68'

3e klasse B

27 oktober 2018 10:00

Voor de tweede keer op rij treden de dit keer goed bepakte dames van het 2 de al vroeg aan tegen
HMS VR1 die op dat moment nog 2e staan. Sommige speelsters vragen zich af of ze zenuwachtiger moeten zijn voor de wedstrijd of wat ze daarna nog te wachten staat. Het teamweekend van VR2 staat namelijk op het programma! Van Boxmeer blijkt uit de benaderingsvraag echter geen ochtendmens te zijn en slaapt nog een uurtje extra uit. De consequenties hiervan werden haar later op de avond nog wel duidelijk. Gelukkig heeft iedereen behalve Jansen of Lorkeers wel zijn/haar zwemkleding en goede humeur mee en is het trainerstrio Van Gennip, Van Bavel en Meijer ook weer compleet. Des te meer reden om onze koers naar het periodekampioenschap door te zeten.

Odysseus startte om 10:00 met: Van Scholten, Jansen of Lorkeers, Van Bennekom, Bahnerth, Adriaansen, Van Otterloo, Kampers, Wigt, Van Riel, Vasse en Kuipers. Op de bank zitten: Werumeus Buning, Dane, Van den Bergh en Van Boxmeer. Scheidsrechter: P. Faasse.

Vanaf het moment van de aftrap lijkt het alsof de dames met hun gedachten al op teamweekend zijn. De vooraf gemaakte afspraken worden niet na gekomen en de eerste duels worden verloren. Het oogt allemaal wat slapjes. HMS staat hoog, waardoor er weinig ruimte is om het middenveld in te spelen. Ody maakt hierdoor wat meer gebruik van de flanken en moet opzoek naar de ruimte voorin. In de 7 e minuut speelt Jansen of Lorkeers de bal naar Van Riel die er vandoor stoomt richting goal. In het 16 meter gebied vind ze het wel mooi geweest en weet ze een penalty te verwrongelen door zich te laten vallen. Deze schiet ze vervolgens zelf mooi binnen in het linkerhoekje. 1-0 voor Ody! Nog geen twee minuten later krijgt Van Scholten de bal in de voeten. Door de slimme kantwisseling van HMS heeft ze de zon vol in haar ogen en een zonnebril/pet stond helaas niet op de paklijst (foutje Orga). Ze passt hierdoor de bal i.p.v. naar Van Otterloo zo in de voeten van de spits van HMS. De spits weet dit foutje helaas gelijk af te straffen door een tegendoelpunt. 1-1. Ody kan weer opnieuw beginnen, maar heeft moeite met in de wedstrijd komen door de vele stilleggingen vanwege buitenspel (Grens Bedankt!). Meneer Faasse is nog van de oude generatie en weet niet dat je de wedstrijd gewoon door kan laten gaan als de bal niet aangeraakt is door degene die buitenspel staat. Dit zorgt voor veel frustratie bij de speelsters. Halverwege de 1 ste helft komt Ody wat beter in de wedstrijd en weten ze steeds meer kansen te creëren. In de 35 ste minuut stuurt Van Riel met een balletje vanaf de middenlijn Vasse diep. Vasse neemt de bal mee richting goal en weet deze voor te geven op Wigt die een vrije schotkans heeft. Wigt besluit dat ze beter tegen de keeper aan kan schieten, zodat de bal via de rebound bij Van Riel komt. Van Riel had dit echter niet verwacht en schiet verbaast naast. Vervolgens worden er nog wat kansjes gecreert door Vasse en Wigt die over gaan. Aan het einde van de eerste helft weet Ody nog een corner te bemachtigen. Van Riel neemt de corner en deze komt via via weer bij Van Riel terecht die hem vanaf randje 16 perfect binnen schiet in de verre hoek. 2-1 voor Ody en met een goed gevoel de rust in.
(Wissel rust: Kuipers gaat er uit en Werumeus Buning komt er in)

De 2e helft blijft Ody voor het eerst dit seizoen rustig en beheerst voetballen. De bal gaat lekker rond achterin, Scholten voetbalt ondanks haar foutje van de 1 ste helft lekker mee en krijgt bijna spijt dat ze haar thermoshirt heeft aangedaan. HMS weet via een paar (soms onterechte) vrije trappen nog kansen te creëren, maar de verdeding van Ody staat goed en HMS weet geen treffer meer te maken. Rechtsback Adriaansen heeft de beruchte (oud) nummer 11 in haar zak en weet in de 68 ste minuut een mooie voorzet op Van Den Bergh te geven die hem met haar hoofd in de linkerhoek kopt. 3-1!

De wedstrijd is gespeeld en Ody vergeet even dat er bij een corner ook iemand naar de 2 e paal moet. Jansen of Lorkeers begint zich te vervelen en wil graag zo snel mogelijk haar pimpelpaarse pompoen pak aan. Van Gennip ziet haar van verveling haar nagels afbijten en besluit Jansen of Lorkeers te wisselen voor de uitgeslapen van Boxmeer. Deze mag gelijk mee met een corner, waarbij Werumeus Buning de bal zo ver overschiet dat hij in de sloot beland. Heeft ze haar zwemkleding toch niet voor niets meegenomen…
In de 89 ste minuut (volgens het scorebord) word er afgefloten. Meneer Faasse houd de tijd natuurlijk gewoon ouderwets zelf bij. De 3 verdiende punten zijn binnen en VR2 loopt hierdoor 5 punten uit op de nummer 2 en 3. De gifgroene gekwelde geesten/pimpelpaarse pompoenparel/strogele skirre skeletten pakken vliegen aan na de wedstrijd en VR2 kan met een opgetogen gevoel op teamweekend.

(Wissels 2 e helft: 61 e minuut: Vasse eruit ? Van den Bergh erin, 68 ste minuut: Wigt eruit ? Dane
erin, 82 ste minuut: Jansen of Lorkeers eruit ? Van Boxmeer erin).