68'
Adam Verhaar (schot)

Mannen Zaterdag standaard 1, 4e klasse G - 09/10

17 oktober 2009 14:30

Zaterdag 17 oktober stond de uitwedstrijd tegen VOP uit Amersfoort op het programma voor  het vlaggenschip van Odysseus ’91. De mannen verzamelden om 13.00 uur op sportpark Olympos, om daarna met een ongekend aantal automobielen richting Amersfoort te cruisen. De ene wagen nog mooier dan de ander, maar het rijtuig van dhr. L. Dresen was met afstand de meest bewonderde onder de jongens van Heren 1. Eenmaal aangekomen in Amersfoort werd het kleedlokaal ingedoken om aldaar het tactische verhaal van de trainert aan te horen. Na de warming-up kon aan de wedstrijd worden begonnen. Op het winderige veld begon Odysseus goed aan de wedstrijd. De eerste 20 minuten kwam VOP er amper aan te pas. De spaarzame ballen die wel op de helft van Ody terechtkwamen werden opgevallen door de zeer goed spelende Bas Dolman, die werkelijk ieder luchtduel heeft gewonnen deze wedstrijd. Met name over de linkerkant kwam Odysseus, in de persoon van Adam Verhaar, een aantal keer gevaarlijk door. Dit resulteerde in een aantal kansen, die helaas niet afgemaakt konden worden. Na de goede start zakte Ody toch weer in en liet VOP beetje bij beetje komen. VOP kwam hierdoor beter in de wedstrijd en begon ook kansen te creëren. Na een goede aanval over de linkerkant kon de spits van VOP de bal voorzetten. Hij vond met zijn voorzet de rechtsbuiten, die geheel ongedekt op randje zestien stond. Met een bekeken kopbal en wat hulp van de wind kopte hij de bal knap achter keeper Teun Heuvelink. Dit was tevens de laatste noemenswaardige actie in de eerste helft.

Na de thee kwam Odysseus beter uit de kleedkamer dan de tegenstander. Er werd aangevallen, maar tot echte kansen kwam Ody niet. Acties waren goed, maar de voorzet bleef uit, was te slap of niet op maat. Tot een minuut of twintig in de tweede helft. Adam Verhaar maakte een prachtgoal. Naar eigen zeggen compleet bedoeld zoals de goal gemaakt werd. Na een goede actie over de linkerkant waar Verhaar zijn directe tegenstander voor de zoveelste keer in de wedstrijd voorbij liep, keek hij, nog steeds met de bal aan de voet, richting de keeper. Laatstgenoemde stond in de ogen van Verhaar te ver voor zijn lijn. En hoewel er twee spelers van Ody mee liepen om de bal er eventueel in te tikken na een voorzet van Verhaar, bleef deze voorzet uit. Verhaar had iets anders in gedachten, iets geniaals. Het was een eer aanwezig te mogen zijn bij dit briljante schouwspel. Een laatste pas, een laatste blik, het linkerbeen zwaait naar achter, dan naar voren, raakt het leer op een manier waar Christiano Ronaldo jaloers op zou zijn, de bal wordt door goddelijke beroering opgetild; niet door de wind! Terwijl de bal nog steeds in lucht is, weet Verhaar al waar de bal gaat neerkomen: niet in de handen van de keeper, niet op het hoofd van een medespeler, zeker niet in het vangnet achter het vijandelijke doel. Nee, de bal zal verdwijnen in het zijnet van de tweede paal. Nauwelijks heeft de bal de touwen geraakt, maar Verhaar maakt al een feestje met zijn teamgenoten. 1-1. Nogmaals, dit was dus een schot, geen mislukte voorzet! Hierna wilde Ody wel door drukken, maar het lukte niet echt. Ook VOP kwam er niet echt meer aan te pas. Alhoewel Odysseus verdiende te winnen bleef het bij 1-1. Ook in de tweede helft werd er verder niet noemenswaardig gevoetbald, vandaar ook het uitgebreide verslag van de 1-1.

Volgende week moeten de mannen het opnemen tegen de jongens van JSV Nieuwegein, op het eigen sportpark Olympos. Een lastige tegenstander, die erop gebrand is te winnen, aangezien zij pas zes punten uit zeven wedstrijden hebben gepakt. Odysseus zal dus scherp aan moeten treden. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden, dus komt allen, kijk, en… Geniet!

Man of the Match: Bas Dolman