Daan van Kooten (intikker)
70'

4e klasse 17

30 maart 2019 14:45

30 maart 2019 was het dan eindelijk zo ver. De malse mannen mochten aantreden tegen de vedettes van Jonathan. De oplettende lezer weet dat er eerder dit seizoen met 10-2 thuis gewonnen was. De uitwedstrijd in Zeist beloofde dan ook veel goeds. Na de ongelukkige nederlagen van de afgelopen weken snakte iedereen dan ook naar een overwinning. Het liefst eentje met veel doelpunten.

Om de tegenstander te ontregelen werd er aangetreden met een verrassende 4-3-3 opstelling want: “de tegenstander kan toch niet voetballen”. Met deze opstelling werd de tegenstander vanaf de eerste minuut vol onder druk gezet. Dit blijkt ook wel uit het verslag, geschreven in het groene boekje door social captain Kjell. Hierin zijn, in het begin, niet de minuten genoteerd maar het aantal 100% kansen. Een speciale vermelding behoeft hierbij de 4e 100% kans. Aanvoerder Tom lijkt zijn eerste goal te gaan maken voor Ody. Hij schiet uit een corner de bal vol tegen de touwen en steekt zijn handen de lucht in. Heel ody lijkt verbaasd: “kan deze man toch wél scoren?”. Maar nee, de scheidsrechter heeft hands gezien en de goal wordt afgekeurd. Dit moment zal Tom nog lang blijven achtervolgen. 15 minuten bezig en 6 100% kansen verder staat het dus helaas nog 0-0.

Het sterrenensemble werd deze dag geleid door Eef. Zij heeft in minuut 10 de jas van Boban aangetrokken. “het is een zachte jas”, aldus Eef. De zon maakte namelijk plaats voor grijze wolken. Dit was spreekwoordelijk ook zo voor Jonathan.

De 7e 100% kans wordt benut! Jochem speelt de keeper uit en glijdt daarna de 0-1 binnen, ware het niet dat de bal “terugrolde” en dat Koen het noodzakelijk achtte de bal nog even binnen te tikken. Deze goal schudde Jonathan wakker en in minuut 24 kwamen de tegenstanders dan daadwerkelijk ook voor het eerst over de middenlijn. Het mocht echter niet baten want na een prachtige vrije trap van Luc vanaf links kopt Daan de bal en zichzelf binnen bij de 2e paal. 0-2!

In minuut 31 van de wedstrijd blijkt dat de nummer 10 van Jonathan aardig kan ballen en Tom dolt. Minuut 33 scoort dezelfde nummer 10 uit een corner een kopbal, 1-2. Heel even slaat de schrik toe, zouden de mannen hun koppen laten hangen? Maar dan is er supersub Esra die met zijn eerste balcontact de 1-3 tegen de touwen schiet. De zon breekt langzaam weer door. Hierna begint het lekker te lopen. Jochem schiet op goal, mist eigenlijk, maar Boban kan hem nog maken (1-4). Luc stuurt Jochem diep, de verdediging heeft er geen zin meer in en blijft staan, Jochem legt af op Esra en laat de keeper kansloos (1-5). Net voor rust maakt Luc dan ook nog even een frommelgoaltje (1-6). Een mooie eerste helft dus!

Voor de rust zijn er volgens de statistieken 13 100% kansen genoteerd. Dat ze er niet allemaal ingingen is ook niet heel gek. De keeper van Jonathan bleek namelijk betaald voetbal gespeeld te hebben bij zowel Top Oss als Fc Twente. In de wandelgangen zijn er zelfs geruchten gehoord dat deze legende een tribune naar zich vernoemd heeft gekregen bij Top Oss.

Zoals het elke topcoach beaamd was Eef niet tevreden bij een 1-6 ruststand. Tijdens de rust zijn er dan ook harde woorden gevallen. Er moet meer gereageerd worden, de omschakeling was te traag van de aanval naar de verdediging. Tevens mogen zowel Luc als Q niet meer roepen: “ja maar ik heb toch een man” en vervolgens naar dezelfde man wijzen. Voor de rest ging het wel goed.

