85'

4e klasse D

17 november 2018 13:30

Het is een mooie zaterdagmiddag. De zon schijnt fel genoeg voor Jamila om met een zonnebril op aan te komen, en de temperatuur is goed genoeg voor Laura W om 7 thermoshirts aan te trekken. Daar staan ze dan, 14 strijdlustige en fitte Odysseanen & Jamila. Julian staat klaar om de dames moed in te spreken en ook Kelly uit dames 3 staat paraat om de dames te ondersteunen.

De scheidsrechter fluit, de strijd tegen Zwaluwen is begonnen. Ooit van Ping Pong gehoord? Zo niet, dan kun je rustig eens langskomen bij Dames 4. Zij weten het spelletje uitstekend uit te leggen door de bal heen en weer te kaatsen over beide helften zonder resultaat. De bal wordt veelvuldig en hard naar de achterlijn geschoten, in de hoop dat de odysseanen snel en handig genoeg zijn. Was dus niet zo, welkom bij Dames 4.
Ondanks de onzuiverheden gaat de strijd er fel en fanatiek aan toe. Dit uit zich in vele overtredingen en vele vrije trappen.
In de 23e minuut komt er een mooie vrije trap voor Odysseus vanwege te gevaarlijk spel. Deze vrije trap wordt helaas recht in de handen van de keeper geschoten, sportiviteit gaat tenslotte boven alles.
In de 36e minuut doet Judith nog een mooie poging op een voorsprong, maar daar blijft het dan ook bij.
In de 42e minuut slaan de zwaluwen terug en komt Ody achter te staan met 1-0. Gelukkig is Jeshua aangekomen, misschien dat hij de dames nog eens tactische inzichten kan geven.

Jeshua weet nog wat olie op het vuur te gooien. De strijd tegen zwaluwen (of voor Jamilla tegen ongelukkige misselijkheid) is nog steeds niet verloren. Vol overtuiging stappen de dames in de tweede helft. Stolk en Ans laten mooie aanvallen zien, maar helaas blijkt dit nog niet genoeg te zijn. In de 53e minuut besluit Michelle om maar mee te gaan aanvallen, maar meer dan vermoeidheid en een droge bek bereikt ze niet. Meerdere aanvallen volgen, maar geen één leidt tot succes. Het scorend vermogen ligt nog naast de conditie op het gala van Jamilla. Nu is het afgelopen, schreeuwt Silke van de zijkant. Met goede moed begint ze de bal buiten de lijnen terug in het veld te koppen, goede poging Sil!!
Niet alleen Silke, maar ook Vere is het zat. In de 65e minuut besluit ze maar eens die aanvallers een lesje te leren en kopt ze de vrije trap van Cleo prachtig in het doel. 1-1 Ody is back!!
En daar blijft het niet bij, de meiden ruiken overwinning (of bier jamil?). De aanvallen komen en uiteindelijk weet Cleo de wedstrijd te bepalen met een prachtig doelpunt. Ody laat veerkracht zien en wint de wedstrijd met 2-1!! Op naar een volgend avontuur!