Sterre van Riel (scrimmage)
28'

3e klasse B

13 april 2019 15:00

Vandaag is de wedstrijd waar Dames 2 al een week kriebels van heeft. Aan de voorbereiding ligt het niet want er is ijzersterk getraind deze week. We spelen tegen Achterveld, een ploeg waar we al eens eerder met 0-1 van hebben gewonnen. Ze staan op de 2 e plaats dus we beseffen ons dat deze wedstrijd gewonnen moet worden als we onze koppositie willen handhaven.

Overigens viert Sjoerd z’n 26 e Bday. Belofte is, ongeacht winst, vele kannen. Wij gaan winnen
vandaag. Vele theorieën zijn besproken. Dames 1 had vandaag ook een prachtige overwinning. Nu zaak om die lijn en kannen door te trekken. Shan is gister voor de 3 e keer gezakt voor haar rijexamen en had bij dames 3 al met 0-13 verloren, dus om in de trant van 3 te blijven wil ze graag 3 punten aan de goede kant zien.

Men heeft deze wedstrijd op 2 manieren kunnen beschouwen: vanuit het veld of langs de zijlijn. Voor de mensen langs de zijlijn was dit een aanval op de gezondheid, fysiek en mentaal. ARMe Ay… elke corner keerde ze de rug naar het spel, ik weet niet of dat zo slim was want om nou de reactie van de mensen in de dug-out te zien… MAAR GELUKKIG HEBBEN WE ELKE. Vele malen had ze de bal klemvast, tweemaal werd de bal van de lijn gekeerd door oa Linsey.
Ody houdt zich goed aan de afspraken. We spelen heel fel en zetten hoog druk. De verdediging is een ondoordringbare muur. Camije, Anouck, Linsey, Marloes staan als HULKS te verdedigen. Als er een Player of the Match toegewezen moet worden is dat Camije wel, in de 12 e minuut zou ze aan
gevaarlijk balverlies leiden maar ze schuift van achter de tegenstander haar been uit en tikt de bal
weg zo in de voeten van Ody waarbij ze nog een driedubbele twist manoeuvre eruit gooit. Shan:
‘Camije is mijn muze’. Het is te merken dat wij de bovenliggende partij zijn, we creëren aardig wat
kansen en in de 28 e minuut is het zover: Anouck passt ‘m naar Camije en zij loopt op, Nicky trekt goed naar binnen en creëert daardoor ruimte voor Camije om langs de rechter flank te gaan, de bal wordt voorgegeven en de keeper heeft ‘m… of toch niet want Emma pakt de bal van de keeper, legt terug op Pim en BIEM we staan 1-0 voor!!!
In de resterende 15 minuten van de eerste helft lukt het Achterveld niet om door te breken, ze
moeten het van hun corners hebben. En gelukkig worden die ook niet benut.
Na de rust beginnen we slordig. Na aanmoedigingen en geschreeuw vanaf de zijlijn (Ay je zou een
goede trainster zijn) pakken we het weer op en krijgen we een vrije trap, het was op Pims afstand
maar helaas ging die ver over. In de 60 e minuut wordt Marloes gewisseld voor Dorien. Marloes begon het spel met 1 kapotte knie nog van haar eigen wedstrijd bij dames 1 en eindigt met 2 kapotte knieën, maar it’s Marloes, niets kan haar stoppen! Achterveld weet zich in het 16-metergebied van Ody te begeven maar daar hebben we Linsey die goed uitverdedigd, al is het liggend. Vervolgens schiet Achterveld van afstand want Elke staat een aantal meter van het doel af, de bal wordt hoog
geschoten, na enkele minuten begint die sterk te dalen, we houden ons hart vast, OP DE LAT waarna Elke ‘m netjes opvangt. Aan de andere kant tikken onze aanvallers goed heen en weer en na een sicke combi passt Pim naar Emma en schiet net naast! Het is minuut 66 en Joan komt erin voor Nicky. De tegenstander wordt ongeduldig en maakt een vuile overtreding op ons beest Camije, de scheids moest hiervoor aan z’n binnenzak voelen maar da was nie. But it’s Camije, unstoppable.

De resterende 20 minuten zijn billen knijpen. Carly geeft een sluw balletje op het hoofd van Emma
maar ze kopt naast, anders was die Emmazing. Verder nog hele mooie aanvallen van Ody maar
allemaal net niet benut. In minuut 76 wordt Emma gewisseld voor Evy. Inmiddels is het minuut 80 en
dan komt er weer zo’n kutcorner. Niemand durft te kijken dus ik kan er ook geen verslag over doen,
we weten wel dat Elke onverslagen blijft. Ay lijdt inmiddels aan haar 23 e hartverzakking. Opeens
vallen er witte bloemblaadjes uit de lucht, of was het nou echt sneeuw?? Minuut 87 wordt Linsey