63'
Jonne Feitsma (intikker)

3e klasse B

17 november 2018 13:00

Op de zonnige zaterdagochtend van 17 november verzamelden de paarse pareltjes zich in het pittoreske Harmelen voor een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 11 van de competitie. Winst tegen deze tegenstander zou een periodetitel betekenen en na een uiterst pijnlijk verlies de week daarvoor waren wij erop gebrand om deze binnen te slepen. Bij aankomst werden we verwelkomt door blije koetjes in de wei (die natuurlijk meteen de aandacht trokken van onze dierenvriend Kate) en een prachtig spandoek gemaakt door onze eigen Carly. Nicky probeert al maanden haar yell “Wat gaan we doen?!” met als antwoord “GOALEN MAKEN” vast te krijgen in de kleedkamer, maar dit keer was het weer niet bij iedereen geslaagd (blijven oefenen, Emma).

Een wedstrijd met een aanvang van 13:00 in plaats van 15:00 bleek wat vroeg voor de Odynnetjes, want in de eerste 5 minuten was het zeker nog wakker worden. Na drie minuten kregen we de 1-0 om onze oren, de behendige linksbuiten van SCH wist vanuit de counter de bal over Elke heen te schieten. Eindelijk wakker geschud wist Ody zich te herpakken en de vrije ruimte bij Loren en Faja op het middenveld te benutten. Faja wist hier wel raad mee en in de 9e minuut solo’t ze door het middenveld richting het zestienmetergebied van de tegenstander en legt daar de bal af op Pim, die nog een paar goaltjes moet maken voordat ze topscoorder van Ody wordt. Onze vaste spitta schuift deze natuurlijk op de juiste wijze in het net van de tegenstander: 1-1. Hierop volgen meerdere acties van Ody richting het goal van SCH, onder andere van Sas die net naast schiet en een voorzet van Pim die onaangeraakt langs de goal rolt, maar de voorsprong blijft uit. Het spel van Ody wordt iets slapper en voorspelbaarder, de weg naar de goal iets minder goed te bereiken. Gelukkig staan er vier toppers in de verdediging, en op deze mooie grasmat glijden doorgewinterde slidingmakers Camille en Linsey de doorschieters van de tegenstanders onderuit zonder schaafwonden op te lopen (wel vieze tenues). Ondertussen krijgen de dames van SCH onderling ruzie, wat leidt tot veel gescheld en enig vermaak bij ondergetekende.

Tijdens de rust wordt er in de kleedkamer nog eens goed een plan van aanpak besproken en wordt Nicky gewisseld voor Jonne. In de tweede helft speelt de wedstrijd zich weer voornamelijk af op de helft van SCH, maar volgt er nog geen goal van Ody. Pim maait nog even lekker over de bal heen en een paar corners worden helaas niet benut. In de 60e minuut heeft Faja weer ruimte op het middenveld en schiet van afstand. De keeper weet een goal te voorkomen, maar de bal niet vast te houden, waardoor deze spontaan op de penaltystip beland. Hier raakt Evy met de linker scheendekker zowel de tegenstander als de bal, waarvan de laatste door de vingers van de keepster in de goal rolt. 1-2! Evy mag na deze goal uitrusten op de bank en Dorien komt op de linksbuiten positie. De Ody pareltjes hebben de smaak eindelijk te pakken, want twee minuten later komt Faja (alweer?!) met een voorzet van de achterlijn, waar snelle Johnny hem zakelijk afmaakt; 1-3! De meiden van SCH worden iets fysieker, waardoor Fleur en Dorien beiden flink worden getorpedeerd en even opnieuw moeten leren ademhalen. Er volgen nog enkele wissels: Sas voor Carly (70), Pim voor Emma (75) en Box voor Ay (80). Er volgt nog een vrije trap tegen die enkel wordt beschreven als “onterecht” doch “hartstikke naast”, terwijl Sas op de bank haar blaren aan iedereen laat zien en de wissels een filosoferend gesprek voeren over dikke mensen. Hoewel enkele kansen van onder andere Dorien en Emma helaas niet in goalen resulteren, is de blijdschap na het fluitsignaal groot. De periodetitel is binnen! Faja kwam ons nog even verrassen met twee kannetjes goudgeel in de kleedkamer en de nodige verschrikkelijke nummers werden gedraaid. Na een zeer geciviliseerde en democratische stemming werd ‘s avonds de overwinning flink gevierd bij Kitty.

Opstelling: Elke, Camille, Fleur, Linsey, Ay (‘80 Box), Faja, Loren, Sas (‘70 Carlijn), Evy (‘60 Dorien), Pim (‘75 Emma), Nicky (‘45 Jonne)