3 - 2

Hercules VR2

3e klasse B

29 september 2018 15:00

Na een aantal weken achter elkaar uit te hebben gespeeld, mogen we zaterdag 29 september eindelijk weer eens aantreden op ons eigen kunstgrasveld op Olympos voor de wedstrijd tegen Hercules Dames 2. Na de nipte overwinning van vorige week, met de winnende goal in de laatste minuut, was ons doel om nu wel overtuigend de 3 punten binnen te slepen. In de kleedkamer krijgen we daarom van onze trainers twee opdrachten mee. We zouden beginnen met hoog druk (en dat betekent dus niet alleen hoog staan) én elke speelster moet haar eerste twee duels kosten wat het kost winnen.

Om 15:03 uur fluit de scheids af en de eerste paar minuten vervullen we onze opdrachten best aardig. Dit leidt in de achtste minuut tot een goede actie van Nicky over rechts, waaruit een mooi schot van Eva volgt. Helaas vliegt de bal net over. Een aantal prachtige steekpasjes zijn te zien in de eerste fase van de wedstrijd en ook een bal van Bous op onze rechtsback Ay mag er wezen. Ay weet haar man te omspelen op de achterlijn, maar een echte kans volgt niet. Na een kwartier spelen resulteert een corner echter wel in een grote kans, want Sas weet goed op de goal te koppen. De keeper plukt de bal helaas uit de lucht. Hierna zakt ons spel volledig in. Hoog staan we nog wel, maar dat druk zetten lukt ons niet meer. Dit zorgt ervoor dat Hercules (speelt 4-3-3) meer ruimte krijgt om te voetballen en weet uit te breken. Dit levert een één op één situatie op met Elke, maar zij weet een tegengoal te voorkomen. Het lukt Odysseus niet meer om in de wedstrijd te komen. Er is nog een opleving als Pim de kans ziet om een prachtig schot op goal af te vuren. De bal ketst tegen de onderkant van de lat en gaat net niet de goal in. Dit levert misschien een biertje van Sjoerd op, maar de voorsprong waar Ody naar aast blijft uit. Na een half uur spelen slaat de wedstrijd helemaal om en krijgen we een goal om onze oren. Na een slordige pass van Elke op Sas, weet de nummer 16 van Hercules te bal te veroveren. We staan volledig uit positie en met een goed afstandsschot scoort de spitst de 0-1. Een paar minuten later maakt de nummer 16 van Hercules het scenario van Odysseus nog erger door weer vanaf een afstand de bal in de goal te knallen. Met een 0-2 achterstand gaan we de rust in.

In de kleedkamer worden we weer op scherp gezet. We moeten winnen dus dat bekent dat we drie doelpunten moeten scoren. We besluiten iets meer in de te zakken en we hopen hierdoor gebruik te kunnen maken van wat meer ruimte achter de verdediging. De tweede helft begint gelukkig beter dan hoe we geëindigd waren in de eerste helft. Toch lijkt het er een lange tijd niet op dat het de Odysseanen gaat lukken om drie keer te scoren. Er wordt echter steeds meer en meer gestreden en dat resulteert in veel voetbal op de helft van Hercules. Op een gegeven moment heeft Pim de kans om door te breken in de 16 meter, maar wordt ze onderuit geschoffeld. Penalty voor Odysseus! Pim mag hem nemen en schiet de bal koelbloedig in de hoek; 1-2. Snel de bal uit het net pakken en doorgaan! Er zijn nog twee goals te maken. Vanaf dit moment groeit het vertrouwen dat het ons nog wel eens zou kunnen lukken om te overwinning pakken. Ody gaat driftig opzoek naar de gelijkmaker. En deze kwam van Eva. Nadat Pim zichzelf had vastgelopen in de 16 meter belandde de bal Eva die er goed voorstond en de bal netjes in de goal schoot. 2-2! Nog één goal te gaan. De vraag is of we hier nog genoeg tijd voor hebben. Het scorebord doet het niet, maar we weten dat de tijd behoorlijk aan het dringen is. De wedstrijd is inderdaad bijna gespeeld als ook nu weer Eva met de verlossing komt. Op aangeven van Pim weet ze de bal mee te nemen en weer goed in de goal de schieten. 2-3!

Wat hebben we het onszelf weer moeilijk gemaakt deze week door onnodig achter te komen en pas erg laat te beginnen met scoren. Ook al had het niet zover moeten laten komen, het is knap de we een 0-2 achterstand hebben omgebogen naar een overwinning. We hebben hard gestreden en als collectief de drie punten gepakt.

Opstelling: Elke, Camille, Bous (Anouck), Linsey, Ayleen, Loren (Carlijn), Eva, Saskia (Faja) , Dorien (Evy), Pim, Nicky