Odysseus '91 3

3e klasse G

23 maart 2019 12:00

Opstelling Odysseus '91 3

Op zaterdag 23 maart 2019 stond weer een Super Saturday op het programma. De mannen van Heren 3 moesten eerst nog even op bezoek bij Geinoord 3 om daarna de dag op Olympos voort te zetten. Geinoord kent een aantal bekende gezichten van eerdere ontmoetingen met als bekendste speler, de linksachter. Deze bewuste speler liet, op de gezamenlijke groepsfoto van de Roze Zaterdag in april 2017, zijn jongeheer zien. Het was de 4e onderlinge ontmoeting tussen beide teams in 2 jaar. Hiervan won Geinoord 2x en eerder dit seizoen werd het 0-0, desondanks zijn wij de nummer 2 van de ranglijst en staat Geinoord in de middenmoot. De 23e is overigens de geboorte dag van Eyong ‘tarkang’ Enoh zoals Evert ten Napel hem noemt op FIFA. Tevens ook de geboorte dag van de one and only Lee Towers en in 1997 vonden op deze dag gevechten plaats tussen supporters van Ajax en Feyenoord in Beverwijk.

Met een grote groep reisden we vanaf Utrecht centraal met de tram af naar Nieuwegein. Ook de algemene kennis werd onderweg bijgespijkerd, zo weet iedereen nu waar het 24 oktoberplein naar vernoemd is, waar LB heeft gewoond, dat Pup bus 77 pakt naar Bilthoven en dat die vertrekt vanaf Busstation Nieuwegein. Overigens is het op zaterdag ONTZETTEND gezellig in het centrum van Nieuwegein. Mocht u nog een kamer/huis zoeken voor niet te veel geld ik zou het wel weten! Oké genoeg randzaken, nu de wedstrijd.

Om 12:00 werd er afgetrapt op Sportpark Parkhout in Nieuwegein. De opstelling was als volgt: Tom – Paul – Daan – Bas- Thomas – Stef – LB – Cas- Tim – Pieter – Ruben. En op de bankt mochten plaats nemen Jorn – Kosja – Dennis- Gijs- Stephan – Timo. De speelstijl is duidelijk en we moesten terug naar de basis, simpel spelen en lekker tikken. Nadat de passen waren gecontroleerd door een oud Ody-speler, die vandaag de scheids is, mochten we beginnen. Ody kreeg zowaar het snelste doelpunt tegen van dit seizoen, na 1 minuut lag de bal al achter Magic Tom. Gelukkig stond de linksbuiten van Geinoord twee meter buitenspel omdat de verdediging goed stapte en werd de treffer afgekeurd. De grensrechter aan de andere kant van het veld zag dat het geen buitenspel was en besloot dit te onthouden. De eerste 20 minuten speelde zich vooral af rond de middenlijn, af en toe een kwam er wat dreiging door een diepe bal, wat resulteerde in een schot van afstand van Pieter. Vanaf de zijlijn zag het eruit als een stroeve wedstrijd die alleen gewonnen kon worden door strijd. De kansen waren spaarzaam in de eerste helft. Op een voorzet die op de zijkant van de paal belandde was er veder weinig noemenswaardigs gebeurd.

In de rust gaf Martha aan dat het goed ging, er werd weinig weggeven maar het mocht allemaal wel wat feller in de duels. Dit werd beaamd en de groep gaf aan dit ook te willen doen. Er werden 2 wissels doorgevoerd Dennis kwam erin voor Pup en Gijs kwam erin voor Paul. Vlak voor de rust vroegen de spelers van Geinoord nog of de ‘snelle kleine’ aka Dennis er in komt. Nou die kwam erin en hoe. Dennis gaf gehoor aan de oproep om alles te geven en pakte vlak na rust zijn eerste gele kaart om vervolgens 10 minuten later met rood het veld te verlaten. In de late uurtjes werd het nummer Rood van Marco Borsato stiekem nog even geplaybackt. Ody moest door met 10 man en nog compacter gaan staan. Niet alleen Dennis ging op de bon ook Thomas, LB en een speler van Geinoord kregen geel. De wedstrijd kwam steeds meer los en dit resulteerde ook in kansen. Een vrije trap van Daan kwam voor de goal en via via belandde de bal voor de voeten van Stef, Stef haalde uit maar de keeper redde knap, helaas geen goal. Ook Geinoord kreeg kansen, de grootste was uit een vrije trap die knap uit de linkerbovenhoek gehaald werd door, een knappe redding van Tom.

Helaas geen goals. Het was een wedstrijd met strijd, waarin iedereen alles heeft gegeven maar dit leverde niet meer op dan een punt. De titelstrijd wordt met de week spannender. Met nog 7 wedstrijden te gaan en 1 verliespunt achter op Houten. Met nog 5 wedstrijden tegen ploegen uit de top 5 gaan we mooie wedstrijden tegemoet. Volgende week hebben we geen wedstrijd en 6 april ontvangen we Woudenberg om 10:00.