30'
52'

4e klasse 17

29 september 2018 12:30

Het was een mooie zonnige zaterdag. Dus de jongens mochten weer wei in lekker achter een bal aanhobbelen. De uit het verre oosten teruggekeerde Stijn was er ook weer bij dus we hadden iemand die lekker in het zonnetje op de bank kon beginnen. Q had voor een mooie krat (geen bier!) gezorgd voor langs het veld zodat de jongens wat konden drinken en harder konden lopen. De speelstijl werd nog even snel uitgelegd en de wedstrijd kon beginnen. De tegenstander Odin stond ook goed georganiseerd te voetballen net als de mannen van heren 5 dus was het een saaie pot voor de neutrale toeschouwer gelukkig waren die er dan ook niet. Maar toch ineens viel er een goal voor Odin een harde lage voorzet die ongelukkig werd binnen gewerkt door Abel. In de rust lekker genietend van een flesje water werd er besproken hoe de achterstand kon worden omgedraaid in een voorsprong. Vol goede moed begonnen de mannen aan de tweede helft de druk werd hoog gelegd en de tegenstander kon weinig beginnen. Na een aantal minuten kwam Boban mooi door en de verdediger van Odin dacht ik zal hem even onderuit trekken. Penalty! De aangewezen man, de man van het drinkwater Q. Hij aarzelt niet en schiet hard raak 1-1. Kunnen ze de druk hoog blijven leggen en het Odin moeilijk maken? Nee, de bal wordt niet goed weggewerkt rond de eigen zestien en de tegenstander schiet op de lat en de rebound wordt binnen getikt 1-2. Eef en Mart bespreken tactieken en komen tot de conclusie dat 3-4-3 een goede optie was. Maar dit betekende wel dat Pepijn en Luc met de corners achter bleven en tegen een spits speelde die dubbel zo lang was als dat zij zijn maar ook daar wist Pepijn zijn kopduel te winnen. Helaas kon de 1-2 niet meer gekeerd worden en zo moesten de mannen maar diep teleurgesteld naar  het openingsfeest. Waar de pieten en hun pietenbaas goed waren vertegenwoordigd heel Unitas onder de pepernoten werd gestrooid en  de stoute meisjes in de zak werden gedaan om mee te nemen naar Spanje.