94'
Assist: Saskia Dane

3e klasse B

13 oktober 2018 14:00

In de verschrikkelijk smerige kleedkamer van Zwaluwen bereiden we ons voor op een spannend duel. De grasschoenen worden gepoetst, flesjes worden gevuld en de zonnebrand gaat nog snel rond. Want wie had dat gedacht, 26 graden in oktober? Terwijl de warming-up begint, kiezen onze toeschouwers hun plekje in de zon. De trainers hebben nog een spoedoverleg over de opstelling, want Saskia is haar voetbalschoenen vergeten en Jonne heeft nog twee hechtingen in haar mond na het verwijderen van haar verstandskies. De knoop is doorgehakt en de wedstrijd begint met Elke (1), Camille (2), Anouck (3), Linsey (4), Ayleen (5), Ciska (6), Carlijn (8), Eva (10), Jonne (7), Pim (9) en Nicky (11).

Het fluitsignaal klinkt en Zwaluwen trap af. De bal gaat een paar keer goed rond. Een strakke voorzet van de rechtsbuiten. Camille tikt hem zo door de benen van de keeper. Helaas het verkeerde doel.. Sta je dan na 3 minuten 1-0 achter.

Gelukkig herpakken we de wedstrijd en zijn wij de ploeg met het meeste balbezit. Anouck struikelt over de bal, maar weet hem weer te veroveren waardoor Elke haar goal niet uit hoeft te komen. De eerste kans voor Ody is van Ciska, helaas schiet ze niet op goal. Carlijn is er klaar mee en schiet zelf vanaf een afstand op de goal. De keepster van Zwaluwen heeft de bal niet goed klem en de bal stuitert weg. Waar zijn de meiden in de paarse shirtjes? In ieder geval niet in de buurt van de keepster om deze fout af te straffen. Dan maar weer omschakelen.

In de 25ste minuut wordt Jonne gewisseld voor Dorien. Hopelijk zitten de hechtingen nog op hun plaats. Dorien trekt haar eerste sprint van de wedstrijd en weet zo een corner mee te krijgen. Nicky schiet op de goal. Dit resulteert in een goede voorzet waardoor Ciska de 1-1 strak kan binnenkoppen. Het energielevel schiet weer omhoog. Twee minuten later krijgt Pim de bal voor het doel en puntert hem in het goal. Maar stond zij niet buitenspel? De vlag gaat niet omhoog. Iedereen blijft staan en kijkt naar de scheidsrechter. Is het buitenspel of een doelpunt? De scheids fluit, doelpunt! Vanuit de dug-out van Zwaluwen wordt flink geklaagd en de assistent van Zwaluwen wordt gelijk gewisseld.

Net voor rust heeft Elke nog een prachtige redding. Hierdoor gaan we 1-2 de rust in. Er wordt één keer gewisseld. Faya komt erin voor Ciska. De wedstrijd begint weer en Faya geeft na de aftrap gelijk een diepe pass op Nicky die de bal weer teruglegt op Dorien. De bal gaat net naast, maar een goed begin van de tweede helft. In de 51ste minuut is het chaos in de zestien van Zwaluwen. Er wordt op de paal geschoten en de lat wordt een paar keer geraakt. De bal komt bij Anouck terecht die zeeën van tijd krijgt om de bal netjes in het net van de tegenstander te schuiven. Wat een merkwaardig doelpunt. En tevens ook de eerste van Anouck in het tenue van Ody!

Zwaluwen voelt de bui al hangen en probeert nog snel verandering in de wedstrijd te brengen. Door een langzame omschakeling van Ody kan Zwaluwen scoren, 2-3.

Dorien schiet nog eens mooi op goal. De keepster tikt hem eruit. Saskia kijkt een beetje verbaast en zegt ‘Hoezo kan zij ineens keepen?’. Nicky wordt gewisseld voor Evy en ook Carlijn wordt naar de kant geroepen zodat Loren haar plek in het veld kan overnemen. Zwaluwen verovert de bal en speelt de verdediging uit, waardoor we weer gelijk komen te staan. Guust roept voor de zoveelste keer ‘Meiden, het veld wordt te groot’. Waarop Ayleen uitgeput reageert ‘Ja, dat vind ik nou ook!’.

Om nog wat extra frisse energie in de wedstrijd te brengen wordt Eva gewisseld voor Saskia die al 80 minuten staat te popelen om in te vallen. Dit is maar goed ook want na een voorzet van Saskia op Pim, wordt er in de 94ste minuut nog gescoord! Voor de derde keer dit seizoen wint dames 2 op z’n Duits. Maar hoe kan het ook anders? Immers, het thema van deze zaterdag is Oktoberfest.