Anne Lanting (intikker)
Assist: Anne Stolk

4e klasse D

24 november 2018 10:00

Ondanks een aantal randzaken zoals huisfeestjes (met teleurstellende opkomst), wekkers die niet afgingen en andere problemen, stond er wéér in alle vroegte een volledig en fit elftal op het veld. Het doel: het aantal punten van vorige week (3!) evenaren. Deze keer aangemoedigd door al onze Js en met versterking van Esmee van dames 5, waardoor we vol vertrouwen konden beginnen aan de wedstrijd.

Het beeld van de eerste helft deed erg denken aan de eerste helft van de vorige wedstrijd: veel kansen, bar weinig goals voor ons, wél een goal voor de tegenstander. Vanuit een warrig middenveld kwam er een diepe pass op de snelle rechtsbuiten van Hercules, die de bal vervolgens onder de keeper door schoot. Of zij de bal mét warming up, maar dan wel een heel uur minder slaap, wél had kunnen hebben, zal voor altijd een mysterie blijven. In de rust werd ons moed ingesproken door Jesh: vorige week zijn we teruggekomen uit een achterstand, dit moeten we weer kunnen!

Gelukkig luisterden we opnieuw naar Jesh’ pauzespeech, waardoor in rap tempo de 1-1, 2-1 en de 3-1 konden worden gescoord. Waar de verdedigers de vele diepe passen van de tegenstander te snel af waren, zorgden Anne Lanting, Judith Hoex en wéér Anne Lanting voor de verlossende treffers. Na een sterk begin aan de tweede helft was het bijna geen verrassing meer dat na een tijdje het verlossende JAAAA uit Ans’ mond te horen tot aan de andere kant van het veld. Ook Judith werd hierdoor geïnspireerd, en van veraf was zij de keepster te slim af. Tenslotte gaf Anne Stolk, nu toch écht ontnuchterd, een mooie pass op Anne Lanting, die hem er voor de tweede keer deze wedstrijd in schoot. Het laatste halfuur werden er nog pogingen gedaan voor de aansluitingstreffer, maar mede dankzij de verdedigende kracht van Esmee bereikten ze niet vaak de vijfmeterlijn. Tegen het einde van de wedstrijd mocht de keepster ook even opwarmen, maar na 90 minuten klonk toch het eindsignaal: drie punten voor ons!

De derde, vierde en vijfde helft werden dit weekend ook succesvol afgesloten. Na een zaterdagdienst waar wéér elk team thee ontving en een gefloten wedstrijd voor dames 5 (met slechts enkele slag of stoot) volgde nog een sneue-snorren-geldpot op de snorrenborrel, ruime opkomst op het volgende huisfeestje én de eerste valpartijen op een snowboard van een groot deel van het team. Ondanks horrorverhalen van de ene trainer brak niemand beide armen, mede dankzij de snowboardlessen van de andere trainer die zelfs zijn nachtrust voor ons een uur of 12 verzette.