Jamila Koucher (intikker)
Assist: Romi de Bok

4e klasse D

18 mei 2019 9:30

Afgelopen zaterdag stond JSV Nieuwegein op het programma. Na een aantal weken geen wedstrijd, had iedereen er heel veel zin in en met verdedigende tactiek ging Dames 4 met goede moed de wedstrijd in. Met 16 vrouw sterk, zouden we JSV van het kampioenschap af gaan houden. Helaas dachten de meiden van JSV en het oh zo geweldige rugbyveld hier anders over. In een van de eerste minuten maakte de spits van JSV de 0-1.

Met nog veel tijd in het verschiet, gaf Dames 4 niet op. Er werd gestreden als team en JSV kreeg nauwelijks kansen. Ody daarentegen, kreeg meerdere kansen. Na een mooie vooractie, kwam Stolk het zestienmetergebied binnen, maar kon de actie niet afmaken door een bulldozer van JSV. Helaas. Na een aantal keer over en weer, kwam de bal bij onze turbo rechtsbuiten Romi terecht, die de bal voor de goal van JSV wist te brengen voor de voeten van Jamila. De eerste keer schoot ze per ongeluk tegen de keeper, maar daarna schoot ze hem natuurlijk gewoon netjes binnen. Zoals een echte spits betaamt. 1-1.

Ondertussen werd het op de vroege ochtend al steeds warmer en werden de koppies steeds roder, maar deze wedstrijd moesten en zouden we niet verliezen. JSV wist in de eerste helft helaas toch nog een gaatje in de verdediging te vinden. 1-2. Met deze stand gingen we de rust in.

De tweede helft stond iedereen net als in de eerste helft te spelen alsof hun leven ervan af hing. Hierdoor sneuvelden helaas 2 verdedigers van Dames 4: onze Veergil en Leen. JSV wist nog 1 keer te scoren, maar omdat onze grensrechter zeer scherp was en vlagde voor buitenspel, werd dit doelpunt afgekeurd. Vervolgens werd er de laatste minuten van de wedstrijd nog flink gebeukt door de meiden van JSV, met weinig resultaat tot gevolg. Enkel een boze Sas. De eindstand van de wedstrijd bleef hetzelfde, 1-2. JSV werd kampioen, maar niet zonder tegenstand van Ody.

Met nog 3 wedstrijden te gaan, gaan we onze doelstelling om in het linkerrijtje te komen, proberen te halen! Op naar volgende week tegen Brederodes!