86'
88'

3e klasse B

3 november 2018 15:00

Met grote getalen reist Da2 (met versterking van Da1 in de vorm van Ciska en Eva) af naar het prachtige Woerden. Na een kleine 20 minuten rijden vanaf Olympos kwamen we onder het genot van de Slam top 1000 en goede gesprekken aan bij VEP. De wedstrijd tegen VEP is een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden, omdat zij zich in de top 3 bevinden en wij op plek 1. Een zes punten wedstrijd dus.

Om 15:02 werd er afgetrapt. Ody begon de eerste vijf minuten sterk met een mooie actie van Eva langs de flank, maar zwakte daarna al snel af. Het kwartier wat volgde bestond uit een hele reeks ziekenhuis ballen en blunder op blunder van Ody. Stom balverlies, slechte passes en weinig druk. Dit resulteerde (indirect) dan ook in de 12e minuut in een tegendoelpunt. Na een overtreding van Ay, kreeg VEP een vrije trap, schoot deze prachtig in zestien, waar die vervolgens kundig werd afgerond. Ody liet zich door dit tegengoal niet kisten en scoorde de minuut erna de 1-1! Onze parel Evy maakte gebruik van de fout van de tegenstander en rende door naar de goal, 1 op 1 met de keepert, en legt hem heerlijk in het net! Het kwartier dat daarna volgt is er wisselend spel te zien. Er is goeie druk naar voren, er worden aanvallen gecreëerd, Faya pegelt er nog eentje op de lat (biertje van Sjoerd), maar Ody moet er wel voor blijven vechten. Zo maakt Elke nog een belangrijke redding en heeft de verdediging het lastig met de mini’s van de tegenstander. Gelukkig komt dan in de 26e de verlossing van de 2-1! Loren haalt de achterlijn, na een mooie actie waar ze veel tegenspeelster voorbij speelt, en vervolgend de bal naar Evy speelt, Evy speelt hem naar Pimmela en die ragt hem erin! Weer een prachtgoal van onze spitta. Ody gaat de rust in met een terechte voorsprong van 2-1.

In de rust is Vedette Linsey gewisseld voor Loesbal. De tweede helft begint zwak en dat wordt meteen afgestraft met een goal voor VEP. 2-2. Weg voorsprong. Ody heeft moeite met zich te herpakken en kansen te creëren. In de 55e minuut mag onze parel Evy, die een super wedstrijd heeft gespeeld, uitkomen rusten op de bank. Carla Knaken komt ervoor in de plaats. Wat volgt zijn nog wat kansen hier en daar, en nog een hele gevaarlijke actie over de linkerflank, maar die wordt onterecht afgestraft door de scheidsrechter vanwege buitenspel (was niet zo). Ody gooit er vervolgens nog wat wissels doorheen: in de 60e minuut komt Carly erin voor Sas op het middenveld, in de 68e minuut Nicky voor Eva en in de 78e minuut Dorien voor Ciska. Pim mag de nummer 10 positie bekleden. Met een zo goed als nieuwe voorhoede komt er weer nieuwe druk naar voren. Do wordt al snel gek van haar duwende tegenstander in haar rug en heeft dit de tegenstander laten bekopen. En zichzelf ook. Plakje kaas voor Dorien en grashappen voor de verdediger. Alle druk naar voren resulteert wel in een corner! In de 86e minuut neemt Pim de corner, slingert de bal voor de goal, Emma vangt hem op, speelt hem naar Dorien, Dorien assist naar Anouck, en die scoort!! goalassooo!! Doordat ody blijft voetballen en blijft druk zetten naar voren, krijgt ody weer een corner mee. Pim neemt hem, legt hem op het hoofd Anouck en die kopt hem erin! 4-2!! EN de derde goal in totaal alweer van onze centrale verdediger!

De wedstrijd duurt nog een paar minuten voor de scheidsrechter het eindsignaal geeft, maar VEP creëert niets gevaarlijks meer. Ody da2 wint weer is op zijn Duits, maar het wint!