62'
Assist: Anne Lanting

4e klasse D

22 september 2018 10:00

In de vroege uurtjes van Zaterdag 22 september maakte dames VIER zich klaar voor de eerste competitiewedstrijd tegen Vriendenschaar. Om stipt 09:00 was de kleedkamer gevuld met veertien enthousiaste speelsters (Kwaak had de nodige indruk gemaakt in Zeist), onze eigen linksachter Natank bood aan om voor onze geblesseerde goalie Lucca in te vallen en de 3(!) J’s oefenden in de kantine nog even de speelstrategie op het spiksplinternieuwe, oprolbare, magnetische tactiekbord. Kortom: aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen.

Het rugbyveld lag er voor de verandering nog mooi bij: overal lag nog gras, het was goed kort gemaaid en op sommige momenten was er zelfs een zonnetje te bekennen. Om 09:56 (VIER minuten voor tien) klonk het startsignaal en trapte Vriendenschaar de wedstrijd af. Dit was dan ook een van de weinige momenten dat de tegenstanders aan de bal mochten zijn, het was namelijk al snel duidelijk dat Dames 4 de vloer met ze aan ging vegen. Na slechts VIER luttele minuten wist Judith Hoex, die voor het eerst vanuit linksbuiten een aanvalspositie innam, in een counter drie tegenstanders uit te spelen en de bal zuiver in de linker hoek te plaatsen (1-0). Een kleine tien minuten later werd Jamila vanuit het middenveld ingespeeld en levert de bal voor de goal af aan Juud, die hem met een enorme treffer opnieuw de linkeronderhoek in stuurt (2-0). En als Juud het doet, doet ze het goed, in de VIERentwintigste minuut wist ze haar aanvallersdebuut namelijk te bekronen met een hattrick. De bal werd via Romi op rechts richting de doelpalen gestuurd waar Hoex klaar stond, haar tegenstander opnieuw te snel af was en de bal voor de derde keer de linkerhoek instuurde (3-0).

Helaas brak ook Vriendenschaar een keer door de verdedigingslinie heen en werd de bal via Vere de goal ingestuurd (3-1). De impact van de tegenslag was van korte duur want VIER minuten later werd er uit een wederom fabuleuze corner van Bo in een rebound door Stolk de bal ingetikt (4-1). In de laatste minuten van de eerste helft keek onze keepersinvalster Natank nog een paar keer keurig de bal naast de goal en was het tijd voor thee.

De tweede helft. Ditmaal met Jamil op goal. Vanaf deze lijn heeft ze vooral de wedstrijd kunnen bewonderen want verder viel er niet veel te doen. De inspanningen tijdens de training van onze nieuwe aanwinst Sander Mens wierpen namelijk zijn vruchten af. Zowel Vere als Hanna knalden de doeltrappen zo richting de middellijn. Daarnaast speelde Ody beheerst en gecontroleerd de bal rond. Na een kwartier leverde dit het laatste doelpunt op. Hanna speelde vanuit centraal achterin de bal op Lanting, die hem terugspeelde naar Pauline op het middenveld, waarna Bo werd ingespeeld en opnieuw Lanting de hoek in werd gestuurd. Deze gaf hem door op Cleo die hem met een zuivere knal in het doelnet wist te plaatsen: 5-1 eindstand van de wedstrijd.

Een veelbelovend begin van de competitie. Helaas werd de derde helft niet gewonnen dankzij meerdere 21-diners en andere verplichtingen. De gemiste biertjes zullen daarom dubbel ingehaald worden tijdens het openingsfeest van de komende zaterdag, tot dan!