3 - 2

Odysseus '91 VR4

4e klasse D

6 oktober 2018 14:30

Na lang uitstellen, veel nagekomen(!) beloftes over compensatiemeters en op het randje van verbanning uit dames 4 is hier dan toch eindelijk het langverwachte wedstrijdverslag.

Net zoals dit verslag zou Jeshua later komen om nog te supporten, maar door een dronken scheidsrechter liep zijn wedstrijd uit en kon hij er helaas niet meer bij zijn.

Zo begon Ody zonder J’s aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat het niet makkelijk zou worden en dat er hard gestreden moest worden voor de winst. Door fel druk zetten van de voorhoede raakte de verdediging van JSV al snel in paniek en kwam de bal voor de voeten van Cleo. Vanaf randje zestien kon ze in de 5e minuut al de 0-1 binnen schieten. Kort daarna ontstonden er grote kansen voor JSV, maar gelukkig stonden Lucca en de verdediging in de weg!

Zo kon Ody er onderuit voetballen en kon er weer aangevallen worden. Na heel veel drukte en ‘rotzooi’ rond de 16 kreeg Cleo nogmaals de bal voor haar voeten en vuurde ze de bal via de onderkant van de lat het doel in: 0-2!!

Helaas bleef het niet lang zo. In de zeventiende minuut wist JSV de 1-2 binnen te schieten.  Ody hield het doel verder gelukkig schoon en kon met een voorsprong de rust in gaan.

Maar zoals Willie Wartaal al zei: “Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft.

De tweede helft” begon rampzalig. Nog onder de indruk van de voorsprong werd Ody verrast door een ingestudeerde aftrap, waarbij een JSVer ongezien de 16 in kon sprinten en de 2-2 binnen schoot.

Eenmaal wakker geschud heeft Dames 4 vooral op eigen helft sterk staan verdedigen en werden de nodige vrije trappen en corners overleefd. Dat was nog knap aangezien er tijdens de wedstrijd steeds meer verdedigers geblesseerd uitvielen.

Een gelijkspel leek dan ook de beste uitkomst te zijn, maar dat zat er helaas niet in. Na veel gezeur en discussies met de scheidsrechter over onze vlaggers, buitenspel, overtredingen, schouderduwen, etc, besloot hij om JSV een penalty te geven voor een lullige handsbal van Ans. Lucca zat nog dichtbij, maar dat was helaas niet genoeg. De scheidsrechter leek de wedstrijd hierna wel zat te zijn, dus er werd vrij snel afgefloten en zo eindigde het gevecht in 3-2. Zonde dat een 0-2 voorsprong zo moet eindigen, maar het heeft geen nut om in het verleden vast te blijven zitten (het is tenslotte al meer dan een week geleden ;).

De volgende tegenstander, Brederodes, heeft twee oud JSV spelers in de selectie, dus volgende week is het tijd voor revenge! (Spoiler: dat is mislukt..)