3e klasse H

27 oktober 2018 14:30

Het is een gezegde van Johan Cruijff over de Italianen: Je geeft ze 1 kans en ze scoren er 2. Maar dit weekend gold het ook voor Odysseus heren 4.

Het was Zaterdag 27 Oktober, de eerste echte koude dag van het najaar. Ook in Scherpenzeel hing een ijzige lucht. Gelukkig scheen de zon wel en lag het hoofdveld er prima bij dus al met al heerlijke voetbal omstandigheden.

De wedstrijd begon om 14:30. Beide teams begonnen de wedstrijd heel afwachtend. Hierdoor hebben Maarten en Noah hun passingspercentage flink op kunnen krikken want god oh god wat hebben die veel goede passes op elkaar gegeven. Na ongeveer 10 minuten hadden de mannen van Valleivogels 3 door dat Odysseus ook niet van plan was heel ver vooruit te spelen en dus ging Valleivogels wat meer druk uit oefenen.

Dit bleek een goede keus te zijn want na slordig balverlies van Odysseus volgde een snelle counter over de linkerflank waarna er na terugleggen zo gescoord kon worden: 1-0. Maar Valleivogels wou meer en dat gingen de matrozen van het vlaggenschip niet zomaar weggeven. Valleivogels was met veel man naar voren en dacht een aanval op te kunnen zetten. Maar onze strijder Michael zette goed druk, kon de bal veroveren, speelde de bal op Ivo. Ivo had echter een man in zijn rug dus er leek geen mogelijkheid op een counter. Maar niks bleek minder waar. Ivo speelt met zijn hak de bal langs de verdediger, rent zelf via de andere kant langs de verdediger, en verschalkt een op een de doelman. 1-1 en tijd om te rusten.

De rust, altijd een goed moment om iedere speler even aan het woord te laten zodat we iedereens mening kunnen horen. Maar niet als het aan Dimitri Guardiola ligt want hij had zijn donderspeech alweer helemaal klaar liggen. Deze preek bleek goed te helpen want al snel in de 2de helft heeft Ivo de bal randje strafschopgebied en schiet op goal. Het schot is zo ongelofelijk krachtig dat het door de handen van de keeper zo goal in verdwijnt. 1-2 Ody.

Valleivogels was niet van plan thuis te verliezen dus er werd wat aanvallende versterking ingezet. De tactische ingreep had effect want de mannen van ody kwamen nog amper van eigen helft af. Op een gegeven moment stonden ze te voetballen met 4 spitsen en na het missen van vele kansen en goede ingrepen van Onno gebeurde uiteindelijk het onvermijdelijke, 2-2.

Valleivogels ging door en Ody had nog steeds moeite met de pressie. Na een paar goede combinaties stond daar opeens de rechtsbuiten van Valleivogels volledig vrij voor Onno, maar gelukkig was daar onze altijd scherpe Marien die meteen zijn vlag in de lucht stak vanwege buitenspel. Het bleek de waarschuwing die heren 4 even nodig had want kort daarop volgde een counter. Eerst de bal op rechts bij Kevin dan toch naar links naar Ivo. Ivo geeft een prachtige voorzet, of nee wacht… HIJ ZIT ERIN!!! 2-3 ODY!

Valleivogels blijft aanvallen om toch nog een puntje te halen. Dit bleek voor niks want in de allerlaatste minuut is daar Ivo opnieuw uit een counter. Hij loopt zo om de keeper heen en schuift hem in een leeg goal. De scheidsrechter vindt het mooi geweest en fluit meteen af.

Ody heeft nog steeds zicht op de periode met volgende week de belangrijke wedstrijd thuis tegen Renswoude.