Geinoord Nieuwegein 3

3e klasse G

24 november 2018 10:00

Opstelling

Op een weer veel te vroege en veel te koude zaterdagochtend verzamelden de mannen van Heren 3 zich voor een nieuwe thuiswedstrijd. Het was een belangrijke wedstrijd, want Geinoord Nieuwegein 3 stond op het programma. Dit is een directe concurrent die meedraait in de top van de competitie. Een overwinning was dus nog welkommer dan normaal.

Een goede voorbereiding ging vooraf aan de wedstrijd. Flink warmlopen en goed inspelen was geen overbodige luxe op de zaterdagochtend. Geinoord dacht daar blijkbaar anders over, want de spelers verschenen rijkelijk laat op het veld. Desalniettemin is het de wedstrijd zelf waar goed voetbal moet worden getoond. Odysseus had daarvoor een volle selectie paraat. In de basis begonnen (van achter naar voor en van links naar rechts) Keepert, Gijs, Bas, Daan, Thomas, Maas, Juul, Tim, Dennis, Joren en Stephan. Verder was de gehele wedstrijdselectie aanwezig, inclusief alle geblesseerden. Alleen Timo ontbrak, die zijn team in de steek liet omdat feesten in Antwerpen de prioriteit had.

In de eerste helft liet Odysseus gelijk zien waarom het er zo goed voorstaat in de competitie. Ody domineerde de wedstrijd en liet verdedigend maar weinig steken vallen. Een aantal (maar niet geweldig veel) kansen werden gecreëerd. Helaas voor de thuisploeg werden geen van deze kansen verzilverd. Een schot van Maas vloog over het doel en na een prachtige bal van Tim wist Joren de bal goed mee te nemen, maar kwam vervolgens met zijn schot niet verder dan de keeper. Geinoord was gevaarlijk na een verovering in de defensie van Odysseus, maar Tom stond zijn mannetje en dit leverde dus ook niet het eerste doelpunt van de wedstrijd op. Zo bleef het scorebord op een 0-0 steken na het fluitsignaal voor de rust.

In de rust was de conclusie dat Ody zeker de betere partij was, maar dat de kansen beter moesten worden uitgespeeld en vooral beter worden afgemaakt. Ook konden we met meer beweging nog gevaarlijker worden. Met vertrouwen trad Ody het veld weer op voor de tweede helft.

Een ongewijzigd Odysseus hervatte waar het de eerste helft gebleven was; goed voetbal, domineren en op zoek naar dat doelpunt. Ook in de tweede helft kwamen hier een aantal kansen uit voort, maar het werd steeds spannender, want een doelpunt leek toch wel erg lang uit te blijven. Ondertussen moest natuurlijk ook uitgekeken worden voor een tegentreffer. Geinoord was nog twee of drie momenten gevaarlijk, vooral nadat vanuit een hoekschop en een kopbal de bal op het hoofd van een Geinoordspeler kwam, die praktisch op de doellijn stond. Wederom stond onze steun en toeverlaat met de gouden handen op de juiste plek en voorkwam een achterstand. Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat Geinoord genoegen nam met één punt en dat punt kregen ze uiteindelijk ook. Ody kon niet de zo gewilde winnende maken, ook niet met een aantal goede wissels in de tweede helft. Onvermijdelijk eindigde de wedstrijd dus met de welbekende brilstand. Heren 3 moet genoegen nemen met één punt.

Na de wedstrijd moesten/mochten een paar spelers nog mee met de mannen van Heren 2 en Heren 4 en werd er in de avond nog genoten van een snorrenborrel, Koens feest (Koen die een foutloze wedstrijd had gevlagd) en de Utrechtse binnenstad.

Kortom 0-0 en voor de neutrale kijker was het beste moment dan toch het moment dat die prachtige snorren eraf werden geschoren. Mét snorren speelden Bas en Dennis al aardig, maar met een frisse bovenlip belooft dat nog veel beter te worden.

Volgende week wacht de nummer twee Odysseus op in Woudenberg; wederom een zeer belangrijke wedstrijd. Woudenberg 4 staat drie punten achter Odysseus Heren 3.