Op deze vrieskoude zaterdag van 24 november stond alweer de negende competitiewedstrijd voor
dames 2 op het programma. Na het binnenslepen van de periodetitel was winst tegen Domstad
Majella vandaag het doel. Buiten dat had onze aanwinst Renske nog een andere doel voor zichzelf
gesteld: iets met een plakje kaas. Nadat iedereen zich goed had ingepakt met thermoshirts,
handschoenen en andere kledij begon de wedstrijd meteen erg slordig. Hoewel Guust positief wist te benoemen dat we de 1 e minuut de 0 hadden weten te houden creëren we geen kansen. Ballen
worden te hard of juist te zacht ingespeeld en de handelingssnelheid is niet hoog genoeg.
In de 18 e minuut wordt er slordig balverlies geleden door Ody op het middenveld waarna Domstad
de bal over de verdediging gooit. Er ontstaat even verwarring of het nou buitenspel is of niet maar
Domstad loopt door en scoort de 1-0. Tien minuten later breekt Domstad weer door onze
verdediging en scoort de 2-0. Hoewel er niet wordt gevlagd vindt de scheids dat het buitenspel was
en keurt het doelpunt af. Hier komen we goed weg. Ondertussen lopen de frustraties in het veld
langzaam op en kan vooral Renske zich niet langer beheersen. Na de zoveelste kleine overtreding
komt daar dan eindelijk het plakje kaas van de scheids tevoorschijn; in ieder geval één doel bereikt.
Gelukkig voor de bankzitters komt Carla ondertussen met warme (of nou ja, lauwe) chocomel. En
Carla zou Carla niet zijn als hier niet een uitgebreide verklaring bij wordt gegeven waarom de
chocomel lauw is. Het had iets te maken met een magnetron, slagroom die op is door de jeugd van
FC Utrecht, broodjes bal die zijn uitverkocht en ballen die zelfs uit de vriezer moesten worden
gehaald. De rest van de tweede helft creëren we nog een aantal kansen waaronder een afstandsschot van Renske dat over gaat, een mooie steekbal van Dorien op Pim waardoor er een 1-op-1 situatie ontstaat, helaas gaat deze ook net over, en een actie waarbij Jonne haar snelheid goed gebruikt maar ook haar schot geblokt ziet worden.

De tweede helft beginnen we wederom veel te slordig en het eerste kwartier gebeuren er geen
noemenswaardige dingen in het veld. Buiten het veld is het spannender want de nummer 5 van
Domstad is aan het flirten met Guust en maakt tegelijkertijd haar eigen keeper belachelijk. Vanaf de
65 e minuut komen er eindelijk (ja, eindelijk) weer wat kansen voor Ody. Dorien knalt hard op de lat
waarna Jonne de rebound er helaas niet in krijgt. Evy komt erin voor Jonne en zorgt meteen voor
dreiging naar voren. Ody krijgt in de 69 e minuut een corner die Pim mooi voor het goal draait waarna Dorien hem netjes binnen tikt: 1-1! Eindelijk komt Ody een beetje op stoom en als Nicky in de 70 e minuut erin komt voor Dorien maakt ze meteen gebruik van een snelle counter. Helaas gaat de bal net naast. Ondertussen gaat de ene na de andere speelster van Domstad naar de grond en blijven hier, ondanks de bittere kou, minutenlang liggen. De scheids laat het allemaal toe en verzekert ons dat de klok stilstaat. In de 85 e minuut komt Hans er in voor Sas maar die weet helaas geen kracht te zetten achter een schot op de goal. Ody blijft tot de laatste minuut strijden voor een goal totdat de scheids opeens (7 minuten te vroeg) af fluit.

Helaas blijft het bij een magere 1-1 wat betekent dat we op gelijke hoogte komen met Achterveld.
Volgende week zullen we dus weer ouderwets de drie punten moeten pakken!

Opstelling: Elke, Camille, Box, Linsey, Ay, Carlijn, Renske, Saskia (’85 Hans), Jonne (’63 Evy), Pim,