Assist: Michael Tang

3e klasse G

10 november 2018 10:00

Opstelling

Na de keurige zege van vorige week tegen Vriendenschaar verzamelden vijftien topfitte spelers om 09:00 voor de wedstrijd tegen Rivierwijkers. Een wedstrijd waar de afgelopen week door vriend en vijand naar uitgekeken is. Door Pup waren enige inleidende beschietingen via Facebook gedeeld, en ook de tegenstander had zich online uitgelaten over het strijdplan van vandaag. Heren 3 had wat ludieke opmerkingen gemaakt over het zinken van wat ooit het vlaggenschip geweest is, een sterk staaltje studentenhumor. Dat de mannen van Rivierwijkers hun studententijd, en bijpassende humor, al enige tijd achter zich hebben liggen bleek wel aan het minder genuanceerde verhaal over de enkels van onze Cas. Kennelijk ligt het verhaal over het al dan niet gezonken vlaggenschip toch wat gevoelig.

Trainers Bart, Lars en Martha trokken vonden dat we ons niets moesten aantrekken van alle randzaken, en gewoon moesten voetballen als altijd. Dat moest gebeuren met de volgende elf namen: Tom, Dennis, Daan, Bas, Paul, Juul, Tim, Cas, Stef, Joren en Ruben. Na een warm onthaal in de kleedkamer en op het veld, waarvoor wij de ZatCo natuurlijk graag willen bedanken, kon om tien uur dan eindelijk afgetrapt worden. Van te voren was niemand minder dan Kjel Kuypers gestrikt om de aftrap te verzorgen voor deze wedstrijd, en waar Kjel over het algemeen altijd moet zuipen moest hij nu scoren. Hij slalomde gewichtig over het veld en scoorde met een buitengewoon subtiel lobje keurig de 1-0. Een goed begin en dus het halve werk. Maar een goed begin is maar de helft.
De eerste helft: al snel werd duidelijk hoe Rivierwijkers de mannen van Ody 3 zouden bestrijden. Er werd hoog druk gezet op de verdediging van Ody, en op het middenveld werden de vier van Heren 3 opgevangen door vijf tegenstanders. In de eerste paar minuten waren er weinig hoogtepunten en vooral veel overtredingen. Zoals verwacht waren beide teams tot op het bot gemotiveerd en dat leidde tot een harde wedstrijd en vrij veel gezeik. Echte kansen kwamen er voor Ody vooral via de zijkanten waar Dennis en doelwit Pup voor goede voorzetten zorgden. Rivierwijkers werd vooral gevaarlijk door twee snelle spitsen die het de verdediging van de paarshemden lastig maakten. Na twintig minuten voetbal kreeg Heren 3 een flinke domper te verduren toen aanvoerder en sterkhouder Stef met een gebroken sleutelbeen het strijdtoneel moest verlaten. Door deze onverwachte tegenvaller was Ody even van de kaart en vrij snel lag de 0-1 in het net. Een schot werd, na een goede assist, in eerste instantie nog gekeerd door Tom, maar de rebound viel er wel in. Nog een domper dus. Het restant van de eerste helft deelden beide ploegen nog wat speldenprikjes uit, maar echt grote kansen bleven uit.

In de rust werd door de trainers besloten om hoog druk te gaan zetten en met dezelfde intensiteit duels in te gaan als Rivierwijkers. Bovendien wist Daan ons te herinneren aan het feit dat wij drie rondjes binnen 3 minuut 20 konden lopen. De tweede helft kwam Gijs erin voor Pup en begon Ody direct met het vastzetten van de verdediging van Rivierwijkers. Aangezien Gijs in het veld stond, mocht de geblesseerde Koen de vlag overnemen. Dit niet tot volledige tevredenheid van iedereen langs de lijn, en dan in het bijzonder de gewisselde spelers. Bij een lastige beslissing werd het de bank van de tegenstanders allemaal even te veel en binnen de kortste keren hing de vlag van Koen in de bosjes. Uiteraard werd dit bestraft met een rode kaart, maar jammer genoeg leverde dit Ody geen overtal op. Gedurende de tweede helft voelde het gelukkig wel steeds meer alsof we wel met een mannetje extra speelden, en niet in de laatste plaats dankzij onze conditie. De gehele tweede helft was Ody de bovenliggende partij en dat resulteerde rond de 70e minuut in een doorbraak over rechts. De net ingebrachte Kosja werd neergehaald en dit werd, wederom terecht, bestraft met een penalty. Ruben wist deze te verzilveren en kon zo zijn eerste wedstrijd bij Heren 3 van dit seizoen bekronen. Na de gelijkmaker bleef Ody druk uitoefenen op de vermoeide spelers van Rivierwijkers en vijf minuten voor tijd kon Micheal doorbreken. Hij leverde een schitterende voorzet af bij Ruben die makkelijk voor de 2-1 kon tekenen. Naar eigen zeggen betekende dit zijn 50e goal in het paars, maar helaas was hij zijn ondershirt vandaag vergeten aan te trekken waardoor hij dit niet kon delen met de in grote getalen verschenen supporters. De laatste minuten van de wedstrijd kwam de zege voor Heren 3 niet meer in gevaar dus na een enerverend potje kon er eindelijk gejuicht worden.

Na afloop werd de wedstrijd uitvoerig nabesproken onder het genot van een biertje. Zeker toen duidelijk werd dat Geinoord punten had liggen werden er ruimhartig kannetjes gehaald. Komende week wacht Kampong 2, een op papier lastigere wedstrijd. Kom gerust weer kijken, 14:15 trapt Kjel weer af.