Wat de spelers van Jonathan in hun thee hadden gedaan blijft nog even een geheim maar het feit blijft dat ze twee minuten na aftrap met een schitterende goal de 2-6 maakten. Als gevolg gingen de mannen van Ody juist weer wat harder rennen. Dit was ook te zien aan Aad. Hij solliciteerde met zijn rushes langs de zijlijn aan een positie op de flanken. Pas je wel op dat je volgende keer van de vleugel van Koen afblijft Aad? Anders wil dit nog wel eens nare gevolgen hebben voor je kruisbanden.

In de 53e minuut gaat H5 weer verder waar ze mee bezig waren: goalen maken. Jochem schiet de 2-7 binnen uit een corner van Luc. Hierna wordt Koen weer het veld ingebracht. Hij belooft ten alle tijden voor eigen succes te gaan tenzij hij kan afleggen op Tom. Dit wordt gedaan zodat hij zijn eigen doelpuntentotaal op kan krikken. Na 1 minuut lost hij deze belofte in en scoort een prachtige goal (2-8). Jochem schrikt hiervan en doet alsof hij wordt nagetrapt. Hij is van slag omdat koen scoort. Hierna weet daan, met een sliding, zijn 2e goal van de wedstrijd te maken onder toeziend oog van zijn ouders die net aan komen lopen (2-9).

In de wedstrijdverslagen is er natuurlijk ook altijd plaats voor de man of the match. Deze keer was dit Ivo. Hij maakte zichzelf legendarisch door een teamschaal mee te nemen naar de zijlijn. Dit werd erg gewaardeerd door de wissels en de supporters. Na het nuttigen van de teamschaal werd de wedstrijd ook iets grimmiger. De KNVB scheids, die speciaal voor deze kraker was komen opdagen, floot vaker en vaker. Iemand die hier normaal gesproken van zou profiteren is Ko. Het is dan ook niet gek dat zowel Kjell als coach Eef aangeven dat Ko er ook eentje geprikt zou hebben vandaag. Ko was er echter niet bij en dus viel de eer aan Esra om zijn hattrick te voltooien en de 10e goal van de dag te maken. Jochem pakte de bal af, liep op snelheid twee spelers voorbij en legt hem dan super sociaal af op Esra. Deze tikt hem koelbloedig door de benen van een speler binnen (2-10). Dit afleggen op Esra was eigenlijk bedoeld als sollicitatie naar de functie van social captain. Jochem gaat echter volgend jaar naar Apeldoorn. Dit gaat dus niet door.

Na afloop is Jochem nog geïnterviewd over zijn magere doelpuntproductie deze dag. “ja maar ik heb wel 9 assists gegeven” aldus Jochem. Bij deze dus de vermelding dat Jochem 1 goal heeft gemaakt en 9 assists heeft gegeven.

Dan blijft er nog een eervolle vermelding over voor Daan van Koten. In de 88e minuut komt Daan 1 op 1 met de keeper en kan hij een hattrick maken. Hij heeft zo veel tijd dat hij zijn veters kan strikken, een teamschaal kan gaan halen en eventjes naar Voorwaarts zou kunnen gaan fietsen voordat hij hoeft te schieten. Helaas krijgt hij het, onder toeziend oog van zijn ouders, niet voor elkaar om zijn derde van de dag te maken. De keeper redt en de scheids fluit af, einde wedstrijd!

De wedstrijd heeft het zelfvertrouwen van de spelers van Ody goed gedaan. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Faja Lobi, de nummer 1 van de competitie, te wachten. Als deze goede lijn doorgezet wordt dan denk ik dat Ody niet veel te vrezen heeft. Ik voorspel 5-1 winst voor de mannen.

Special thanks naar social captain Kjel voor het analyseren en documenteren van de wedstrijd.