren en er moet positief gedacht en gecoacht worden. De tweede helft zit vol strijd en er worden enkele kleine kansjes gecreëerd, maar niks substantieels. Door de hoge druk krijgen de heren van Odin nog een paar mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen maar zij laten dit na, mede door een weergaloze redding van Tom op de doellijn en een noodrem tackle van Pep waar menig scheidrechter een plakje kaas voor had gegeven.

De wedstrijd zit erop en de mannen druipen af. Deze klap komt hard aan, zeker omdat ook het nieuws dat Faja Lobi verloren heeft bij Jonathan (?!?) inmiddels het veld heeft bereikt. Het kampioenschap is niet meer in eigen hand. De laatste paar wedstrijden moeten de mannen zichzelf weer bij elkaar zien te rapen om het seizoen goed af te sluiten, en met heel veel geluk zit er nog een kansje in om toch nog stiekem die titel te kapen.