Odysseus '91 3

3e klasse G

9 maart 2019 9:15

Opstelling Odysseus '91 3

Zaterdagochtend de wekker gaat. Dit keer was het gisterenavond niet veel te laat, want er werd om 9:15 een daverende kraker gespeeld tegen Rivierwijkers. Een wedstrijd tussen de E en F pupillen zult u zich dan afvragen? Zeker niet, een grote groep volwassen mannen mochten ook op de zaterdagochtend hun wekker vroeg zetten. Bakkies werden snel binnen geharkt om de slaperige oogjes even goed open te zetten. Helaas was het voor een enkeling te vroeg en won hij de strijd van zijn wekker… De Coot… ruim 3-kwartier te laat kwam hij aankakken en trok hij zijn beste outfit aan om gedurende de eerste helft de scheidsrechter te assisteren langs de lijn.

8:45: Als een groep koeien die voor het eerst de wei in mogen, rennen de spelers van ‘Ody’ het veld op. Met de veters gestrikt, shirt in de broek en de haartjes strak in model begonnen de 11 paarse harten vurig aan de warming-up.

9:15: Een oudere man van een jaar of 60, ook wel de scheidsrechter, fluit en de wedstrijd is begonnen. Rivierwijkers zet volle bak druk en ‘Ody’ krijgt het direct lastig. Net als tijdens de thuiswedstrijd ligt de kracht van de tegenstander bij hun snelle spitsen. De defensie weet zich geen raad en al snel staat het 2-0 voor de oud-Odysseanen. Zoals al het hele seizoen is ‘Ody’ ijzersterk in dode spelmomenten en scoorde twee keer via Pieter, aka ‘The FuckBoy’. Dit mocht niet baten, want Oud-Ody maakte er nog 3-2 van voor rust. Waar ‘Ody’ voor de wedstrijd bijna geen enkel tegendoelpunt kreeg, word het nu uit elkaar gespeeld door de twee snelle spitsen.

Tweede helft: De uitermate goed fluitende scheidsrechter blaast weer op zijn fluit en de wedstrijd gaat weer van start. Enkele wijzigingen zijn doorgevoerd door de trainers, in de hoop dat het niveau omhoog zou gaan. Terwijl Ody tevergeefs een doelpunt probeert te forceren, scoort Rivierwijkers de 4-2. Einde wedstrijd.

Sombere koppies lopen naar de kleedkamer en het geklaag is tot op Olympos te horen. ‘Een wedstrijd om te vergeten’, zeiden de trainers. En zo is dat, op naar Kampong H2 op 16 maart voor een volgende overwinning, want na 11 ongeslagen wedstrijden laat Odysseus’91 H3 zich niet zomaar uit het veld slaan. Met nog 1 punt voorsprong is het kampioenschap nog steeds in zicht!