Odysseus '91 VR2

3e klasse B

6 april 2019 11:00

H. (Henk) Sukkel

Dames 2 begint alles behalve goed aan de wedstrijd. DOVO, de nummer 11 van de competitie, doet het de afgelopen tijd al een stuk beter en bewijst dat ook in de eerste minuten, waarin ze zich al een paar keer gevaarlijk melden voor ons doel. Dames 2, die vorige keer gemakkelijk met 5-0 had gewonnen werd meteen wakker geschut, maar desondanks bleef het rommelig. Dit chaotische begin wordt vervolgens door DOVO bekroond met een (onterechte) penalty. DOVO weet na ongeveer een kwartier spelen via de rechterflank uit te breken en de bal wordt voorgegeven richting de zestien, aldaar wipt de bal ongelukkig omhoog en raakt de bal de arm van Camille, aldus de scheidsrechter. Echter, de bal kwam helemaal niet tegen de arm van Camille (en al helemaal niet opzettelijk), maar tegen haar rug aan. De scheidsrechter wilde er niks van horen en bleef achter zijn besluit staan. Gelukkig staat onze penalkiller Elke op goal, die dan ook knap de bal over weet te kijken. Pfoooee, wat een opluchting. Na met de schrik vrij te zijn gekomen, weet Dames 2 zich iets te herpakken en krijgen we meer balbezit. Zo af en toe komt hier ook een mooie kans uit, zoals een mooie pal op Ay die op het midden wordt aangespeeld, maar de bal niet goed weet te drukken. Echter blijven we veel slordig balverlies lijden, waar DOVO dan ook handig gebruik van maakt met hun snelle counters. Na zo’n 20 minuten spelen breekt DOVO dan ook wederom gevaarlijk door, waarbij de verdediging te laat is en Elke goed uit haar goal komt en knap redt. Echter de bal belandt weer in de voeten van de DOVO spits, waarna Judith met een sliding een doelpunt weet te voorkomen.

Wederom komt Ody met de schrik vrij, maar het loopt nog steeds niet lekker. Toch weet ook Ody af en toe gevaarlijk uit de hoek te komen, zo ook met een voorzet van Emma, die Dorien maar net over schiet. Niet veel later krijgt Pim een enorme kans, nadat Ay haar tegenstander het bos in stuurt, maar helaas, Pim schiet net naast.

Al met al, was de eerste helft vol slordigheden over en weer, de tweede helft moet echt anders, aldus trainers Kate en Sjoerd.

Helaas, de tweede helft begint met dezelfde onzuiverheden als de eerste helft. Na een gevaarlijke 1 op 1 situatie van DOVO geeft Camille een corner weg. De corner wordt in eerste instantie weggewerkt, maar belandt dan in de voeten van een DOVO-speelster, die schiet en Elke kansloos laat. 1-0 voor DOVO in de 50e minuut, wat een domper. Gelukkig weet Ody zich goed te herpakken, want iets meer dan 5 minuten later krijgt Emma via een ingooi de bal van Faya, die naar binnen dribbelt en vanuit de draai prachtig raak schiet over de keeper: 1-1! Een echte opsteker voor Dames 2, hierna keert dan ook het tij van de wedstrijd. Ody krijgt steeds meer kansen en de ballen weten maar net niet het net van DOVO te raken. De wedstrijd speelt zich nu met name of op de helft van DOVO, maar toch weet DOVO nog één keer heel gevaarlijk voor ons doel te komen, waarbij er voor open doel gemist wordt vanaf één meter. Rond de 70e minuut wordt Nicky er voor Emma ingebracht. Nicky krijgt al snel een hele grote kans, maar weet maar net het doel niet te raken. Iets later springt de kant al bijna in de lucht als Pim de paal weet te raken. Een paar minuten later weet Ay gevaarlijk door te dringen tot de zestien van DOVO, waarbij ze met een duw van de bal afgezet wordt. Ay valt echter enorm ongelukkig op haar schouder en rug en weet al precies hoe laat het is: met haar ogen vol tranen zegt ze dat ze haar sleutelbeen heeft gebroken. Wat een ontzettende pech… Ay wordt lief opgevangen aan de kant door Ody, DOVO, omstanders en de schat van een EHBO’er. Al snel heeft ze paracetamol binnen en zit er een mitella om haar schouder en staat deze fanatiekeling alweer langs de lijn de schreeuwen! Onze laatste wissel Nicky was net een paar minuten geleden het veld ingekomen, waardoor Ody nu door moet met 10 man. Helaas wordt het verdriet van Ay nog groter op het moment dat de verdediging van Ody de bal niet goed wegwerkt en hem inlevert in de voeten van DOVO, waarna er hard raak wordt geschoten: 2-1.

Ontzettend knap is het hoe vervolgens Ody met 10 man de kop op blijft houden en vol in de aanval gaat. Dit leidt er zelfs toe dat met nog 5 minuten op de klok Loren de bal na een mooie actie bij Nicky krijgt, die hem rustig schiet in het doel: 2-2! Niet veel later klinkt het eindsignaal en vertrekt Ody met een gemixt gevoel het veld af. Onze concurrenten komen steeds dichterbij en het is echt zaak vanaf nu geen punten meer te verspillen, zoals de trainers als zeiden: elke wedstrijd is vanaf nu een finale!

JS

Opstelling: Elke, Camille, Judith (Faya 45’), Linsey, Loren, Carlijn, Saskia, Dorien (Evy 45’), Emma (Nicky 70’), Pim