Stef Petiet (intikker)
88'

1e klasse B

13 oktober 2018 12:30

Wie vorige week 13 oktober had opgezocht op google zal niet veel spannende feiten hebben gevonden. Maar vanaf heden is 13 oktober 2018 de boeken in gegaan. Dit heeft echter niet veel te maken met dat het de warmste Oktober dag ooit was. Of met de recordkou in oktober rond deze dag van 3 jaar geleden. Deze feiten zijn bijzaak op deze bijzondere dag. Het was namelijk de dag dat de paarse godenzonen van Odysseus 2 de draad weer oppakte na de paar minuten van totale verslapping op bezoek bij Elinkwijk.

Op deze zonnige oktoberdag was sportcentrum Olympos het decor voor de wedstrijd Odysseus 2 - Geinoord Nieuwegein 2. De bezoekers uit Nieuwegein hadden voor deze wedstrijd 3 hele punten behaald uit 3 wedstrijden. Dit was 1 punt minder dan de godenzonen uit Utrecht. Wellicht is dit punt verschil te verklaren doordat de bezoekers al enkele wedstrijden speelden met 1 man minder. Je zult op dit moment wel denken, 1 man minder? Huh maar je speelt voetbal toch 11 tegen 11? Dit klopt allemaal, maar tegenstander had een speler met de naam Jimmy. Nu hoor ik je weer denken, huh hier snap ik niks? Ook dit is niet vreemd. Deze Jimmy zal later terugkomen in dit verslag.

Genoeg gepraat over randzaken, op naar het echte verslag. Iets na 12.30 floot de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluitje. De wedstrijd was begonnen. Odysseus begon aftastend, liet de tegenstander aan de bal en wachtte geduldig af. Na enkele minuten moest Ceha de wedstrijd staken vanwege een klein klapje op zijn hoofd. Hij was hier echter totaal door van slag dat hij de wedstrijd niet meer wilde voortzetten. Voor hem kwam topschutter Jori die dit seizoen al aardig op dreef is in het veld. Na ongeveer 20minuten saai voetbal hadden de paarse helden er genoeg van. Een goed lopende aanval eindigde bij de snelle Jelle en hij ronde koelbloedig af. 1-0 stond er op het scorebord. Hierna pakte de eerder genoemde Jimmy de bal goed af van een van onze Ody-helden. De trainer van Jimmy vond echter dat hij niet goed genoeg zijn best deed en had daar commentaar op. Jimmy was hier niet van gediend en besloot om de wedstrijd vroegtijdig te stoppen. Hij vond het goed geweest en liep zonder goedkeuring van de trainer het veld af. Waar de paarse helden deze actie nogal vreemd vonden, werd er in Nieuwegein zonder al te veel verbazing gereageerd. De aanvoerder van Nieuwegein stelde zelfs voor aan de trainer om Jimmy straftraining te geven dinsdag aangezien dit al de 4e keer op rij was. Hopelijk voor Jimmy word hij in genade aangenomen. Zo niet, heel veel sterkte dinsdag met de straftraining Jimmy.

Omdat de organisatie van Geinoord door het vrijwillige wisselen van Jimmy even ver te zoeken was besloot Jelle er maar weer eens vandoor te gaan. Na een razendsnelle counter schoot diezelfde Jelle de bal voorlangs. Een verdediger van Geinoord van deze counter zo mooi en vond dat de aanval wel iets meer verdiende dan een bal voorlangs en besloot dus om de bal erin te glijden. Er stond dus 2-0 op het scorebord.

Hierna waren er weer enkele minuten waar niet echt over gesproken gaat worden. Wat alleen nog wel benoemd mag worden is de tegengoal die Geinoord maakte. Op fabelachtige wijze schoot de middenvelder van Geinoord middels een volley de bal over Onno heen in het netje. 2-1!!!
Tijdens de rust werd er nog even een gezellig praatje van 15minuten gehouden. Na ongeveer 10minuten vond de Knik (Julian Markus) die eens een wedstrijd mee mocht doen bij de helden van 2 het wel genoeg geweest. Hij kopte de bal niet, maar schoot de bal voor de verandering eens in de goal. 3-1. Geinoord wist niet meer hoe ze met deze klap om moesten gaan. De organisatie was helemaal verloren bij de bezoekers en Odysseus kwam er nog een keer goed uit. Dit keer kreeg Jeshua het op zijn heupen. Na 2x goed doorzetten bereikte hij Jochum voor de goal die met een sliding a la van Basten de bal achter de keeper wist te schuiven. 4-1! Ook deze stand vond Odysseus nog niet genoeg. Want 10minuten later werd de topschutter Jori gelanceerd. Hij kwam oog in oog te staan met de keeper van Geinoord. Je zou dus denken dat Jori met al zijn zelfvertrouwen deze bal koelbloedig af zou maken. Niets is minder waar. Hij zag dat de keeper van Geinoord goed uit kwam en had het gevoel dat hij deze bal niet zou kunnen maken. Toch bewaarde hij goed het overzicht want opeens kwam de sneltrein Stef Petit langszij. Jori legde de bal opzij waardoor Stef de bal in de open goal kon rammen. En rammen heeft hij ook gedaan. Waar een simpel rollertje genoeg zou zijn geweest, besloot Stef de bal toch een poeier te geven. 5-1!

Vlak hierna vond de scheids het wel goed geweest. 5-1 was de eindstand. Dit had echter hoger op kunnen lopen als Odysseus iets vakkundiger was omgegaan met alle ruimte die werd geboden. Maar voor dit moment in de competitie is deze uitslag en het getoonde spel al dik voldoende.
Deze dik verdiende overwinning werd na de wedstrijd goed doorgezet tijdens de Super Saterday in de prachtige oktober Zon. In deze heerlijke zon heeft Joris ook wel bekend als 'El Loco' zijn eerste stagedag als verenigingsgek afgelopen bij de oud Ody 2 coryfee Jan Havermans. Je kan 'El Loco' vanaf nu als je hem ziet vragen naar de Odysseus liedjes die hij die dag geleerd heeft. Hij zal deze met veel plezier voor je zingen onder het genot van een 'Dosti'. Ik hoor je nu weer denken. Dosti?? Wat is dat? Ook deze vraag zal hij met veel plezier voor je willen beantwoorden.