Assist: Maas Greijn

3e klasse G

27 oktober 2018 12:00

Opstelling Odysseus '91 3

Na een geslaagd teamweekend waarbij de nieuwe jongens waren verwelkomd als volwaardige leden van Heren 3 was het doel van dit weekend om de draad weer op te pakken in de competitie. Ondanks dat de vorige wedstrijd het einde betekende voor het bekeravontuur van Ody 3, hadden alle spelers en trainers hun zinnen gezet op 3 belangrijke punten in de race voor het kampioenschap. Focus 07 was hiervoor het volgende obstakel dat overkomen moest worden

Op zaterdagmiddag waren de mannen van Odysseus 3 afgereisd naar het zonnige Culemborg, waar Focus 07 2 hen te wachten stond. De tegenstander wist in de eerste vier wedstrijden maar drie punten te verzamelen, maar moest deze middag vooral niet onderschat worden. Ody 3 bereidde zich dus voor op een zware wedstrijd tegen een voetballend sterke tegenstander. De trainers kozen hiervoor de volgende basisopstelling: Tom – Dennis – Daan – Bas – Thomas – Juul – Jeroen – Cas – Stef – Stephan – Joren. Nadat de voeten op de verwarmde vloer van de kleedkamer waren opgewarmd en de ballen uit de sloot waren gehaald kon de wedstrijd beginnen.

De eerste helft van deze wedstrijd kan het beste als wisselvallig beschreven worden. Gedurende de eerste twintig minuten domineerde Focus vooral het balbezit, terwijl Ody geduldig wachtte op de juiste momenten om druk te zetten. Dit leidde aan beide kanten nauwelijks tot uitgelezen kansen, behalve een uitbraak van Focus, waarbij Tom met een knappe redding zijn doel schoon hield. Niet veel later kreeg Ody een vrije trap, ongeveer tien meter op de helft van de tegenstander. Deze leek in eerste instantie niet gevaarlijk, maar Jeroen wist met een mooie voorzet het hoofd van Stephan te vinden die vervolgens knap raak kopte. 0-1. Na de 0-1 was Ody de bovenliggende partij, en het leek erop dat ze met een voorsprong de rust in konden gaan. Focus zette echter tegen het einde van de helft opnieuw druk om de gelijkmaker te maken, en dit lukte. Na een counter werd Tom in de korte hoek geklopt door een lastig stuiterend schot.

De ruststand was dus 1-1, en bij Ody was de opdracht voor de tweede helft duidelijk. Het spel moest zorgvuldiger en rustiger, en op deze manier zouden de goals vanzelf komen. In de tweede helft was echter weinig verandering te zien. Aan beide kanten werden vooral lange ballen gespeeld en er werden bijna geen kansen gecreëerd. Op een ‘classic’ valpartij van Stephan en een belangrijke redding van Tom na waren er nauwelijks hoogtepunten. Uiteindelijk wist Ody 3 echter aan het langste eind te trekken. Met nog vijf minuten te spelen, nadat alle wissels waren gebruikt, wist Maas uit een hoekschop van rechts het hoofd van Bas te vinden. Hij stond vlak voor de goal helemaal vrij en kopte dus moeiteloos de voorzet langs de keeper.

Na de bevrijdende 1-2 kon Ody moeiteloos de laatste minuten van de wedstrijd spelen. Vlak voor het laatste fluitsignaal sloeg de vlam in de pan tussen de twee teams, maar dit verpestte het feest niet voor Ody 3. Met 3 zwaarbevochten punten op zak konden de mannen weer terug naar Utrecht.