Assist: Jochem Raats

Groep 1 54

19 september 2018 20:00

Woensdag 19 september.  20:00

Na een uitmuntend resultaat in de 1e bekerwedstrijd verschijnen de spelers van heren 5 vol goede moed om 7 uur op het sportcommplex van Olympos. Met een maximaal gevulde selectie van 16 spelers word wederom een overwinning verwacht. Door het uitvallen van de 1e tegenstander zou een 2e overwinning betekenen dat er dit seizoen doorgebekert word, iets wat heren 5 als indische waterlelies in de oren klinkt.

Vol goede moed word er afgetrapt, er klinken geen indische waterlelies over het veld maar de toekomstmuziek die in de 1e wedstrijd is ingezet word wederom ingezet. In een 4-4-2 opstelling trekken de mannen ten strijde tegen het ervaren elftal van Posthoorn. Deze ervaring is op het veld terug te zien in de geslepenheid van het veldspel, de techniek van enkele tegenstanders en de afwezigheid van hoofdhaar bij een groot aantal tegenstanders.

De wedstrijd begint hierdoor niet goed, bij het verdedigen tikt Jonathan de voet van zijn tegenstander aan. Een ongelukje noemt hij het zelf, een penalty noemt de scheids het. De overtreding werd namelijk in de eigen 16 gemaakt. Van deze mogelijkheid maken de heren van Posthoorn 2 dankbaar gebruik, 0-1. Door de snelle achterstand is het thuisteam de minuten hierna van slag, er worden veel lange ballen gegeven die verdwijnen achter de achterlijn of over de zijlijn.

De heren van Posthoorn krijgen het echter niet voor elkaar hier veel gebruik van te maken, halverwege de 1e helft staat het nog steeds 0-1 en begint Odysseus langzaamaan meer controle te krijgen over de wedstrijd. Er word steeds meer gevoetbald op de helft en in de 16 meter van de tegenstander. Het ging zo goed dat een verdediger van Posthoorn na 30 minuten spelen geen andere mogelijkheid zag dan het maken van een overtreding, wederom een penalty maar deze keer aan de andere kant van het veld. Zelfverzekerd ging Q achter de bal staan, na het fluitsignaal van de scheidsrechter schiet hij de bal hard door het midden. Doordat de keeper naar rechts duikt maakt hij geen schijn van kans, 1-1.

Rond deze tijd word ook doorgewisseld bij heren 5, enkele van de spelers die er op dit moment ingewisseld werden zijn later beschuldigd van doping gebruik. Waar Tom Visser een zakje amandelen mee heeft genomen naar de bank had Dustin een potje tijgerbalsem bij zich. Al etende kwam men er achter dat tijgerbalsem een fantastische dip is voor amandelen. Waar de spelers geen rekening mee hebben gehouden is dat de 4e man dit ook heeft gezien tijdens het doorvoeren van de wissels. ‘Het gebruik van amandelen en tijgerbalsem is bij ons op deze manier niet bekend, wel zullen wij onderzoeken of er ingredienten op de lijst van verboden middelen staan’ zegt hoofdbaas van de FIFA Gianni Infantino. Dustin en Kenny waren ook verdacht snel, waar ze op FIFA 19 een topsnelheid van 80 en 82 lag dat nu toch dichter bij de 90.

De spelers van heren 5 waren zich echter van geen kwaad bewust en spelen de 2e helft door op zoek naar een 2e treffer. In de 1e 45 minuten valt deze niet maar na een wervelende speech van Mart Vreeswijk valt al snel in de 2e helft de 2-1. Na een uur gespeeld te hebben tekent Jochem voor de 2-1, de balvaste spits knalt in de 60e minuut de bal tegen het net van de tegenstander aan, de goed spelende keeper van Posthoorn had hier geen antwoord op. De 20 minuten hierna zijn zeer wisselend van de kant van Odysseus. Het ene moment word er fantastisch aangevallen, een keer raken door enkele spelers van Odysseus en de bal ligt er in de 67e minuut bijna weer in. Dit keer antwoorde de keeper van Posthoorn wel en hij zei nee. Dit zei de verdediger van Posthoorn ook toen er over de linkerflank aangevallen werd, hij liet deze keer echter wel onreglementair zijn handen spreken in plaats van zijn voeten wat een gele kaart tot gevolg had. Odysseus heren 5 heeft echter moeite om te profiteren van de man meer situatie, er is een fout nodig van de verdedigers van Posthoorn. Na wel goed storend werk van de spitsen knalt Jochem zijn 2e doelpunt en de 3-1 in het doel. De keeper stond ver uit zijn doel maar Jochem bewaarde zijn rust en zo was de 3-1 een feit.

Dit was de laatste mokerslag die ervoor zorgde dat het verzet van de tegenstander gebroken was, met nog maar 10 minuten te spelen komen de bezoekers niet verder dan een aantal corners en 2 vrije trappen, waarvan een vakkundig door de keeper van de thuisploeg, de MVP van afgelopen seizoen. Als toegift word in de 88e minuut een aanval goed uitgespeeld, de bal gaat vanaf links voor de goal langs en Boban staat klaar om deze in te tikken. Na het missen van enkele kansen ziet hij toch de mogelijkheid om op het score bord te verschijnen en tikt hij de bal binnen.

2 minuten later is de wedstrijd afgelopen, de scheids haalt opgelucht adem want hij heeft geen makkelijke wedstrijd gehad. De heren van Odysseus hebben een mooi resultaat neergezet en kunnen vooruitkijken naar een vervolg van de beker competitie. De kans is aanwezig dat enkele spelers nog geschorst zullen worden voor het gebruik van amandelen met tijgerbalsem. Gellukig heeft heren 5 een selectie met voldoende spelers voor zowel de competitie, de beker en de Europa League dus zal de volgende wedstrijd ook met veel vertrouwen tegemoet getreden worden.